Како да подесите мерену везу у оперативном систему Виндовс 10

How Set Metered Connection Windows 10Подесите своју Ви-Фи, мобилну широкопојасну или бежичну везу као ограничену везу у оперативном систему Виндовс 10 преко подешавања или командне линије и уштедите на коришћењу података.

Ако желите да свој Виндовс 10 рачунар повежете на мрежу, мораћете да подесите мерену везу. Ево како да то урадите. Прво, мораћете да отворите контролну таблу. Да бисте то урадили, притисните тастер Виндовс + Р, укуцајте 'цонтрол панел' у дијалог Покрени и притисните Ентер. Затим кликните на Центар за мрежу и дељење. Затим кликните на Постави нову везу или мрежу. Сада ћете морати да изаберете који тип везе желите да подесите. За измерену везу, желећете да изаберете опцију за широкопојасну везу. Унесите своје корисничко име и лозинку, а затим кликните на Даље. Сада би требало да видите опцију за измерену везу. Кликните на то, а затим кликните на Даље. Унесите назив своје мреже, а затим кликните на Даље. Сада ћете морати да изаберете тип безбедности за своју мрежу. За већину кућних мрежа, најбоља опција је ВПА2-Персонал. Унесите лозинку за своју мрежу, а затим кликните на дугме Даље. Сада би требало да видите резиме ваших мрежних подешавања. Ако све изгледа добро, кликните на Заврши. Ваша мрежа је сада подешена и спремна за употребу!Када вам ИСП наплаћује на основу количине података коју конзумирате, те везе се називају коришћене везе. Измерене везе . Могу вам понудити паушалну цену до одређене стопе коришћења података, а након тога ће вам или додатно наплатити или успорити брзину ваше везе.Како је било у Виндовс 8.1 Ако своју мрежну везу са Виндовс 10 подесите на ограничену везу, можете да уштедите на подацима јер ће се неки кораци за коришћење података смањити. Хајде да видимо како да подесите Ви-Фи или бежичну везу као везу са ограничењем у оперативном систему Виндовс 10.

читати : Како управљајте ограничењем употребе података у оперативном систему Виндовс 10.Успоставите везу са мерењем у Виндовс 10

Да бисте подесили Ви-Фи везу са мерењем:

  1. Отворите Виндовс подешавања
  2. Отворите подешавања мреже и интернета
  3. Изаберите картицу Ви-Фи.
  4. Кликните на назив Ви-Фи мреже
  5. Померите се надоле до Мерење везе
  6. Омогућите опцију Постави као везу са ограничењем.

То можете учинити у подешавањима или помоћу командне линије. Погледајмо их детаљније.

Преко апликације „Подешавања“.отворен Подешавања > Мрежа и Интернет > Ви-Фи да бисте отворили следећи прозор.

Успоставите везу са мерењем у Виндовс 10

За жељену мрежну везу, кликните на само име ВиФи да бисте отворили следећи панел.

Можете видети одељак под називом Веза са мерењем. Померите клизач на на звање. Ако имате ограничен план података и желите више контроле над коришћењем података, подесите га на на помоћи ће.

Ако желите да управљате другим ВиФи мрежама или да их подесите као ограничену везу, кликните на Управљајте познатим мрежама везу за отварање овог панела.

како онемогућити цапс лоцк виндовс 10

Изаберите ВиФи > Својства и видећете жељено подешавање.

Када подесите везу као ограничену, Виндовс Упдате се не преузима аутоматски. Сада ће бити ажурирања за апликације Виндовс продавнице. Живе плочице се такође неће ажурирати да би приказале најновије информације. Датотеке ван мреже се такође неће синхронизовати. Међутим, неке апликације Виндовс продавнице ће радити са ограниченом функционалношћу у позадини ако ово подесите.

Коришћење цмд

Такође можете користити командну линију да бисте успоставили везу са ограничењем. ТецхНет овде је навео команде које нам могу помоћи.

Да бисте видели листу Ви-Фи профила на рачунару, копирајте и налепите следећу команду и притисните Ентер:

|_+_|

Ви-Фи веза на метар

Овде упишите назив Ви-Фи везе коју желите да подесите као везу са ограничењем. Овде користим пример Аиртел-а.

Сада у ЦМД прозоре укуцајте следеће: замена Аиртел-ВРТР301ГН-8897_1 име са именом ваших контаката и притисните Ентер:

|_+_|

То ће показатиДетаљиизабрану везу.

Ви-Фи-Метеред-10

Померите се надоле док не видите подешавања трошкова. Овде против цене, видите Неограничено у мом случају. То значи да веза није мерена или ограничена. Да бисте га променили у диспенсед, морате га поставити на фиксно . Користите следећу команду и притисните Ентер:

|_+_|

Видећете поруку да је команда успешно завршена и да ће веза бити успостављена као са мерењем.

То можете учинити и за планове за мобилни широкопојасни приступ. Само треба да замените бежични приступ интернету са вбн у горњим командама. Ово ће такође функционисати ако сте повезани на Ви-Фи приступну тачку свог мобилног телефона.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Велика потрошња података? Овај пост ће вам показати како ограничавају и контролишу коришћење података .

Популар Постс