Деинсталирајте, онемогућите, вратите, ажурирајте драјвере уређаја користећи Управљач уређајима у оперативном систему Виндовс 10

Uninstall Disable RollbackНаучите како да деинсталирате, онемогућите, вратите, ажурирате управљачке програме уређаја у оперативном систему Виндовс 10/8/7 користећи Управљач уређајима. Омогућава вам да промените подешавања хардвера, дефинишете драјвере уређаја за сваки уређај.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да деинсталирам, онемогућим, вратим или ажурирам драјвере уређаја користећи Управљач уређајима у оперативном систему Виндовс 10. Ево корака за обављање сваке од тих ствари: Да бисте деинсталирали управљачки програм уређаја, отворите Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Деинсталирај. Да бисте онемогућили уређај, отворите Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Онемогући. Да бисте вратили управљачки програм уређаја, отворите Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Својства. На картици Управљачки програм изаберите Врати управљачки програм. Да бисте ажурирали управљачки програм уређаја, отворите Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Ажурирај драјвер.ИН Менаџер уређаја у Виндовс-у вам омогућава да видите хардвер инсталиран на вашем рачунару, као и његова својства. Омогућава вам да промените подешавања хардвера, дефинишете драјвере за сваки уређај, прегледате и промените подешавања и својства и инсталирате, уклоните, ажурирате, вратите, омогућите и онемогућите драјвере.Иако можете користити бесплатни софтвер Дривер Упдатер , овај чланак ће вам рећи како да направите резервну копију, уклоните, онемогућите, вратите, ажурирате управљачке програме уређаја помоћу Управљача уређаја у оперативном систему Виндовс 10/8/7.

Управљач уређајима у оперативном систему Виндовс 10

Кликните на Виндовс 10/8 радну површину Вин + В откуцајте Управљач уређајима да бисте га пронашли у подешавањима. Кликните на Управљач уређајима да бисте га отворили. У оперативном систему Виндовс 7 откуцајте Девице Манагер у Старт Сеарцх и притисните Ентер да бисте га отворили.поруке са закључаног екрана Виндовс 10

Пронађите управљачки програм и кликните десним тастером миша на њега. Видећете опције:

 • Ажурирање софтвера драјвера
 • Деинсталирајте софтвер драјвера.
 • Инсталирајте драјвере

Уклоните драјвере

Ако желите да деинсталирате драјвер, кликните на Деинсталирај.Дисплаи Дривер Унинсталлер помоћи ће вам да потпуно деинсталирате АМД, ИНТЕЛ, НВИДИА драјвере.

читати : Где преузети драјвере за Виндовс 10 ?

Мицрософт Оффице Профессионал Плус 2010 наишао је на грешку током подешавања

Ажурирајте своје драјвере

БЕЛЕШКА : Сада можете покренути ажурирања за Виндовс и видети да ли постоје Ажурирања драјвера су доступна у одељку Опциона ажурирања . Ово је бржи и лакши начин.

Ако желите да проверите ажурирања и Ажурирати драјвер , кликните на Ажурирај софтвер управљачког програма. Чаробњак ће се отворити и понудити вам две опције:

 • За аутоматско претраживање веба
 • Да бисте приступили софтверу драјвера на рачунару

Изаберите и кликните на жељену опцију да бисте наставили.

Ови постови ће вам детаљно показати како ажурирање графичких драјвера или драјвери за Блуетоотх. такође можете ажурирајте управљачке програме помоћу командне линије .

питање репродукције

Вратите се, онемогућите, омогућите драјвере

Контекстни мени десним кликом такође ће вам омогућити да отворите својства драјвера. Кликните на „Својства“ да бисте отворили прозор „Својства“. Изаберите картицу Дривер.

бесплатан програм песковника

Овде ћете видети више опција:

 • Ажурирајте своје драјвере : Чаробњак за ажурирање хардвера ће се покренути.
 • Враћање драјвера : Ово ће деинсталирати најновији ажурирани драјвер и вратити вашу конфигурацију на старију верзију. Можда ћете морати да вратите управљачки програм ако откријете да ваш уређај не ради након ажурирања управљачког програма.
 • Онемогућите (или омогућите) управљачки програм : Ово ће онемогућити драјвер док га поново не омогућите.
 • Уклоните драјвер : Ово ће у потпуности избрисати датотеке драјвера и поставке регистра за изабрани хардвер.

Овај пост показује како можете Прављење резервних копија и враћање управљачких програма у Виндовс 10 . такође можете извоз и прављење резервних копија драјвера уређаја помоћу ПоверСхелл-а .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако тражите више информација о овој теми, можете их пронаћи овде:

 1. Преузмите, ажурирајте, инсталирајте најновије Интел драјвере користећи Интел услужни програм за ажурирање драјвера.
 2. Ажурирајте АМД драјвере помоћу АМД Дривер АутоДетецт
 3. Откривање и решавање проблема са непознатим уређајима у оперативном систему Виндовс.
Популар Постс