Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Network Internet Settings Windows 10Као ИТ стручњак, често ме питају о најбољим поставкама за мреже и интернет у оперативном систему Виндовс 10. Постоји неколико ствари које треба имати на уму када конфигуришете ова подешавања, а ја ћу их овде укратко прегледати. Прва ствар коју треба узети у обзир је тип мреже. Виндовс 10 може аутоматски да открије да ли користите жичану или бежичну везу, али ћете можда морати ручно да је подесите ако ваша мрежа није исправно откривена. Ако нисте сигурни који тип везе имате, погледајте документацију рутера или контактирајте свог ИСП-а. Када одредите тип мреже, можете почети да конфигуришете своја подешавања. За жичану везу, мораћете да изаберете мрежни адаптер, а затим да подесите своју ИП адресу, маску подмреже и подразумевани мрежни пролаз. За бежичну везу, мораћете да изаберете бежичну мрежу и унесете лозинку за мрежу. Када унесете информације о мрежи, можете почети са конфигурисањем интернет подешавања. Виндовс 10 нуди низ опција за повезивање на интернет, укључујући динамичке ИП адресе, статичке ИП адресе и ВПН-ове. Мораћете да се консултујете са својим ИСП или администратором мреже да бисте утврдили која опција је најбоља за вас. Када конфигуришете подешавања мреже и интернета, можете да почнете да користите Виндовс 10. Ако имате било каквих питања, консултујте се са својим ИСП или администратором мреже. Они ће моћи да вам помогну да решите све проблеме које имате.Виндовс 10 нуди све Подешавања опције под једном хаубом. Већ смо се упознали са Опције персонализације за Виндовс 10, Подешавања приватности, Подешавања уређаја , а Ажурирање и безбедносна подешавања. У овом посту ћемо научити о Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10 .

Нова и најновија верзија Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10 укључује доста функција као што су мобилна приступна тачка, аутоматско подешавање проксија, ручно подешавање проксија, режим рада у авиону и тако даље. Такође ћете моћи да приступите Функција мрежног ресетовања ово вам може помоћи да поново инсталирате мрежне адаптере и вратите мрежне компоненте на њихова оригинална подешавања.

Да бисте отворили ова подешавања, кликните Старт Мену > Сеттингс > Нетворк анд Интернет.Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

У подешавањима мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10 видећете следеће картице -

 • Статус
 • Ви-фи
 • мрежни
 • Позовите број
 • ВПН
 • Имао је моду
 • Мобилна приступна тачка
 • податке о коришћењу
 • Заступник

Хајде да их детаљно анализирамо.1. Статус

Ова картица вам показује статус мреже - без обзира да ли сте повезани на мрежу или не. Можете да промените својства везе где можете изабрати да се аутоматски повежете на мрежу када сте у домету. Можете изабрати своје Мрежни профил као јавни или приватни.

не може отворити пдф у тј

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Поред тога, ова картица вам омогућава да видите доступне мрежне адаптере, промените поставке везе, промените подешавања дељења за различите мрежне профиле и дијагностикујете и решите проблеме са мрежом. Моћи ћете да приступите Ресетовање мреже функција која вам може помоћи да поново инсталирате мрежне адаптере и вратите мрежне компоненте на њихова оригинална подешавања.

пц решења превара

2. Ви-Фи

Проверите доступне мреже и повежите се на жељену бежичну мрежу. Такође можете управљати и додати нову мрежу.

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Случајне хардверске адресе када је омогућено, људима је тешко да прате вашу локацију када су повезани на различите Ви-Фи мреже. Можете укључити Мрежа Хотспот 2.0 функција која вам омогућава да се заштитите када се повезујете на јавне Ви-Фи приступне тачке.

Такође можете изабрати опцију уградња мерног прикључка што вам даје већу контролу над начином на који се подаци користе. Ако омогућите ово подешавање, ваше апликације ће се понашати другачије тако да користе мање података. Ово је посебно корисно за кориснике са ограниченим планом података. Такође ћете видети својства свог уређаја.

Ова картица вам омогућава да конфигуришете Подешавања Ви-Фи Сенсе-а у оперативном систему Виндовс 10 . Ви-Фи Сенсе је функција у оперативном систему Виндовс 10 која вам омогућава да се повежете на Ви-Фи везе вашег пријатеља. То јест, ви и ваши пријатељи можете да делите своје Ви-Фи везе.

3. Етернет

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Овде можете подесити и погледати Етхернет подешавања. Такође вам омогућава да га подесите као везу са ограничењем ако имате ограничен пакет података.

ресетовање заштитног зида Виндовс 7

4. Диал-уп веза

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Ова картица вам омогућава да изаберете и конфигуришете нову диал-уп везу или мрежу са следећим опцијама:

 • Подесите широкопојасну или диал-уп интернет везу.
 • Инсталирајте нови рутер или приступну тачку.
 • Повежите се на скривену мрежу или креирајте нови профил бежичне мреже.
 • Подесите диал-уп или ВПН везу са својим радним местом.

5. ВПН

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

До додајте ВПН везу , припремите свог ВПН провајдера, име везе и име сервера или адресу. Унесите своје податке за пријаву, корисничко име и лозинку и кликните сачувати .

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Испод Напредна подешавања , опционо омогућите следећа подешавања -

 • Дозволите ВПН преко ограничених мрежа
 • Дозволите ВПН у ромингу

6. Режим летења

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Имао је моду када је омогућено, зауставља све бежичне везе, Блуетоотх, Ви-Фи мреже и мобилне мреже.

поново инсталирајте Мицрософт едге

7. Мобилна приступна тачка

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Функција Мобиле Хотспот је нова функција у најновијој верзији Виндовс 10 подешавања која вам омогућава да делите интернет везу са другим уређајима. Корисници могу да деле своју интернет везу преко Ви-Фи или Блуетоотх везе. Корисник такође може подесити Укључите даљински Функција која омогућава другом уређају да укључи мобилну приступну тачку.

8. Коришћење података

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

Овај одељак вам омогућава да проверите податке коришћене у последњих 30 дана за ВиФи и Етхернет. Такође можете видети употребу сваке апликације, што ће вам пружити детаљне информације о подацима које користе различите апликације на вашем рачунару. Додатне функције укључују постављање ограничења података и ограничавање података у позадини како би се смањила употреба Ви-Фи података.

9. Прокси сервер

Подешавања мреже и Интернета у оперативном систему Виндовс 10

У овом одељку можете да конфигуришете рачунар да аутоматски открива подешавања проксија. Међутим, можете и ручно да конфигуришете подешавања тако што ћете навести ИП адресу и порт проксија.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост је покрио све функције и важност подешавања мреже и интернета у оперативном систему Виндовс 10. Надам се да је овај пост био од помоћи!

Популар Постс