Управљање драјверима уређаја у фасцикли продавнице драјвера помоћу програма Дривер Сторе Екплорер

Manage Device Drivers Driver Store Folder With Driverstore ExplorerПродавница драјвера је фасцикла која садржи све драјвере уређаја инсталиране на Виндовс систему. Управљачки програми се чувају у подфолдерима на основу њихове класе драјвера и називају се према ИНФ датотеци драјвера. Дривер Сторе Екплорер (ДСЕ) је алатка која вам омогућава да видите садржај складишта драјвера, додате и уклоните управљачке програме и конфигуришете опције потписивања драјвера. Да бисте користили ДСЕ, прво морате да отворите алатку са администраторским привилегијама. Затим можете видети садржај складишта драјвера и драјвере који су инсталирани на систему. Ако треба да уклоните управљачки програм из продавнице драјвера, можете да користите ДСЕ да то урадите. Да бисте уклонили управљачки програм, прво морате пронаћи управљачки програм у ДСЕ-у. Затим кликните десним тастером миша на управљачки програм и изаберите „Уклони“. Такође можете користити ДСЕ да конфигуришете опције потписивања драјвера. Опције потписивања драјвера контролишу како Виндовс проверава дигиталне потписе драјвера. Конфигурисање опција потписивања драјвера је напредан задатак и требало би да га раде само искусни ИТ професионалци.Ако сте језгро Виндовс корисник, можда знате и да се било који драјвер уређаја који инсталирате у основни Виндовс ОС чува у системској фасцикли под називом «ДриверСторе» . Ово је скуп поузданих пакета драјвера уређаја треће стране. Ова колекција се користи за проверу који драјвери могу бити инсталирани на вашем рачунару. У овом посту ћемо погледати бесплатно - ДривеСторе Екплорер , који вам помаже да управљате, листате, додајете или уклањате драјвере уређаја инсталиране на рачунару.

ДриверСторе Екплорер

Управљајте, листајте, додајте, уклоните драјвере уређаја помоћу ДриверСторе Екплорер-а

ДриверСторе Екплорер је бесплатни софтвер који вам омогућава да управљате, додајете и уклањате пакете драјвера уређаја у фасцикли Виндовс ДриверСторе.Пакет драјвера и ИНФ датотека

Ако било који драјвер уређаја треба да буде инсталиран на рачунару, његове датотеке пакета драјвера се морају копирати на ДриверСторе . Када додамо било који пакет драјвера у ДриверСторе, све његове датотеке се копирају заједно са једним ИНФ фајл што се заправо односи на све остале датотеке присутне у пакету. Пошто је свака од ових датотека критична за инсталацију драјвера, ИНФ датотека мора Референца све датотеке присутне у пакету, тако да се током инсталације могу лако пронаћи у ДриверСторе-у. Насупрот томе, ако се ИНФ датотека односи на датотеку која није у пакету, она се не копира у ДриверСторе.

Копирање датотека повезаних са пакетом драјвера у ДриверСторе назива се инсценација. Да бисте инсталирали драјвер за било који уређај на рачунар, он мора бити смештен у ДриверСторе, тј. све релевантне датотеке пакета заједно са .инф датотеком морају бити копиране у ДриверСторе. Међутим, не можете једноставно одабрати било који пакет драјвера и копирати га у ДриверСторе. Мора се проћи неколико провера интегритета и синтаксе пре него што се датотеке копирају. Следе кратке фазе инсценације:

  1. Проверавати: Пре него што се пакет драјвера копира у ДриверСторе, он пролази кроз неколико безбедносних провера које потврђују да ли су датотеке пакета оштећене или не. Пакет драјвера мора бити дигитално потписан да би прошао ову верификацију.
  2. Проверавати: Ово је следећи део где се проверавају корисничка права и проверава се ИНФ датотека за све датотеке које се помињу у пакету. Ако се пронађе неслагање, парцела се не може копирати.

Коришћење ДриверСторе Екплорер-а

Након што преузмете ДриверСторе Екплорер, распакујте датотеке и покрените извршни фајл ( Рапр.еке ) са администраторским правима.Прозор ДриверСторе Екплорер ће се одмах отворити на вашем екрану. Кликните наведен списак свих копираних (и инсталиран) пакете драјвера у ДриверСторе директоријуму. Када су сви детаљи пакета драјвера наведени, можете изабрати (снага) деинсталирајте све управљачке програме за зомби који би потенцијално могли да изазову проблем.

Такође, ако имате пакет, можете копирати његове датотеке у ДриверСторе помоћу прозора истраживача. Само кликните Додајте пакет и изаберите датотеке пакета за увоз. Осим тога, можете и да извозите датотеке пакета из ДриверСторе Екплорер-а. Кликните десним тастером миша на било који унос управљачког програма и изаберите Извоз да бисте га сачували на свом локалном диску.

Управљајте, листајте, додајте, уклоните драјвере уређаја помоћу ДриверСторе Екплорер-а

То је све. То је заиста пристојан алат за додавање или уклањање било којег пакета драјвера са вашег система. Стари управљачки програми настављају да седе у систему, троше меморију и ресурсе, тако да ово може бити корисно да их се решите.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Можете преузети ДриверСторе Екплорер са гитхуб.цом .

Популар Постс