Како ограничити и контролисати месечну употребу интернет података у оперативном систему Виндовс 10

How Limit Monitor Monthly Internet Data Usage Windows 10Ако сте попут већине људи, вероватно користите више података сваког месеца него претходног. А како употреба података наставља да расте, важно је знати како да ограничите и контролишете месечну употребу интернет података. Постоји неколико једноставних начина да то урадите у оперативном систему Виндовс 10. Прво отворите апликацију Подешавања и идите на Мрежа и Интернет. Затим кликните на Коришћење података. На страници Употреба података видећете листу свих апликација које су користиле податке у последњих 30 дана. Да бисте видели колико података је свака апликација користила, кликните на име апликације. Ако желите да ограничите количину података коју апликација може да користи, кликните на име апликације, а затим кликните на Ограничи. Унесите максималну количину података коју желите да апликација користи за месец дана, а затим кликните на Сачувај. Такође можете да подесите упозорење када апликација достигне одређену количину коришћења података. Да бисте то урадили, кликните на име апликације, а затим кликните на Упозорење. Унесите количину података на коју желите да будете упозорени, а затим кликните на Сачувај. Пратећи ове кораке, можете лако да ограничите и контролишете месечну употребу интернет података у оперативном систему Виндовс 10.Надгледање вашег потрошња података изузетно важно, посебно ако имате ограничену везу или ФУП, након чега ће провајдер ограничити брзину преноса података. Искрено Виндовс 10 Када је у питању потрошња података, то није баш економично, заправо је у неким случајевима потпуно појело моју месечну квоту података. У овом чланку нећемо само говорити о томе како пратити употребу података, већ ћемо такође објаснити како можете приступити информацијама о подацима по апликацији.

Ако отворите Таск Манагер, можете видети неке детаље испод Нет & Мерена мрежа колоне. Кликом на 'Избриши историју коришћења' обрисаћете бројеве.Пратите употребу података у оперативном систему Виндовс 10

Не говорим о коришћењу апликација трећих страна; уместо тога, Виндовсов сопствени систем за праћење података приказује колико података шаље и прима свака апликација у датом месецу. Све ово се може урадити помоћу монитора употребе мреже који је присутан у апликацији Подешавања и Таск Манагер-у.

Отвори Подешавања апликацију из почетног менија. Изабери Мрежа и Интернет. Изабери податке о коришћењу , а овде можете видети кумулативну употребу за цео месец.

виндовсаппс

Виндовс 10 коришћење податакаКликните на ' Детаљи коришћења , “, и отвориће се нови прозор са информацијама о коришћењу података апликације. Можете видети употребу Ви-Фи, Етхернет или било које друге мреже.

Ограничите употребу месечних података монитора

Једино ограничење је Детаљи коришћења приказује обједињене податке и не одваја податке од коришћења мреже или података који се користе за освежавање. Такође, нећете моћи да ресетујете распоред и он ће се аутоматски ресетовати тек након краја месеца. Предност је, међутим, што можете пратити податке и из традиционалних апликација и из УВП апликација.

читати : Како ресетовати или обрисати употребу података у оперативном систему Виндовс 10 .

Подесите ограничене везе за ограничену употребу података

Ова функција је била спас за мене јер не преферирам аутоматска ажурирања јер ми једу ЛТЕ податке када не користим Ви-Фи. Па, ако користите паметни телефон и повежете се на Интернет, можете или да подесите везу како се мери у паметном телефону, или једноставно можете да управљате свим везама на Виндовс машини.

Да бисте поставили везу као измерену, идите на Подешавања > Мрежа и Интернет > Ви-Фи а затим кликните на „Још опција“ на дну Ви-Фи мреже. Када уђете у напредни мени, имаћете опцију да ' Подесите као везу са ограничењем . » Мерна веза се увек може искључити.

Такође, ако сте забринути због тога како ажурирања за Виндовс учитавају ваше податке и повећавају употребу података, идите на Виндовс Упдате у подешавањима и увек можете да одете на „Подешавање аутоматских ажурирања“ и изаберите „ Обавестите преузимање и обавестите инсталацију . » У овом случају, Виндовс ће вас обавестити сваки пут када ажурирање буде доступно, а ви можете да га инсталирате помоћу Ви-Фи мреже.

читати : Како управљајте ограничењем употребе података у оперативном систему Виндовс 10 2004. и касније.

Ограничите употребу података у оперативном систему Виндовс 10

Ако желите додатно да ограничите употребу података у оперативном систему Виндовс 10, ево још неколико ствари које можете контролисати:

гиф у анимирани пнг
  1. Подесите Виндовс Упдате као горе
  2. Уверите се да је ОнеДриве синхронизација онемогућена. боље онемогућите ОнеДриве и користите га само када је потребно
  3. Онемогући ПЦ Синц Сеттингс . Наћи ћете га под Подешавања > Налози.
  4. Онемогућите позадинске апликације тако да не троше податке у позадини
  5. Онемогућите живе плочице десним кликом на Ливе плочице и одабиром Онемогући живу плочицу .
  6. Онемогући Виндовс 10 телеметрија . могли бисте користити Алати за поправљање приватности у оперативном систему Виндовс 10 исто је лако постићи.

Друге идеје су добродошле!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Кликните овде ако желите да знате како ресетујте или обришите употребу података у оперативном систему Виндовс 10 .

Популар Постс