Хакирање претраживача и бесплатни алати за уклањање отмичара прегледача

Browser Hijacking Free Browser Hijacker Removal ToolsШта је хакирање претраживача? Спречите, уклоните отмицу прегледача. Преузмите бесплатни алат за уклањање отмичара претраживача, софтвер за Едге, Фирефок, Цхроме, Опера, ИЕ итд.

Када је у питању ваше искуство прегледања, желите да будете сигурни да користите прегледач који је сигуран и ефикасан. Али шта се дешава када ваш претраживач буде хакован? Или када почнете да добијате нежељене искачуће прозоре и преусмеравања? Овде долази до отмице претраживача. Отмица претраживача је када трећа страна преузме ваш прегледач и промени ваша подешавања без ваше дозволе. То се може десити преко злонамерног софтвера који је инсталиран на вашем рачунару или ако сами промените подешавања прегледача. У сваком случају, то може бити фрустрирајуће искуство. Постоји неколико начина да сазнате да ли је ваш претраживач отет. Као прво, можда ћете почети да видите искачуће прозоре и огласе које раније нисте видели. Такође можете приметити да је ваша почетна страница промењена или да вас прегледач преусмерава на чудне веб локације. Ако мислите да је ваш прегледач отет, постоји неколико ствари које можете да урадите. Прво покушајте да ресетујете подешавања прегледача. Ово се обично може урадити у менију подешавања претраживача. Ако то не успе, можда ћете морати да деинсталирате и поново инсталирате прегледач. Ако и даље имате проблема, постоји неколико алата за уклањање отмичара претраживача који вам могу помоћи. Ови алати могу скенирати ваш рачунар у потрази за злонамерним софтвером и уклонити га. Отмица прегледача је фрустрирајуће искуство, али постоје начини да се то поправи. Ако мислите да је ваш прегледач отет, ресетујте подешавања или испробајте алатку за уклањање отмичара претраживача.Чини се да број хакова у претраживачима широм света расте алармантном брзином, а то може бити права сметња, а понекад и опасно. У овом посту ћемо погледати Хацк претраживача и како спречити и уклонити отмицу прегледача у прегледачима Едге, Фирефок, Цхроме, Интернет Екплорер и Опера за Виндовс 10 изворно или помоћу бесплатних алата и софтвера за уклањање Бровсер Хијацкер.Шта је хакирање претраживача

Отмица прегледача се дешава када откријете да су подешавања прегледача промењена без ваше дозволе. Ово се може догодити када инсталирате нови софтвер и ваша подешавања се промене током инсталације; или се то може десити ако неки злонамерни софтвер преузме контролу над вашим рачунаром, укључујући прегледач, и промени његова подешавања без вашег знања. Пример би био Злонамерни софтвер Цхромиум претраживача .Конкретно, када је ваш претраживач хакован, може се десити следеће:

  1. Почетна страница је промењена
  2. Подразумевани претраживач је промењен
  3. Не можете да идете на одређене веб странице, као што су почетне странице безбедносног софтвера.
  4. Бићете преусмерени на странице које никада нисте намеравали да посетите
  5. На екрану видите оглас или искачући оглас. Не одржава сајт
  6. Видећете додане нове траке са алаткама
  7. Видећете да су додати нови обележивачи или фаворити.
  8. Ваш веб претраживач почиње да ради споро.

Ако имате било који од ових проблема, ваш веб прегледач је можда хакован!

Отмичар претраживача

Пре него што сазнамо шта је отмичар претраживача, хајде да видимо шта је Помоћни објекат претраживача или ИЗ У основи, то су мали програми дизајнирани да обогате ваше искуство претраживања. БХО су компоненте Цомпонент Објецт Модел (ЦОМ) које Интернет Екплорер учитава сваки пут када се покрене. Ови објекти раде у истом меморијском контексту као и претраживач. То значи да сваки пут када покренете Интернет Екплорер, инсталирани БХО се преузимају и покрећу помоћу претраживача. БХОс такође подржава Екплорер и могу се учитати сваки пут када покренете Екплорер.Сада, ако је било који БХО, проширење, додатак, трака са алаткама или додатак инсталиран на вашем претраживачу са злонамерном намером, можете означити тај део софтвера као отмичара претраживача.

Опционо, можете омогућити или онемогућити БХО и екстензије преко Интернет опција у Интернет Екплорер-у као што је приказано у наставку.

из

Само поништите избор Омогућите екстензије прегледача треће стране .

Заштита од хаковања претраживача

  1. Инсталирајте добар сигурносни софтвер и укључите опцију детекције Потенцијално нежељени програми ако ваш антивирусни софтвер то дозвољава.
  2. Будите пажљиви када инсталирате било који нови софтвер. Никада не кликните на „Даље“.
Популар Постс