Како онемогућити или блокирати аутоматска ажурирања оперативног система Виндовс 10

How Disable Block Automatic Windows Update Windows 10Ево како можете ефикасно и потпуно блокирати, зауставити и онемогућити Виндовс Упдате у Виндовс 10 тако да их можете инсталирати кад год желите. Можете онемогућити услугу Виндовс Упдате, ВааСМедицСВЦ, поставити мрежу као измерену везу или користити алатку.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да онемогућим или блокирам Виндовс аутоматска ажурирања у оперативном систему Виндовс 10. Постоји неколико различитих начина да се то уради, па ћу у наставку навести најпопуларније методе. Први начин да онемогућите аутоматско ажурирање је коришћење Виндовс регистра. Ово можете да урадите тако што ћете отворити уређивач регистра (притисните тастер Виндовс + Р, укуцајте 'регедит' у дијалог Покрени и притисните Ентер), проширите кључ 'ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕПолициесМицрософтВиндовсВиндовсУпдате' и креирате нову ДВОРД вредност под називом 'ДисаблеАутоУпдате' са вредношћу 1. Други начин да онемогућите аутоматско ажурирање је да користите уређивач смерница групе. То можете да урадите тако што ћете отворити уређивач смерница групе (притисните тастер Виндовс + Р, откуцајте 'гпедит.мсц' у дијалог Покрени и притисните Ентер), проширујући чвор 'Конфигурација рачунараАдминистративни шаблониВиндовс компонентеВиндовс Упдате' , и постављање политике „Конфигуришите аутоматско ажурирање“ на „Онемогућено“. Трећи начин да онемогућите аутоматско ажурирање је коришћење конзоле Виндовс Упдате Сервицес. То можете да урадите тако што ћете отворити конзолу Виндовс Упдате Сервицес (притисните Виндовс тастер + Р, откуцајте 'сервицес.мсц' у дијалог Покрени и притисните Ентер), пронађите услугу 'Виндовс Упдате', кликните десним тастером миша на њу и изаберите „Стоп“ из контекстног менија. Надамо се да ће једна од горе наведених метода радити за вас. Ако не, постоји неколико других ствари које можете да испробате, као што је коришћење Виндовс Упдате МиниТоол или ВСУС офлајн ажурирања.Не долази у обзир зауставите или онемогућите ажурирања за Виндовс користећи Цонтрол Панел или Апликација за подешавања ИН Виндовс 10 , као што је то било у ранијим верзијама Виндовс-а. Али постоји решење за онемогућавање или искључивање Виндовс Упдате у оперативном систему Виндовс 10 о чему ћемо говорити у овом чланку.Прво, да видимо зашто би људи можда желели да онемогуће ажурирања за Виндовс.

У оперативном систему Виндовс 8.1 и раније, имали смо Виндовс Упдате који нам је дао могућност да:ву-в8

 1. Аутоматски инсталирајте ажурирања (препоручено)
 2. Преузмите ажурирања, али одаберите када ћете их инсталирати
 3. Проверите да ли постоје ажурирања, али дозволите ми да их одаберем, преузмем и инсталирам
 4. Никада не проверавајте да ли постоје ажурирања (не препоручује се)

Ове опције су омогућиле одлагање ажурирања док не будемо имали довољно времена да их преузмемо и инсталирамо или да их аутоматски преузму, а затим их инсталирамо у жељено време. Ове опције нису доступне у Виндовс 10 ажурирања и безбедносне поставке .

Сада у апликацији Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате > Напредне опције видећете следећа подешавања:блокира аутоматска ажурирања у Виндовс 10

Мицрософт је објаснио да ће обезбедити ажурирања на два различита начина за своје две различите врсте купаца.

ИН Хоме Усерс сада постоји могућност паузирајте ажурирања Виндовс-а . Раније нису имали такву прилику. Виндовс 10 ће вам такође омогућити да одложите поновно покретање, али то није довољно јер учитавање у позадини може у неким случајевима успорити прегледање.

Још један круг корисника Корпоративни корисници који ће имати опцију да одложе ажурирања како би их могли одложити док не буду слободни. Мицрософт је рекао да ће ређе нудити ажурирања таквим корисницима како би се осигурало да имају минимално време застоја. То су корпорације и корисници у реалном времену као што су болнице, банкомати итд.

Враћајући се кућним и професионалним корисницима, не постоји чак ни опција за одлагање ажурирања. Они ће бити отпремљени чим постану доступни. Доступност Виндовс ажурирања за опште кориснике значи да су ажурирања већ тестирана од стране Виндовс Инсајдера. Ако сте Виндовс Инсидер и користите Виндовс 10 Хоме или Профессионал, прво ћете добити ажурирања. Неколико дана након тестирања ажурирања, ако се не појаве, биће пуштена широј јавности.

Дакле, заглавили сте. Виндовс 10 ће наставити да преузима ажурирања чим постану доступна и заузимаће ресурсе вашег рачунара када вам можда нису ни потребна. Неки од нас ће желети да зауставе аутоматска преузимања како бисмо могли ручно да инсталирамо ажурирања када су бесплатна – када не радимо на нечему хитном. Такорећи; неки корисници би желели слобода и избор преузмите и инсталирајте ажурирања када Они желите, а не када то Мицрософт обезбеди.

Пошто не постоји опција за онемогућавање ажурирања за Виндовс са контролне табле или поставки рачунара, ево заобилазно решење.

читати : Виндовс 10 Упдате се поново активира чак и након искључивања .

Онемогућите ажурирања за Виндовс у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте зауставили аутоматско ажурирање Виндовс-а у оперативном систему Виндовс 10, потребно је да:

 1. Онемогућите Виндовс Упдате и Виндовс Упдате Медиц услуге
 2. Промените подешавања ВУ-а помоћу уређивача смерница групе
 3. Подесите мрежну везу на „Метеред“
 4. Користите бесплатну алатку да бисте искључили аутоматска ажурирања.

Сада хајде да детаљније погледамо сваки од ових предлога.

1] Онемогућите Виндовс Упдате и Виндовс Упдате Медиц услуге.

Можете онемогућити Виндовс Упдате Сервице од стране Виндовс Сервицес Манагер . ИН Услуге прозор, померите се надоле до Виндовс Упдате и искључите услугу. Да бисте га онемогућили, кликните десним тастером миша на процес, изаберите Својства и изаберите Онемогућено . Ово ће осигурати да ажурирања за Виндовс нису инсталирана на вашем рачунару.

Слика 2 – Онемогућавање Виндовс Упдате у оперативном систему Виндовс 10

Али од тада Виндовс је услуга сада морате да одржавате свој рачунар ажурним. Да бисте могли да инсталирате следећи скуп функција или новију верзију, мораћете да инсталирате раније исправке. Због тога, ако користите горње решење, мораћете да одете у Виндовс Сервицес Манагер и повремено га омогућите да бисте преузели и ажурирали своју копију Виндовс-а.

Такође морате да онемогућите Виндовс Упдате Медиц услуга или ВааСМедицСВЦ . Услуга Виндовс Упдате Медиц је нова Виндовс услуга представљена у најновијим верзијама оперативног система Виндовс 10. Ова услуга је уведена да поправи компоненте Виндовс Упдате од оштећења како би рачунар могао да настави да прима ажурирања. Препоручујемо да прво испробате овај метод.

Након укључивања услуге Виндовс Упдате, када отворите Виндовс Упдате у подешавањима рачунара, видећете поруку да ажурирања нису инсталирана јер је рачунар заустављен. Мораћете да кликнете на Понављање тако да се сва доступна ажурирања преузму и инсталирају. Можда ће бити потребна два или три покушаја „Провери ажурирања“. Мораћете да кликнете на „Провери ажурирања“ док најновија верзија не буде доступна на вашем рачунару. Затим се можете вратити и онемогућити услугу Виндовс Упдате све док се следећи пут не будете осећали довољно слободни да проведете време ажурирајући своју копију оперативног система Виндовс 10.

2] Промените подешавања ВУ-а помоћу уређивача смерница групе.

заустави аутоматско ажурирање Виндовса у Виндовс-у 10

Ако је ваша верзија Виндовс 10 Гроуп Полици , такође можете променити нека подешавања помоћу уређивача смерница групе. трцати гпедит и идите до следећег подешавања смерница:

Конфигурација рачунара > Административни шаблони > Виндовс компоненте > Виндовс Упдате.

На десној страни кликните двапут на Подесите аутоматска ажурирања и промените његове поставке према вашим захтевима.

Након подешавања подешавања, видећете резултат у апликацији Подешавања на следећи начин:

Онемогућите ажурирања за Виндовс у оперативном систему Виндовс 10

читати : Како конфигуришите ажурирања за Виндовс помоћу регистратора .

Ми не препоручујем онемогућите аутоматско ажурирање оперативног система Виндовс у оперативном систему Виндовс 10. Ако је ваш рачунар у реду са преузимањем у позадини и то не утиче на ваш рад, онда се не препоручује да то радите. Али ако се суочавате са успоравањем рачунара због преузимања и инсталирања ажурирања у позадини, горњи савет за онемогућавање Виндовс ажурирања у оперативном систему Виндовс 10 може вам помоћи.

3] Подесите мрежну везу на „Метеред“

Подешавање мрежне везе на „Метеред“ такође може да спречи Виндовс 10 да аутоматски преузима ажурирања. То можете учинити на следећи начин - апликација Подешавања > Мрежа и Интернет > ВиФи > Напредне опције. Померите клизач на положај Укључено. За Подесите као везу са ограничењем . Види како инсталирајте Метеред Цоннецтион у Виндовс 10 .

4] Алати који ће вам помоћи да блокирате аутоматска ажурирања за Виндовс 10.

Ево листе неких бесплатних Алатке за блокирање Виндовс Упдате да бисте зауставили аутоматско ажурирање Виндовс 10. Можда бисте желели да их погледате јер вам омогућавају да управљате ажурирањима Видовс 10 једним кликом.

 1. Виндовс Упдате Блоцкер
 2. СтопУпдатес10
 3. Ву10Ман
 4. Килл-Упграде
 5. ВуМгр
 6. Вин Упдате Стоп
 7. Онемогућавање Вин Упдатес
 8. ВАУ менаџер.

Узгред, Мицрософт је објавио алат под називом Прикажите или сакријте ажурирања што омогућава корисницима сакријте или блокирајте одређена нежељена ажурирања за Виндовс у оперативном систему Виндовс 10 . Користећи га, можете спречити Виндовс 10 да преузме одређена ажурирања.

локација за враћање канте за смеће
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

 1. Нека вас Виндовс 10 обавести пре преузимања ажурирања
 2. како конфигуришите ажурирања за Виндовс помоћу регистра на Виндовс серверу
 3. како зауставити аутоматско ажурирање драјвера
 4. Зауставите Виндовс 10 да аутоматски ажурира ваш рачунар .
Популар Постс