ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР, 0к00000124 Грешка плавог екрана

Whea_uncorrectable_errorАко сте ИТ стручњак, вероватно сте упознати са ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР . То је грешка плавог екрана која може бити узрокована разним стварима, али најчешће је узрокована хардверским проблемом. У овом чланку ћемо погледати шта је грешка, шта је узрокује и како можете да је исправите.Тхе ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР је грешка на плавом екрану која указује на хардверски проблем. Постоји низ ствари које могу узроковати ову грешку, али најчешће је узрокована неисправним комадом хардвера. То може бити неисправан чврсти диск, лош РАМ стицк или неисправан ЦПУ. Ако сумњате да је ваш хардвер крив, требало би да проверите код произвођача да ли постоје неки познати проблеми.

Ако нисте сигурни шта је узрок ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР , постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем. Прво покушајте да покренете скенирање система да бисте проверили да ли постоје оштећене датотеке. Ако то не успе, можете покушати да ресетујете БИОС на подразумеване поставке. Коначно, ако ништа друго не успе, можете покушати чисту инсталацију свог оперативног система. Ако и даље не можете да решите проблем, вероватно имате хардверски проблем и да ћете морати да га поправите или замените.

У већини случајева, ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР може се поправити решавањем проблема и исправљањем било каквих хардверских проблема. Међутим, ако не можете да решите проблем, можда ћете морати да поправите или замените хардвер. Ако имате гаранцију, можда ћете моћи да покријете поправке. У супротном, мораћете да платите поправке из свог џепа.И мале и велике модификације рачунара могу узроковати грешке. Једна од уобичајених грешака плавог екрана је ВХЕА НЕИСПРАВИВА ГРЕШКА , Систем је открио хардвер који се не може повратити код грешке 0к00000124 . На основу података о грешци које пружа Виндовс архитектура хардверских грешака (ВХЕА), ова провера грешке указује да је дошло до фаталне хардверске грешке. Ово може бити узроковано РАМ меморијом, чврстим диском или било којим другим комадом хардвера. Ово је обично због физичких хардверских кварова. То може бити због топлоте, неисправног хардвера, меморије или чак и процесора који почиње да квари или отказује.

0к00000124 ВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОРВХЕА_УНЦОРРЕЦТАБЛЕ_ЕРРОР 0к00000124 БСОД

Следеће могуће исправке се могу урадити да би се поправиле БСОД грешке повезане са СТОП кодом грешке 0к00000124 на Виндовс 10-

како подесити гоогле днс
  1. Онемогућите оверклок ако сте га омогућили
  2. Проверите да ли системи за хлађење вашег рачунара раде
  3. Покрените дијагностику да проверите меморију
  4. Ажурирајте или вратите своје управљачке програме.
  5. Коришћење провере системских датотека.
  6. Онемогућите примену дигиталног потписа драјвера.

Ако обично креирате тачку за враћање система, можете покушати да поништите све промене на рачунару, обављање враћања система . Друго, препоручује се да извршите следеће задатке у Безбедни режим са умрежавања само.

1] Онемогућите оверклок ако сте га омогућили.

Ако Оверцлоцкинг је омогућено, покушајте да га онемогућите. Ово би требало да помогне.

2] Проверите да ли системи за хлађење вашег рачунара раде.

Морате да отворите свој хардвер и проверите да ли системи за хлађење рачунара, попут вентилатора итд., раде нормално.

3] Покрените дијагностику система

трцати Виндовс алатка за дијагностику меморије да бисте били сигурни да је системска меморија здрава.

4] Ажурирајте или вратите управљачки програм

надограђен на Виндовс 10 без интернета

Мање је вероватно, али је могуће да управљачки програм узрокује квар хардвера. Дакле, ако сте недавно ажурирали управљачки програм, вратите се назад. Ако користите старији управљачки програм уређаја, проверите да ли су доступне исправке. Ако је потребно, деинсталирајте, а затим поново инсталирајте драјвер који је можда поменут на плавом екрану. Овај пост ће вам показати како Ажурирајте или вратите управљачке програме .

На пример, ако ово сисраид4.сис драјвера, пошто је то Виндовс системски драјвер, можете покренути и Проверу системских датотека. сисраид4.сис је СиС АХЦИ Стор-Минипорт драјвер и дигитално је потписан од стране Мицрософт Виндовс-а.

5] Покрените проверу системских датотека

Покрените командну линију (администратор) унесите следећу команду за покрените проверу системских датотека а затим притисните Ентер.

|_+_|

Након што је скенирање завршено, поново покрените систем.

Ово ће поправити сву лошу или оштећену колекцију ваших системских датотека.

празна корпа за прозоре 10

6] Онемогућите примену дигиталног потписа драјвера

Почните тако што ћете поново покренути рачунар из менија Старт и изабрати опцију док држите притиснут тастер Схифт.

Појавиће се проширени мени за покретање. Притисните Решавање проблема. Сада изаберите Параметри покретања.

Промените подразумеване поставке покретања оперативног система Виндовс 10

На крају, изаберите опцију означену Онемогућите примену потписивања драјвера .

Покрените рачунар као и обично. Проверите да ли ово решава ваше проблеме.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Све најбоље!

Популар Постс