Објашњен љубичасти, браон, жути, наранџасти, црвени, зелени екран смрти

Purple Brown YellowЗнате за плави екран и црни екран. Али да ли сте знали да постоји љубичасти, браон, жути, црвени, зелени, наранџасти, бели екран смрти?

Када се ваш рачунар сруши и видите љубичасти, браон, жути, наранџасти, црвени или зелени екран смрти, то може бити фрустрирајуће. Али не брините, можемо вам помоћи да разумете шта ове поруке о грешци значе и како да их поправите. Љубичасти екран смрти обично је узрокован проблемом са хардвером или управљачким програмом. Да бисте то поправили, мораћете да поново покренете рачунар и покушате поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме или да замените хардвер. Смеђи екран смрти обично је узрокован проблемом са вашом графичком картицом. Да бисте то поправили, мораћете да поново покренете рачунар и покушате поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме или да замените графичку картицу. Жути екран смрти обично је узрокован проблемом са вашим видео драјверима. Да бисте то поправили, мораћете да поново покренете рачунар и покушате поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме или да замените видео картицу. Наранџасти екран смрти обично је узрокован проблемом са вашим звучним драјверима. Да бисте то поправили, мораћете да поново покренете рачунар и покушате поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме или да замените звучну картицу. Црвени екран смрти обично је узрокован проблемом са напајањем. Да бисте то поправили, мораћете да поново покренете рачунар и покушате поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме или да замените напајање. Зелени екран смрти обично је узрокован проблемом са вашим монитором. Да бисте то поправили, мораћете да поново покренете рачунар и покушате поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме или да замените монитор.гоогле плаи музика не може успоставити сигурну везу

Већини нас је познато Плави екран смрти и Црни екран . Али да ли сте знали да постоје љубичасти, браон, жути, црвени, наранџасти, зелени екрани смрти који могу узроковати пад софтвера или вашег система? Не постоји једноставно објашњење зашто се ове грешке заустављања јављају јер може бити укључено неколико фактора. Међутим, познато је да је ова нежељена промена узрокована неисправним хардверским драјверима или драјверима инсталираним од стране софтвера треће стране. Кодирање боја на екрану са грешком помаже особљу за подршку да одреди хитност за неколико типова зауставних екрана и одреди приоритете купаца.Љубичасти, браон, жути, црвени, зелени екран смрти

У већини случајева, ове поруке се називају фаталним јер обично доводе до губитка несачуваног посла и поруке која од корисника тражи да поново покрене рачунар. Ово су неки од до сада познатих злогласних екрана смрти.Љубичасти екран смрти (ПСОД)

Ово је дијагностички екран са белим текстом на љубичастој позадини. Љубичасти екран се углавном појављује када ВМкернел ЕСКС/ЕСКСи хоста доживи критичну грешку, постане нездрав и искључи све покренуте ВМ. Ово није фатално и генерално се сматра проблемом тестирања програмера. Ако се пронађе, можете га брзо поправити једноставном радњом: притисните и држите дугме за напајање рачунара да бисте искључили уређај.

Смеђи екран смрти

Смеђи екран смрти је углавном повезан са играњем, што указује да је грешка повезана са компјутерском графиком. Знамо да сви процесори долазе са оценом брзине. Дакле, покретање ПЦ игрица високе графике узрокује да процесор и меморија раде брже од њихове званичне брзине, узрокујући честе падове.

жути екран смрти

Ово утиче на претраживач, посебно на Мозилла Фирефок. Жути екран смрти појављује се са чудним зујањем у позадини када КСМЛ парсер одбије да обради КСМЛ документ, узрокујући грешку рашчлањивања и чудан звук зујања. Проблем и даље постоји осим ако се рачунар ручно не покрене.Црвени екран смрти

Као и други екрани смрти, Црвени екран смрти (РСОД) се понекад појављује на рачунарима. Када се то догоди, погођени рачунар престаје да прихвата било какве команде тастатуре или миша. Проблеми у вези са графичким драјвером и повезаним апликацијама које инсталирају погрешне датотеке могу се приписати главним узроцима проблема. Софтверски конфликти током покретања рачунара такође могу узроковати црвени екран смрти.

Наранџасти екран смрти

ИН Наранџасти екран смрти у Виндовс-у настаје због фаталних хардверских грешака. Пријављено је неколико узрока наранџастог екрана смрти. Неки су имали овај проблем док су гледали ИоуТубе видео записе, неки нису могли да се учитају у Виндовс. Ово се може догодити чак и када се пробудите из сна. Неки су имали овај проблем са БитЛоцкер-ом, док су га други искусили док су користили други монитор.

Зелени екран смрти

Кодирање боја је било намењено свим Виндовс Инсајдерима који тестирају будуће тестне верзије оперативног система Виндовс 10 и да замене архаични БСОД (Плави екран смрти). Сврха промене боје је била да олакша особљу Мицрософт подршке да разликује грешке у тестним и производним верзијама.

Бели екран смрти

ИН Бели екран у Виндовс-у такође грешка где екран рачунара само постаје бео и замрзава се. Бели екран се може појавити на Виндовс лаптоп монитору из неколико разлога. Али главни проблем може бити неисправан графички хардвер.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Јавите нам ако имате нешто да додате.

Популар Постс