Подешавања уређаја Виндовс 10: Промените подешавања за штампаче, Блуетоотх, миш итд.

Windows 10 Devices SettingsКао ИТ стручњак, често ме питају о томе који је најбољи начин за промену поставки уређаја Виндовс 10. Људи желе да знају како да промене подешавања за штампаче, Блуетоотх, миш, итд. Иако постоји неколико различитих начина да се то уради, обично препоручујем коришћење апликације Подешавања.Оутлоок Маил за одржавање ван мреже

Апликација Подешавања је уграђена апликација која вам омогућава да промените различита подешавања на свом Виндовс 10 уређају. Да бисте приступили апликацији Подешавања, једноставно кликните на дугме Старт, а затим кликните на икону Подешавања. Када сте у апликацији Подешавања, можете да кликнете на категорију Уређаји да бисте видели сва подешавања уређаја која можете да промените.

Ако желите да промените подешавања за одређени уређај, као што је штампач или Блуетоотх уређај, можете да кликнете на име уређаја на листи уређаја. Ово ће отворити засебну страницу са свим подешавањима која можете да промените за тај одређени уређај. Једноставно унесите промене које желите, а затим кликните на Сачувај.

Имајте на уму да се нека подешавања, попут оних за миш и тастатуру, такође могу променити на контролној табли. Међутим, сматрам да је апликација Подешавања генерално најлакши начин да промените већину поставки уређаја у оперативном систему Виндовс 10.Виндовс 10 је потпуно нов, са новим интерфејсом и новим подешавањима. Постоји нова Уређаји одељак у Подешавања рачунара за Виндовс 10 омогућавајући корисницима да лако додају, уклањају или управљају уређајима повезаним са њиховим рачунаром. У овом посту ћемо научити како да отворимо и користимо панел „Уређаји“ у подешавањима, а такође ћемо научити како да променимо подешавања „Штампачи, скенер, Блуетоотх, миш, додирна табла, куцање, аутоматска репродукција и повезани уређаји“.

Подешавања уређаја ИН Виндовс 10 укључује сва подешавања везана за Блуетоотх, штампаче, скенере и друге уређаје. Ова подешавања олакшавају корисницима додавање, уклањање и управљање уређајима повезаним са њиховим рачунаром.Картица Уређаји у подешавањима оперативног система Виндовс 10 укључује следеће одељке.

  1. Блуетоотх и други уређаји
  2. Штампачи и скенери
  3. Миш
  4. Тоуцхпад
  5. куцање
  6. Оловка и мастило за Виндовс
  7. Аутоматско покретање
  8. УСБ

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Отворите апликацију Виндовс 10 Сеттингс и идите на картицу Уређаји. Сада ћемо покрити све одељке у одељку Уређаји.

1. Блуетоотх и други уређаји

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Блуетоотх функција се може користити за повезивање уређаја са рачунаром. Укључите Блуетоотх дугме и рачунар ће аутоматски тражити било који Блуетоотх уређај у домету.

Овај пост показује како користити блуетоотх у Виндовс 10 . Ако не користите ову функцију, у овом посту ћете научити како онемогућите блуетоотх у прозорима .

2. Штампачи и скенери

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

На картици Штампачи и скенери видећете све повезане штампаче и скенере. Кликом на Додати иконе, можете додати и нови штампач или скенер. Можете видети како је уређај конфигурисан за Мицрософт Принт то ПДФ, Мицрософт КСПС Доцумент Вритер, Сенд то ОнеНоте 2016, Снагит 12, итд.

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Померите се надоле и видећете дугме помоћу којег можете да омогућите/онемогућите преузимање драјвера за нове уређаје на измереним везама. Онемогућавање овог дугмета ће вам помоћи да сачувате податке када користите везу са ограничењем. Такође можете дозволити да Виндовс постави подразумевани штампач на онај који сте недавно користили на тренутној локацији.

Читати: како дозволите апликацијама да користе поуздане уређаје у оперативном систему Виндовс 10 .

3. Миш

На овој картици можете да конфигуришете опције миша, као што је избор примарног дугмета лево или десно и окретање миша на точкић да бисте померали више редова истовремено или један екран.

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Можете изабрати колико линија желите да померате сваки пут од 1 до 100. Омогућите дугме ако желите да померате неактивне прозоре када пређете мишем преко њих.

4. Додирните

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Подешавања тачпеда вам омогућавају да подесите кашњење курсора миша. Испод Осетљивост додирне табле , видећете четири опције - Најосетљивији, Висока осетљивост, Средња осетљивост, Ниска осетљивост. Изаберите Средња осетљивост могућност избегавања брзог кретања курсора.

5. Куцање

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Ова картица омогућава корисницима да омогуће/онемогуће подешавања правописа да би аутоматски исправили правописне грешке и истакли погрешно написане речи. Унесите измене у складу са својим преференцама у подешавањима куцања.

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Померите се надоле и видећете више подешавања у одељцима „Хардверска тастатура“ и „Предлози за више језика“. Овде такође можете истражити напредна подешавања тастатуре.

6. Оловка и Виндовс мастило

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Картица Виндовс оловка и мастило вам омогућава да изаберете фонт када користите рукопис. Можете да означите или опозовете избор у пољу ако желите да пишете на табли за рукопис врхом прста. На таблету можете видети и напредна подешавања.

7. Ауторун

Ова картица служи за конфигурисање подешавања медијских датотека за преносиве уређаје повезане са вашим рачунаром. Можете да изаберете свој уређај да аутоматски репродукује медијске датотеке, по захтеву, или да отворите уређај да бисте прво прегледали датотеке. Подесите своје опције према вашим жељама. Најновије ажурирање приказује одвојене картице за преносиви уређај и меморијску картицу. Повезана подешавања имају директну везу до подразумеваних поставки апликације у системским поставкама.

АутоПлаи вам омогућава да прилагодите подешавања за медијске датотеке на преносивим уређајима повезаним са рачунаром. Можете да изаберете свој уређај да аутоматски репродукује медијске датотеке које ће вас питати сваки пут, да отворите уређај да прво прегледате датотеке итд. Такође можете изабрати да не предузимате ништа. Подесите своје опције према вашим жељама.

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Можете одабрати жељене опције у Ремовабле дриве и Меморијска картица . ИН Повезана подешавања има директну везу до подразумеваних поставки апликације у системским поставкама.

8. УСБ

Означите ово поље да бисте били обавештени када дође до проблема при повезивању са УСБ уређајима.

Подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Дакле, покрили смо сва подешавања уређаја у оперативном систему Виндовс 10.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Упознавање са функцијама Виндовс 10 ће вам помоћи да боље искористите свој нови оперативни систем! Баци поглед на Опције персонализације за Виндовс 10, Подешавања приватности , а Ажурирање и безбедносна подешавања.

Популар Постс