Како онемогућити примену потписа драјвера у оперативном систему Виндовс 10

How Disable Driver Signature Enforcement Windows 10Као ИТ стручњак, често ме питају како да онемогућим примену потписа драјвера у оперативном систему Виндовс 10. Ево кратког прегледа шта је то и како да то урадите. Спровођење потписа драјвера је безбедносна функција у оперативном систему Виндовс 10 која захтева да сви драјвери буду дигитално потписани. Ово осигурава да су управљачки програми из поузданог извора и да у њих није дошло до манипулације. Међутим, постоје неки легитимни разлози да се онемогући провођење потписа возача. На пример, ако инсталирате драјвере за старији део хардвера који није потписан, мораћете да онемогућите примену потписа драјвера да бисте их инсталирали. Ево како да онемогућите спровођење потписа драјвера у оперативном систему Виндовс 10: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени. 2. Откуцајте 'схутдовн.еке /р /о /ф /т 00' и притисните Ентер. Ово ће поново покренути рачунар и отворити мени Напредне опције покретања. 3. Користите тастере са стрелицама да изаберете „Онемогући примену потписа управљачког програма“ и притисните Ентер. 4. Ваш рачунар ће се сада поново покренути са онемогућеном применом потписа драјвера. Сада можете да инсталирате непотписане драјвере. Имајте на уму да је примена потписа возача ту са разлогом - да би ваш рачунар био безбедан. Дакле, искључите га само ако сте сигурни да је потребно.бесплатни софтвер за учење гитаре

Овај пост ће вам показати како онемогући примену потписа возача у Виндовс 10/8/7 све време. Потпис возача је процес повезивања дигиталног потписа са пакетом драјвера. Инсталације Виндовс уређаја користе дигиталне потписе да верификују интегритет пакета драјвера и да идентификују добављача који обезбеђује пакете драјвера.

Управљачки програми које обично инсталирате на рачунар са Виндовс Упдате-а, ОЕМ-а или софтвера треће стране за преузимање драјвера итд. мора бити дигитално верификован од стране Мицрософта дигиталним потписом. Ово је електронска безбедносна ознака која потврђује издавача драјвера као и све релевантне информације повезане са њим. Ако драјвер није сертификован од стране Мицрософта, Виндовс га неће покренути ни на 32-битном ни на 64-битном систему. Ово се зове 'присилни потпис возача'.

Виндовс 10 ће учитавати само драјвере у режиму језгра које је дигитално потписао портал за програмере. Међутим, промене ће утицати само на нове инсталације ОС-а са омогућеним безбедним покретањем. Нове инсталације без ажурирања ће захтевати драјвере које је потписао Мицрософт.Понекад можете добити поруку - Виндовс захтева дигитално потписан драјвер . Опционо, можете онемогућити примену потписа возача. Да видимо како се то ради.

Онемогућите примену потписа драјвера у оперативном систему Виндовс 10

Имате три опције:

  1. Користите напредни мени за покретање
  2. Омогућите режим пробног потписивања
  3. Онемогућите потписивање драјвера уређаја.

1] Користите напредни мени за покретање

Држите притиснут тастер Схифт и изаберите опцију Рестарт Виндовс. Рачунар ће се поново покренути са напредним опцијама. Са листе опција која се појави изаберите плочицу Решавање проблема.Виндовс-10-боот 5

Затим изаберите „Напредне опције“ и кликните на плочицу „Опције покретања“.

Виндовс-10-боот 7

Затим кликните на дугме „Поново покрени“ да бисте поново покренули рачунар на екрану „Опције покретања“.

подешавања покретања

Након поновног покретања, видећете следећи екран. кликните 7 тастер на тастатури за омогућавање ' Онемогућите примену потписа возача 'Алтернатива.

Промените подразумеване поставке покретања оперативног система Виндовс 10

Након тога, ваш рачунар ће се поново покренути са онемогућеном провером потписа драјвера и можете инсталирати непотписане драјвере.

Међутим, следећи пут када поново покренете рачунар, примена потписа драјвера ће бити онемогућена.

2] Онемогућите потписивање драјвера уређаја

Покрените командну линију као администратор и покрените следећу команду:

извлачење слика из речи
|_+_|

Онемогућите примену потписа драјвера у оперативном систему Виндовс 10

Ово ће аутоматски онемогућити примену потписа драјвера на вашем уређају.

Ако желите поново да омогућите ову функцију, потребно је да покренете следећу команду у повишеном цмд прозору:

|_+_|

Да бисте то урадили, морате да онемогућите политику безбедног покретања.

Ако одлучите да изађете из овог режима, покрените следећу команду:

вифи дирецт за рачунаре
|_+_|

Надам се да ово ради за вас.

3] Омогућите режим тестирања потписа

Омогућавање прве поставке ће успешно онемогућити примену потписа возача све док не изаберете да изађете из режима тестирања. Да бисте омогућили ову опцију, мораћете отворите командну линију са администраторским правима . Да бисте то урадили, унесите ЦМД у поље за претрагу, кликните десним тастером миша на „Цомманд Промпт“ и изаберите „Покрени као администратор“.

Затим налепите следећу команду у прозор командне линије и притисните Ентер:

|_+_|


Ако се на екрану прикаже порука „Вредност је заштићена политиком безбедног покретања“, то значи да Сигурно пуњење омогућено за ваш рачунар УЕФИ фирмвер . Онемогућите га на рачунару Подешавања фирмвера УЕФИ да бисте омогућили режим тестног потписа преко Напредне опције покретања .

биос5

Поново покрените рачунар да бисте ушли у режим тестирања. Водени жиг режима тестирања треба да буде видљив у доњем десном углу екрана рачунара. Када видите ово, то значи да нема ограничења за инсталирање непотписаних или неодобрених драјвера.

Ово је!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Требало би да знате да је потписивање драјвера безбедносна функција која штити то је на вама система и требало би да размислите о томе да га поново покренете што је пре могуће.

Популар Постс