Како подесити поставке временског ограничења позадинског осветљења тастатуре за Виндовс 10 ПЦ

How Configure Keyboard Backlit Timeout Settings

Можете да подесите временско ограничење позадинског осветљења да тастатура увек остане укључена или да промените време. Овај пост показује како се то може учинити.

Као ИТ стручњак, увек тражим начине да оптимизујем свој радни ток и побољшам своју ефикасност. Једна од ствари које сам недавно истраживао је како да прилагодим поставке временског ограничења позадинског осветљења тастатуре за Виндовс 10 ПЦ. Постоји неколико различитих начина да то урадите, а метода коју користите зависиће од вашег конкретног подешавања и преференција. Међутим, постоји неколико општих савета који вам могу помоћи да на најбољи начин искористите подешавања временског ограничења позадинског осветљења тастатуре. Прво размислите о врсти тастатуре коју користите. Ако имате тастатуру за игре, велике су шансе да она има сопствени софтвер који можете да користите за подешавање подешавања временског ограничења позадинског осветљења. Ако користите стандардну тастатуру, мораћете да прилагодите подешавања у самом Виндовс-у. Друго, размислите о томе колико често користите тастатуру у условима слабог осветљења. Ако користите тастатуру само на добро осветљеним местима, можда нећете уопште морати да прилагођавате подешавања временског ограничења. Међутим, ако често радите у слабо осветљеним просторијама, можда бисте желели да размислите о повећању временског периода. На крају, размотрите своје личне преференције. Неки људи више воле да се позадинско осветљење тастатуре искључи након одређеног периода неактивности, док други више воле да остане укључено на неодређено време. Овде нема тачног или погрешног одговора, тако да је заиста на вама да одлучите шта вам најбоље одговара. Подешавање подешавања временског ограничења позадинског осветљења тастатуре је релативно једноставан процес, али то може да направи велику разлику у вашој укупној ефикасности. Ако одвојите време да пронађете одговарајућа подешавања за ваше конфигурисање, можете осигурати да ваша тастатура увек ради на најбољи могући начин.Ако сте ноћна сова и проводите дуге сате радећи у мраку, тастатура са позадинским осветљењем може бити од велике помоћи. Тастатура са позадинским осветљењем је тастатура на којој су тастери осветљени за бољу видљивост у условима слабог осветљења. Дакле, вероватно користите најбољи рачунар када имате тастатуру са позадинским осветљењем. Али да ли знате како да поставите подешавања временског ограничења позадинског осветљења за вашу тастатуру ? Ако не, то ћемо покрити у данашњој теми.Промена подешавања временског ограничења позадинског осветљења тастатуре

Ако установите да позадинско осветљење тастатуре остаје укључено само неколико секунди, а затим се искључи, потребно је да прилагодите подешавања временског ограничења позадинског осветљења. Подешавање временског ограничења позадинског осветљења може захтевати подешавање БИОС-а. Дакле, ако се слажете са овом процедуром, наставите и следите ове кораке.

  1. Уђите у БИОС подешавање
  2. Приступ подешавањима временског ограничења позадинског осветљења тастатуре

Имајте на уму да сви Виндовс 10 рачунари и лаптопи немају тастатуре са позадинским осветљењем. Да бисте проверили да ли ваш рачунар подржава тастатуру са позадинским осветљењем, идите на страницу корисничке подршке произвођача и пронађите модел свог лаптопа. Такође проверите спецификације производа за модел вашег рачунара.Ако ваш рачунар подржава функцију позадинског осветљења, урадите следеће.

1] Уђите у програм за подешавање БИОС-а.

Поново покрените лаптоп, а затим притисните Ф10 неколико пута одједном док БИОС отвара.

Промените подешавања временског ограничења позадинског осветљења тастатуреКада се БИОС отвори, користите тастере са стрелицама да бисте се кретали до „ Напредно Таб.

Пребаците на ' Опције уграђеног уређаја » , а затим притисните Ентер.

2] Приступите подешавањима временског ограничења позадинског осветљења тастатуре

У опцијама уграђеног уређаја, са приказане листе опција, изаберите Временско ограничење позадинског осветљења тастатуре.

Да бисте проширили његов мени, наставите да притискате размакницу. Ова радња ће приморати БИОС подешавања да отворе подешавања позадинског осветљења тастатуре.

Овде изаберите жељено временско ограничење.

Ако одлучите да изаберете ' Никада “, позадинско осветљење ће остати „укључено” током дужег временског периода, што може утицати на трајање батерије лаптопа.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Коначно, ако установите да нема подешавања времена позадинског осветљења у БИОС-у, ово понашање можда неће бити подржано на овом рачунару или лаптопу. У том случају, мораћете да проверите документацију за подршку производа за модел вашег лаптопа да бисте потврдили подршку.

Популар Постс