Како опоравити избрисану датотеку из корпе за отпатке у оперативном систему Виндовс 10

How Restore Deleted File From Recycle Bin Windows 10Ако сте попут већине људи, вероватно ћете избрисати датотеке тако што ћете их послати у канту за отпатке. Али шта се дешава ако случајно избришете датотеку из корпе за отпатке? Да ли је нестало заувек?Срећом, постоји једноставан начин да опоравите избрисане датотеке из корпе за отпатке у оперативном систему Виндовс 10. Само следите ове једноставне кораке:

  1. Отворите корпу за отпатке тако што ћете двапут кликнути на икону.
  2. Пронађите датотеку коју желите да опоравите и кликните десним тастером миша на њу.
  3. Изаберите „Врати“ из менија.
  4. Датотека ће бити враћена на првобитну локацију.

То је све! Само запамтите да овај метод функционише само ако је датотека избрисана из корпе за отпатке. Ако сте испразнили корпу за отпатке или ако је датотека избрисана директно са оригиналне локације, мораћете да користите програм за опоравак података да бисте је вратили.Ово је пост који објашњава како да вратите избрисане датотеке, фасцикле и друге ставке из корпе за отпатке на њихове оригиналне локације. Понекад избришемо важне датотеке и фасцикле и тада не знамо како да их вратимо на првобитну локацију. Али немате о чему да бринете, јер ће вас овај пост за почетнике детаљно провести кроз све кораке и начине. Хајде прво да видимо како и где пронаћи корпу.

форвард оутлоок то гмаил

Пронађите или пронађите корпу за куповину

Корпа за отпатке се обично налази на радној површини. Ту ћете га наћи већину времена. Ако не можете да га пронађете, идите на Претрага опцију и само потражите ' Корпа '.

екцел се отвара празно

Да бисте поставили корпу за отпатке на радну површину у оперативном систему Виндовс 10, следите ове кораке. Иди на старт дугме, затим кликните на Подешавања опција.Следећи прозор ће се појавити на вашем екрану. Изабери Персонализација опција.Опоравите избрисане датотеке и фасцикле из корпе за отпатке

Следећи корак је да пређете на Теме картицу, а затим кликните на Подешавања икона на радној површини.

Вратите избрисану датотеку из корпе за отпатке на оригиналну локацију

На екрану ће се појавити мањи искачући прозор. Означите поље Отпад, а затим кликните Применити .

цомцтл32.оцк

Опоравите избрисане датотеке и фасцикле из корпе за отпатке
На екрану ће се појавити икона канте за смеће.

Вратите избрисану датотеку из корпе за отпатке на оригиналну локацију

Постоје два главна начина за опоравак избрисаних ставки. Хајде да видимо како то учинити.

Прво отворите корпу за куповину. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на икону и изаберите отворен ; или двапут кликните на икону. Колица су сада отворена.

1. Кликните на фајл(е) и фолдер(е) које желите да вратите и изаберите их. Кликните десним тастером миша и изаберите Ресторе опција.

Опоравите избрисане датотеке и фасцикле из корпе за отпатке

2. Изаберите датотеку или фасциклу коју желите да вратите. На траци изнад видећете икону Управљати опција под Баскет Тоолс . Кликните једном на Управљати а затим кликните на одговарајућу опцију Вратите изабране ставке.

Опоравите избрисане датотеке и фасцикле из корпе за отпатке

Ово су два начина за враћање избрисаних датотека и фасцикли из корпе за отпатке на њихове оригиналне локације. Такође можете вратити све ставке из корпе за отпатке тако што ћете изабрати одговарајућу опцију.

иконе на радној површини споро учитавају Виндовс 10

Опорави трајно избрисане датотеке

Када користите избрисати , датотеке се премештају у корпу за отпатке, која се затим повремено празни - или можете ручно да испразните корпу за отпатке. Ако кликнете Схифт + Делете , ставка се не премешта у смеће. Уклања се директно. За опоравак таквог С Лифт уклоњен датотеке које су трајно избрисане, мораћете да користите Бесплатан софтвер за опоравак података .

Чак и ако сте испразнили смеће, они се могу трајно вратити помоћу таквог софтвера. Стога, чак и ако случајно избришете важне датотеке или фасцикле, нећете морати да паничите јер се могу лако вратити без икаквих проблема.

Такође можете опоравити избрисане датотеке на следеће начине:

  • Вратите датотеке из резервне копије : Отворите Цонтрол Панел > Бацкуп анд Ресторе > Ресторе ми филес.
  • Коришћењем Историја фајла : Унесите датотеке за опоравак у претрагу на траци задатака и изаберите у резултатима претраге изнад Вратите датотеке помоћу историје датотека .
  • Враћање датотека из претходних верзија: Претходне верзије су преузете из историје датотека или тачака враћања. Идите до фасцикле у којој се налазила датотека, кликните десним тастером миша на њу и изаберите Врати претходне верзије.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Како опоравити случајно избрисане системске датотеке у оперативном систему Виндовс 10 .

Популар Постс