Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Windows Update Security Settings Windows 10Подешавања Виндовс Упдате-а се мало разликују у оперативном систему Виндовс 10. Сазнајте како да управљате поставкама Виндовс Упдате, Активација, резервна копија, враћање у претходно стање, Дефендер и Сецурити.

Виндовс 10 је прилично солидан оперативни систем. Међутим, као и сваки други ОС, он има доста сигурносних пропуста. Због тога је важно да ажурирате Виндовс Упдате и безбедносне поставке. Ево кратког прегледа како то учинити: Прво отворите Старт мени и идите на апликацију Подешавања. Одатле кликните на опцију „Ажурирај и безбедност“. На картици „Виндовс Упдате“ видећете дугме које каже „Провери ажурирања“. Кликните на то и Виндовс ће тражити сва доступна ажурирања. Ако их има, аутоматски ће се преузети и инсталирати. На картици „Безбедност“ видећете гомилу различитих опција. Важне су „Заштита заштитног зида и мреже“ и „Безбедност уређаја“. Уверите се да су оба укључена и требало би да будете спремни. То је заиста све! Само запамтите да ажурирате Виндовс Упдате и безбедносне поставке и бићете безбедни од већине безбедносних претњи.Тражите ажурирања за Виндовс на свом Виндовс 10 рачунару? Иди на Апликација за подешавања Виндовс 10 да бисте пронашли најновија ажурирања за Виндовс и инсталирали их на рачунар. У овом посту ћемо погледати Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10 и научите како да их промените и ажурирате на рачунару.Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте отворили Виндовс Упдате и безбедносне поставке на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, идите на Старт Мену > Сеттингс > Виндовс Сеттингс > Упдате & Сецурити. Отвориће се одељак Виндовс Упдате и безбедност и видећете следеће категорије или картице у левом окну.

 • Виндовс Упдате
 • Оптимизација испоруке
 • Виндовс безбедност
 • Бацкуп
 • Решавање проблема
 • Опоравак
 • Активација
 • Пронађи мој уређај
 • За програмере

Наставите да читате да бисте сазнали више о свим овим категоријама прилагођавања.1. Виндовс Упдате

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Картица Виндовс Упдате приказује тренутни статус вашег рачунара, без обзира да ли је ажуриран или не. Ваш уређај ће приказати сва најновија ажурирања на чекању и њихов статус ажурирања. Као што видимо на слици, постоје два ажурирања статуса „На чекању за поновно покретање“ и „Преузимање на чекању“ што захтева поновно покретање. Можете одабрати опцију 'Поново учитај сада' или „Закажите поновно покретање.“ Ова ажурирања обично садрже нове напредне функције и нове побољшане безбедносне функције.внц за Виндовс 10

Такође можете погледати своје Историја ажурирања за Виндовс 10 . Убудуће ћете видети више опција за паузирање ажурирања на 7 или више дана и промену сати активности. Притисните „Прикажи историју ажурирања“ да бисте добили идеју о ажурирањима функција, ажурирањима квалитета, ажурирањима управљачких програма, ажурирањима дефиниција и другим сличним ажурирањима. Такође можете да деинсталирате ажурирања и проверите опције опоравка.

Додатне опције укључују опције ажурирања и обавештења о ажурирању где можете да омогућите/онемогућите следеће опције.

 • Добијајте ажурирања за друге Мицрософт производе када ажурирате Виндовс
 • Преузмите ажурирања преко ограничених веза
 • Поново покрените уређај што је пре могуће ако ажурирање захтева поновно покретање да би се инсталирало.
 • Прикажите обавештење када рачунар треба да се рестартује да бисте довршили ажурирање

Такође ћете пронаћи везе до паузирајте ажурирања, оптимизацију испоруке, и Подешавања приватности.

Такође, на картици Виндовс Упдате, под Сродне везе , видећете опције као што су Проверите складиште и Информације о верзији ОС-а .

Виндовс Упдате ће радити другачије у Виндовс 10 . Ће нема закрпа уторком . Мицрософт је рекао да ће користити две различите методе да обезбеди ажурирања: редовна ажурирања за редовне кориснике и периодична ажурирања за критичне кориснике. Потрошачи ће добијати ажурирања и нове функције чим постану доступне. Компаније ће моћи да се задовоље брзим променама потрошачког темпа или да закључају критична окружења да би добијале само безбедносна и критична ажурирања за своје системе.

САВЕТИ:

2. Оптимизација испоруке

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

На картици Оптимизација испоруке можете дозволити преузимања са других рачунара. Ако га омогућите, ваш рачунар може да шаље делове претходно преузетих Виндовс ажурирања и апликација на рачунаре на вашој локалној мрежи или на Интернету.

такође можете Преузмите Виндовс ажурирања и апликације са других Виндовс 10 рачунара . Када је ово подешавање омогућено, ваш рачунар такође може да шаље делове претходно преузетих ажурирања за Виндовс и апликација на рачунаре на вашој локалној мрежи или рачунаре на Интернету, у зависности од тога коју опцију изаберете.

Напредна подешавања укључују подешавања у којима корисници могу да ограниче количину пропусног опсега која се користи за преузимање или отпремање ажурирања, месечно ограничење преузимања итд. Монитор активности ће приказати статистику преузимања и статистику преузимања.

Прочитајте овај пост ако желите да сазнате више о заобилазном решењу Онемогућите Виндовс Упдате у оперативном систему Виндовс 10 . такође можете присилите Виндовс 10 да вас обавести пре преузимања ажурирања . Овај пост показује како покрените Виндовс ажурирања из командне линије .

седлаунцхер

3.Виндовс безбедност

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

ИН Виндовс безбедност на картици, наћи ћете подешавања која ће вам помоћи да заштитите рачунар. Притисните „Отвори Виндовс безбедност“ да погледамо разна заштићена подручја и видимо да ли нешто треба да се уради. Различите области заштите су наведене у наставку.

 • Заштита од вируса и претњи
 • Заштита налога
 • Заштита заштитног зида и мреже
 • Управљање апликацијама и претраживачима
 • Девице Сецурити
 • Перформансе и здравље уређаја
 • породичне опције

Овај одељак вам омогућава прилагодите поставке Виндовс заштитника и омогућава вам да омогућите заштиту у реалном времену, заштиту облака и подношење узорака. Померите се надоле и кликните на „Користи Виндовс заштитник“ да бисте проверили да ли је ваш рачунар добро заштићен.

читати : Сигурносне функције оперативног система Виндовс 10 .

4. Резервна копија

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Понекад се оригиналне датотеке могу случајно избрисати или изгубити. У таквој ситуацији потребно је имати резервну копију датотека. Можете кликнути на 'Додај диск' да направите резервну копију користећи историју датотека. Можете одабрати одговарајућу локацију за прављење резервних копија Виндовс датотека, као што је спољни уређај за складиштење, облак или мрежа.

5. Решавање проблема

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Покретање алатке за решавање проблема може помоћи вашем уређају да настави да правилно функционише.

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте видели историју препоручених алатки за решавање проблема, кликните на икону 'Прикажи историју' линк. Препоручене опције за решавање проблема ће вас одвести до подешавања дијагностике и повратних информација, где ћете изабрати учесталост повратних информација и препоручене опције за решавање проблема.

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

У наставку ћете видети различите опције помоћу којих можете покренути алатку за решавање проблема да бисте пронашли и решили проблеме.

 • Интернет везе
 • Аудио репродукција
 • Штампач
 • Виндовс Упдате
 • блуетоотх
 • Долазне везе
 • Тастатура
 • Мрежни адаптер
 • Снага
 • Алат за решавање проблема са компатибилношћу програма
 • Аудио запис
 • Претрага и индексирање
 • Схаред Фолдерс
 • Говор
 • Видео репродукција
 • Апликације из Виндовс продавнице

Све што треба да урадите је да изаберете опцију и кликнете на „Покрени алатку за решавање проблема.“

6. Опоравак

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

На овој картици ћете пронаћи опцију да поново инсталирате Виндовс ако вам рачунар прави проблеме. Такође је могуће да се вратите на претходну верзију оперативног система Виндовс 10 на рачунару у року од 10 дана. Напредно покретање ће вам омогућити да вратите Виндовс са слике система, промените опције покретања оперативног система Виндовс итд.

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Можете истражити и сазнати више о опцијама опоравка.

Ако вам се не свиђа ажурирани Виндовс 10, можете вратите се на претходну верзију оперативног система Виндовс одавде користећи слику система или преносиви диск. Опција враћања вам такође даје ту опцију Ресетујте рачунар где можете поново да инсталирате Виндовс на рачунару, а да притом сачувате своје датотеке.

7. Активација

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Овде ћете наћи детаљне информације о Виндовс Едитион и активирање . Корисници могу да оду у продавницу да ажурирају вашу верзију оперативног система Виндовс и промени кључ производа.

8. Пронађите мој уређај

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Ово је функција која вам може помоћи да пронађете било који Виндовс 10 уређај, као што је рачунар, лаптоп, Сурфаце или Сурфаце Пен, ако је изгубљен или украден. Локација мора бити омогућена да бисте користили ову функцију. Морате да се пријавите на свој уређај помоћу Мицрософт налога и да се уверите да сте администратор уређаја. Ово се не односи на пословни или школски налог, иОС уређаје, Андроид уређаје или Ксбок конзоле.

 • На уређају који желите да промените изаберите Старт > Подешавања > Ажурирање и безбедност > Пронађи мој уређај.
 • Изабери + Уреди за уређај који желите да промените.

Можете даљински закључати свој уређај када га пронађете на мапи тако што ћете изабрати Блокирање > Следеће. Када је уређај закључан, можете ресетовати лозинку ради додатне безбедности.

9. За програмере

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

кингсофт поверпоинт

Као што име сугерише, ова картица садржи подешавања само за програмере и везе до званичног Мицрософт веб сајта где програмери могу да омогуће свој уређај за развој, и необјављене пријаве .

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Морате бити пријављени као администратор да бисте променили ова подешавања.

Виндовс Упдате и безбедносне поставке у оперативном систему Виндовс 10

Ова подешавања треба да се користе само у развојне сврхе.

Дакле, покрили смо све што се тиче Виндовс Упдате и безбедносних поставки у оперативном систему Виндовс 10.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да је ово било корисно читање!

Популар Постс