Како покренути или покренути Виндовс 10 у безбедном режиму

How Start Boot Windows 10 Safe ModeАко имате проблема са рачунаром, можда ћете моћи да се покренете у безбедном режиму да бисте покренули дијагностику или решили проблеме. Безбедни режим је дијагностички режим који покреће рачунар у ограниченом стању. Покрећу се само основне датотеке и драјвери потребни за покретање оперативног система Виндовс. Безбедни режим вам може помоћи да решите проблеме са рачунаром.Да бисте покренули Виндовс 10 у безбедном режиму:

  1. Поново покрените рачунар. Чим се рачунар покрене, притисните и држитеСменатастер на тастатури и кликните на Поново покренути опција у Почетак мени.
  2. Кликните Решавање проблема .
  3. Кликните Напредне опције .
  4. Кликните Подешавања покретања .
  5. Кликните Поново покренути . Рачунар ће се поново покренути и видећете листу опција. Изаберите Омогућите безбедни режим опција саСтрелацтастере и притиснитеЕнтер.

Када се рачунар покрене у безбедном режиму, можете да покренете дијагностику и решите све проблеме које имате. Да бисте изашли из безбедног режима, поново покрените рачунар.Виндовс 10 безбедни режим учитава оперативни систем са минималним скупом системских датотека и драјвера уређаја довољним за покретање Виндовс-а. ИН Безбедни режим , програми за покретање, додаци итд. се не покрећу. Обично се покрећемо у безбедном режиму када треба да решимо проблеме. Овај пост ће вам показати како да укључите и покренете или покренете Виндовс 10 у безбедном режиму. Можда постоје и други начини, али ми ћемо размотрити само 2 најпогоднија.

код грешке гефорце искуства 0к0003

Покрените Виндовс 10 у безбедном режиму

Постоје три лака начина да покренете Виндовс 10 у безбедном режиму:

  1. Притисните Схифт, а затим притисните Рестарт.
  2. Отворите одељак „Опоравак“ у „Ажурирање и подешавања“ и кликните на „Поново покрени“.
  3. Користите МСЦонфиг или услужни програм за конфигурацију система, изаберите опције Сецуре Боот и Минимум Сеттингс и поново покрените.

Размотримо их детаљније.1] Коришћење напредних опција покретања

Најлакши начин да покренете Виндовс 10 у безбедном режиму је да кликнете Схифт, а затим кликните на Рестарт . Ово ће поново покренути ваш Виндовс 10 рачунар Напредне опције покретања .

Покрените Виндовс 10 у безбедном режиму

Или отворен Апликација за подешавања > Ажурирање и безбедност > Опоравак . У одељку „Напредно покретање“ кликните Релоад Нов .

напредно лансирање

Ако користите било који од поменутих метода, ваш Виндовс 10 рачунар ће се поново покренути и видећете следећи екран.

Виндовс-10-боот-5

Притисните Решавање проблема Настави.

Сада пратите упутства у Напредне опције покретања у оперативном систему Виндовс 10 . Водиће вас кроз цео процес почевши од - Решавање проблема > Напредне опције > Опције покретања > Поново покрени > Притисните тастер број 4.

Ако сте исправно пратили процедуру, коначно ћете стићи Параметри покретања екран одакле можете да омогућите безбедан режим.

Виндовс 10 безбедни режим

Притисните дугме '4' и рачунар ће се поново покренути и ући Безбедни режим . За поновно покретање Безбедни режим са умрежавања , притисните дугме '5'. За поновно покретање Безбедни режим са командној линији , притисните дугме '6'.

Виндовс 10 безбедни режим

Видећете црну радну површину са воденим жигом у безбедном режиму у доњем левом и десном углу.

читати : Како Омогућите тастер Ф8 за покретање у безбедном режиму в Виндовс 10

2] УпотребаУслужни програм за конфигурацију система

Још један једноставан начин, наравно, је коришћење уграђеног Услужни програм за конфигурацију система . Из менија Вин + Кс отворите прозор Покрени и откуцајте мсцонфиг и притисните Ентер.

Испод Преузимања картица, провери Сафети боот и Минималне опције . Кликните на Аппли/ОК и изађите. Након поновног покретања, ваш рачунар ће одмах прећи у безбедан режим.

боот-виндовс-10-у безбедном режиму

Сада можете да радите у безбедном режиму.

Прије одласка, Запамтити отворен мсцонфиг и опозовите избор у пољу „Сафе Боот“.

Популар Постс