Како да поправите наранџасти екран смрти у оперативном систему Виндовс 10

How Fix Windows 10 Orange Screen DeathАко видите наранџасти екран смрти у оперативном систему Виндовс 10, то може бити узроковано разним стварима. Ево како да то поправите.Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ако то не успе, покушајте да ресетујете рачунар. Ако то не реши проблем, можда ћете морати да поново инсталирате Виндовс 10.

Ако и даље видите наранџасти екран смрти, то може бити узроковано проблемом са хардвером. Покушајте да проверите БИОС рачунара или да контактирате произвођача рачунара за додатну помоћ.

Надамо се да ће једно од ових решења поправити наранџасти екран смрти на вашем Виндовс 10 рачунару. Ако не, можда ћете морати да контактирате Мицрософт за додатну помоћ.Иако је ретко, Наранџасти екран смрти Виндовс 10 је један од проблема за који је крив хардвер, а највише га изазивају проблеми са ГПУ-ом. Ако се суочавате са овом грешком заустављања, ево како можете да поправите овај наранџасти екран смрти у оперативном систему Виндовс 10.

Наранџасти екран смрти Виндовс 10Наранџасти екран смрти Виндовс 10

Пријављено је више узрока или наранџасти екран смрти. Неки су имали овај проблем док су гледали ИоуТубе видео записе, неки нису могли да се учитају у Виндовс и уместо тога су видели ФАУЛТИ_ХАРДВАРЕ_ЦОРРУПТЕД_ПАГЕ или ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР грешка. Ово се може догодити чак и када се пробудите из сна. Неки су имали овај проблем са БитЛоцкер-ом, док су га други искусили док су користили други монитор. Ево савета који ће вам помоћи да решите овај проблем.

  1. Ажурирајте своје драјвере
  2. Нижа брзина ГПУ-а
  3. Реши проблем ДРИВЕР_ИРКЛ
  4. Извршите аутоматске поправке
  5. Уклоните недавно инсталирани софтвер

1] Ажурирајте своје графичке драјвере

ГПУ или графички драјвери су главни разлог зашто се овај проблем обично јавља. Могуће је да је управљачки програм оштећен или нова верзија није компатибилна са тренутним системом. Имате две опције. Ор ажурирајте свој графички драјвер на најновију верзију - или ако сте недавно инсталирали нову верзију, вратите је назад.

Ако уопште не можете да покренете Виндовс 10, морате га користити Напредни режим опоравка и покренути у безбедном режиму . Када сте тамо, обавезно проверите детаље графичког драјвера и упарите их са верзијом доступном на рачунару. Ако Виндовс Упдате не може да га преузме, можете покушати преузимајући га ручно са веб локације произвођача хардвера .

2] Оверцлоцкани ГПУ

Ако имате ГПУ чија се брзина такта може променити, покушајте да га смањите и видите да ли зауставља наранџасти екран смрти. Иако је познато да су ГПУ-ови оверклоковани, понекад не раде како треба.

3] ДРИВЕР_ИРКЛ_НОТ_ОР_ЛЕСС_ЕКУАЛ

Ако добијате ову наранџасту поруку о грешци на екрану, то је зато што је адреса додељена управљачком програму нетачна. То такође може указивати на то да је управљачки програм у режиму језгра покушао да приступи страничној меморији у том процесу. ИРКЛ је био превисок .

4] Покрените систем у безбедном режиму и аутоматску поправку.

Када ажурирање графичког драјвера помогне, најбоље је вратити систем у стање у којем је добро функционисао. Покрените у напредном режиму опоравка , и предложио бих да одаберете тачку враћања, која би могла бити стара недељу дана. Обавезно направите резервну копију података на радној површини јер ће бити изгубљени. трцати Аутоматски опоравак при покретању и види да ли то помаже.

5] Деинсталирајте недавно инсталирани софтвер.

Да ли сте инсталирали софтвер и десет се суочило са овим проблемом? Чуо сам извештаје о многим програмима који изазивају овај проблем. Предлажем да погледате недавно представљену листу софтвера и видите да ли сте нешто инсталирали. Ако јесте, деинсталирајте и проверите да ли проблем и даље постоји.

Коначно, ако ништа не ради за вас, најбоље је да проверите системски дневник у прегледнику догађаја да бисте видели додатне поруке о грешци. Ако проблем није у ГПУ-у, већ у другом уређају или драјверу, то се може идентификовати. Покушајте да онемогућите драјвер и видите да ли проблем и даље постоји.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Да ли сте знали да постоји Љубичасти, браон, жути, црвени, зелени екран смрти Исти?

бад_поол_цаллер
Популар Постс