Како да знам да ли је мој рачунар хакован и шта даље да радим

How Do I Know If My Computer Has Been HackedЗнаци на које треба пазити да ли је ваш рачунар хакован и шта да радите ако је рачунар хакован. О свему се говори у овом посту!

Ако мислите да је ваш рачунар можда хакован, постоји неколико ствари које можете да урадите да проверите и видите. Прво проверите да ли на вашем рачунару постоје нови или непознати програми. Ако не препознајете програм, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. Друго, проверите историју прегледача и видите да ли има нових или непознатих веб локација. Ако видите веб локације које не препознајете, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. На крају, проверите Таск Манагер на свом рачунару и проверите да ли су покренути неки нови или непознати процеси. Ако видите нове или непознате процесе, то може бити знак да је ваш рачунар хакован.Ако мислите да је ваш рачунар можда хакован, постоји неколико ствари које можете да урадите да проверите и видите. Прво проверите да ли на вашем рачунару постоје нови или непознати програми. Ако не препознајете програм, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. Друго, проверите историју прегледача и видите да ли има нових или непознатих веб локација. Ако видите веб локације које не препознајете, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. На крају, проверите Таск Манагер на свом рачунару и проверите да ли су покренути неки нови или непознати процеси. Ако видите нове или непознате процесе, то може бити знак да је ваш рачунар хакован.Ако мислите да је ваш рачунар можда хакован, постоји неколико ствари које можете да урадите да проверите и видите. Прво проверите да ли на вашем рачунару постоје нови или непознати програми. Ако не препознајете програм, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. Друго, проверите историју прегледача и видите да ли има нових или непознатих веб локација. Ако видите веб локације које не препознајете, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. На крају, проверите Таск Манагер на свом рачунару и проверите да ли су покренути неки нови или непознати процеси. Ако видите нове или непознате процесе, то може бити знак да је ваш рачунар хакован.

Ако мислите да је ваш рачунар можда хакован, постоји неколико ствари које можете да урадите да проверите и видите. Прво проверите да ли на вашем рачунару постоје нови или непознати програми. Ако не препознајете програм, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. Друго, проверите историју прегледача и видите да ли има нових или непознатих веб локација. Ако видите веб локације које не препознајете, то може бити знак да је ваш рачунар хакован. На крају, проверите Таск Манагер на свом рачунару и проверите да ли су покренути неки нови или непознати процеси. Ако видите нове или непознате процесе, то може бити знак да је ваш рачунар хакован.иконе Виндовс 10 на траци задатака празне

Понекад, уместо да користимо теорију логике и расуђивања, следимо свој инстинкт да ствари разумемо инстинктивно. Хаковање је један пример где се овај принцип може пратити. Знамо да хакери могу добити приступ вашим уређајима на неочекиване начине и преузети разне аватаре за које можда нисмо знали. ИРЦ клијенти, тројанци, бацкдоор су неки од малвера који се користе за хаковање рачунара. У најмању руку, можемо потражити неке могуће показатеље да смо можда хаковани и онда предузети мере против тога. Ево како да знате Виндовс рачунар хакован .

Зашто су сајтови хакованиКако да знам да ли је мој рачунар хакован?

Знаћете да је ваш рачунар хакован или хакован ако видите следеће знакове:

 1. Ваше онлајн лозинке или подешавања су промењени
 2. Локалне лозинке налога вашег рачунара су се промениле или видите нове корисничке налоге
 3. Видите чудне постове које сте „направили“ на својим друштвеним мрежама. Или можда ваши 'пријатељи' примају неприкладне поруке које наводно потичу од вас.
 4. Ваши пријатељи пријављују да од вас примају чудну нежељену пошту или е-поруке.
 5. Видећете да су на вашем рачунару инсталирани нови програми или траке са алаткама.
 6. Да ли примате поруке од лажног антивирусног програма или другог лажни софтвер
 7. Ваша брзина интернета је постала спора и спора
 8. Приметан је пораст мрежне активности.
 9. Ваш заштитни зид је блокирао неколико захтева за одлазну везу
 10. Ваш сигурносни софтвер је онемогућен.
 11. Почетна страница или претраживач подразумеваног претраживача је хакован
 12. Ваш миш се аутоматски помера да би направио избор
 13. Почињете да добијате позиве из ваше банке, компаније за издавање кредитних картица, онлајн продавнице о неплаћању, смањењу стања у банци, неочекиваном дугу или куповини.

Погледајмо неке од ових знакова детаљно, без посебног редоследа.

Промена лозинки на мрежи

Ако приметите да се једна или више ваших онлајн лозинки изненада променило, велике су шансе да сте хаковани. Оно што се обично дешава овде је да жртва несвесно реагује на аутентичан изглед Пецање имејл који је наводно био повезан са услугом, услед чега је промењена лозинка. Хакер прикупља податке за пријаву, пријављује се, мења лозинку и користи услугу да украде новац од жртве или његових познаника. Видите како можете избегавајте пхисхинг нападе и нападе и предузмите кораке да спречите своје Онлине крађа идентитета .

Као корективну меру, можете одмах да обавестите све своје контакте о кршењу налога. Друго, одмах контактирајте онлајн услугу да бисте пријавили хаковани налог. Већина онлајн услуга је свесна ове врсте злонамерности и има потребну снагу и искуство да поврати нормалан рад и врати налог под вашу контролу са новом лозинком. Могуће је повратити хаковану Мицрософт налози , Гоогле налози , Фејсбук налог , Твиттер налог итд. користећи њихову правилно утврђену процедуру.

Износ није на вашем банковном рачуну

Ако не успете, могли бисте да изгубите сав свој новац ако хакер добије приступ вашим личним подацима (кредитна картица, подаци о онлајн банкарству, итд.). Да бисте то избегли, омогућите обавештења о трансакцијама, која вам шаљу текстуална упозорења када се догоди нешто необично. Многе финансијске институције вам дозвољавају да поставите граничне вредности за износе трансакција, а ако је праг премашен или пређе у другу земљу, добићете упозорење. Било би лепо пратити ове Савети за интернет банкарство .

Лажне антивирусне поруке

поп уп блоцкер опера

Лажне антивирусне поруке упозорења су један од најсигурнијих знакова да је ваш систем компромитован. Кликом на „Не“ или „Откажи“ да бисте зауставили лажно скенирање вируса не доноси никакву корист јер је штета већ учињена. Ови програми често користе софтвер без закрпе као што је Јава Рунтиме Енвиронмент да би користили ваш систем.

Чести насумични искачући прозори

Овај проблем се углавном односи на ваше прегледаче и указује на то да имате инсталиран нежељени софтвер или малвер на рачунару јер веб локације обично не генеришу злонамерни искачући прозори .

Преусмерена веб претрага или почетна страница

Добро је познато да већина хакера зарађује за живот преусмеравајући ваш претраживач на погрешну адресу коју желите да посетите. Ово је свакако због чињенице да је хакер плаћен да би се ваши кликови појавили на туђој веб локацији, често они који не знају да кликови на њихов сајт долазе од злонамерног преусмеравања.

Често можете открити или прецизно одредити ову врсту малвера једноставним уношењем неколико сродних, врло уобичајених речи у траку за претрагу популарних претраживача и видети да ли се појављују резултати који су релевантни за ваш термин за претрагу. Послани и враћени саобраћај ће увек бити веома различити на компромитованом рачунару и на бескомпромисном.

нвидиа сцан

Да ли ваш рачунар делује као ботнет хост?

Ботнети су мреже компромитованих рачунара које контролишу удаљени нападачи за обављање незаконитих задатака као што је слање нежељене поште или напад на друге рачунаре. Ваш рачунар је можда хакован и покреће Ноде.

САВЕТ : Пре него што наставите, можете прочитати наш пост - Зашто би неко хаковао мој компјутер ?

Шта учинити ако је ваш рачунар хакован

хакер

1] Ако мислите да је ваш Виндовс рачунар можда хакован, искључите се са Интернета и покренути у безбедном режиму и извршите потпуно дубоко скенирање вашег антивирусни програм . Ако је ваш сигурносни софтвер онемогућен, користите добар скенер вируса на захтев . и покрените га са екстерног диска или УСБ-а.

2] Такође можете користити посебне алате као што су Нортон Повер Ерасер, лов софтвер против хаковања , или један од ових Алати за уклањање ботнета .

2] Можете уклонити лажне траке са алаткама из претраживача помоћу доброг Софтвер за уклањање отмичара претраживача .

3] Отворите контролну таблу и деинсталирајте програме који могу изгледати сумњиво.

4] Када сте повезани на Интернет, отворите командну линију, унесите следећу команду и притисните Ентер:

|_+_|
 • -а опција наводи све рачунарске везе и портове за слушање
 • -н ​​опција приказује адресе и бројеве портова
 • Опција -о штампа ИД процеса одговорног за везу.

Како да знам да ли је мој рачунар хакован

На први поглед, ИТ администратор ће моћи да прати ваше отворене портове и мрежне активности које се одвијају на систему.

Проверите да ли постоји сумњива веза. Обратите пажњу на све везе на којима пише „Успостављено“ и ПИД број и уверите се да су све такве везе важеће. Ако је потребно, притисните Цтрл + Схифт + Есц да бисте отворили Таск Манагер. Затим померите курсор миша на картицу Процеси, кликните на картицу Виев, изаберите колоне и проверите колону Процесс ИД ПИД. Комплетна листа ПИД бројева ће се одмах приказати. Пронађите број који сте записали пре неколико минута у ЦМД прозору. Ако сте у недоумици, зауставите процес.

поправити мбр виндовс 10

5] Инсталирај алат за праћење пропусног опсега тако да можете пратити своју употребу. Користите Алати за њушкање пакета пресретање и евидентирање мрежног саобраћаја.

Одржавајте свој оперативни систем и инсталирани софтвер ажурним да бисте све затворили рањивости софтвера и користи добро сигурносни софтвер . Важно је да будете у току са овим развојем догађаја, јер са данашњим претњама ниједан антивирусни софтвер не пружа стопостотни мир. Да бисте се борили против овога, требало би да користите програме за заштиту од малвера који надгледају понашање програма – хеуристику – да бисте открили раније непрепознат малвер. Други програми који користе виртуелизована окружења ВПН са, софтвер против хаковања , а софтвер за откривање мрежног саобраћаја такође се може применити за употребу.

6] Користите Детецт, а бесплатни анти-надзор Виндовс софтвер.

Ево неких Савети који ће вам помоћи да хакере држите даље од вашег Виндовс рачунара .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако вам треба додатна помоћ, прођите кроз ово Водич за уклањање злонамерног софтвера . Такође можете прочитати овај пост под насловом, како да знате да ли ваш рачунар има вирус .

Популар Постс