Непознати управљачки програм уређаја са жутим троуглом са знаком узвика у Управљачу уређаја у Виндовс 10

Unknown Device Driver With Yellow Triangle With Exclamation Mark Device Manager Windows 10Непознати драјвер уређаја са жутим троуглом са знаком узвика у Управљачу уређаја у оперативном систему Виндовс 10 може бити проблем. Али, постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем. Прво, можете покушати да деинсталирате управљачки програм уређаја, а затим га поново инсталирате. Да бисте то урадили, идите у Менаџер уређаја, кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Деинсталирај. Када се драјвер деинсталира, поново покрените рачунар и Виндовс ће покушати да поново инсталира драјвер. Ако то не успе, можете покушати да ажурирате управљачки програм. Да бисте то урадили, идите у Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Ажурирај драјвер. Ако је доступно ажурирање, пратите упутства да бисте га инсталирали. Ако и даље имате проблема, можете покушати да преузмете и инсталирате управљачки програм са веб локације произвођача. Да бисте то урадили, морате знати марку и модел уређаја. Када добијете те информације, можете да одете на веб локацију произвођача и потражите одељак за преузимање или подршку. Ако и даље имате проблема, можете испробати алатку за решавање проблема. Виндовс 10 има уграђену алатку за решавање проблема за уређаје који вам могу помоћи да решите проблем. Да бисте му приступили, идите на Подешавања > Ажурирање и безбедност > Решавање проблема. Ако и даље имате проблема, можете се обратити произвођачу за подршку.Управљач уређајима приказује листу свих уређаја инсталираних на Виндовс рачунару. Када прегледате информације о уређају у менаџеру уређаја, можда ћете видети да је уређај наведен као непознати уређај Близу жути знак узвика .

Непознати уређај поред жутог знака узвика

Непознати уређај поред жутог знака узвика

Сада, ако видите такав унос, може бити тешко утврдити узрок овог непознатог уређаја јер постоји неколико индикација шта га генерише.Главни разлог за приказивање Непознатог уређаја у Управљачу уређаја је тај што имате уређај који не ради исправно. Да бисте решили овај проблем, набавите ажурирани управљачки програм за свој уређај преко Виндовс Упдате или преузимањем директно са Интернета.

Узроци појављивања непознатих уређаја у Управљачу уређаја:

  1. Уређај нема управљачки програм уређаја
  2. Непрепознат ИД уређаја
  3. Коришћење старијег драјвера за Мицрософт Виндовс уређај
  4. Неисправан хардвер или фирмвер

За детаљне информације о ручном решавању проблема, посетите КБ314464 .Непознат ИД уређаја

можете проверити Непозната алатка за уређај . Ово је мали услужни програм доступан на Соурцефорге ово је написано да компјутерским техничарима пружи једноставан начин да идентификују оне уређаје „Непознати уређај“ који се појављују у Мицрософт Виндовс-у након нове инсталације.

Покрените преносиву апликацију и сви хардверски уређаји наведени као Непознати уређаји биће наведени.

Међутим, ова апликација приказује само ПЦИ и АГП уређаје. Он не може помоћиНа основу ИСАуређаја и оригиналних ПЦМЦИА картица. Штавише, приказује све уређаје који се налазе у Виндовс регистру, укључујући уређаје који више не постоје.

Постоји још један бесплатни софтвер Непознат ИД уређаја . Овај алат омогућава вам да идентификујете непознате уређаје и даје вам детаљан резиме имена произвођача, ОЕМ-а, типа уређаја, модела уређаја, па чак и тачан назив непознатих уређаја.

Такође можете користити Менаџер провере возача да бисте решили проблеме са драјверима.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Додатна средства:

  1. Идентификујте и решите проблеме са драјверима уређаја
  2. Како деинсталирати старе драјвере уређаја у Виндовс-у
  3. Нека Управљач уређаја приказује уређаје који недостају у Виндовс-у
  4. Како идентификовати или верификовати непотписане/потписане драјвере .
Популар Постс