Поправите главни запис за покретање (МБР) у оперативном систему Виндовс 10

Repair Master Boot Record Windows 10Ако ваш Виндовс 10 рачунар има проблема са покретањем, могуће је да је главни запис за покретање (МБР) оштећен. Ово се може десити из различитих разлога, укључујући инфекцију малвером, квар хардвера или једноставно лоше гашење. На срећу, Виндовс 10 укључује уграђени алат за поправку МБР-а, а у овом чланку ћемо вам показати како да га користите.Прво, мораћете да покренете Виндовс 10. Ако не можете да покренете Виндовс, можете користити Виндовс 10 инсталациони медијум за приступ алатима за поправку. Само покрените систем са медија, а затим изаберите опцију „Поправи рачунар“.

Када сте у окружењу за поправку, кликните на опцију „Решавање проблема“, а затим изаберите „Командни редак“. У командној линији откуцајте следећу команду:

боотрец /фикмбрОво ће поправити МБР и, надамо се, решити проблеме са покретањем. Ако ово не успије, можете испробати и команде 'боотрец /фикбоот' и 'боотрец /сцанос'. Ове додатне команде ће скенирати ваш чврсти диск у потрази за Виндовс инсталацијама и покушати да поправе све што пронађе.

Ако ниједна од ових команди не ради, вероватно ћете морати да поново инсталирате Виндовс 10. Срећом, ако имате Виндовс 10 инсталациони диск или УСБ диск, можете га користити за поновну инсталацију Виндовс 10 без губитка личних података или датотека.

како убацити формулу у екцелЈедан од ефикасних корака за решавање проблемаципелапроблеми за поправку Главни запис за покретање или МБР . Један од уобичајених разлога зашто се МБР може оштетити је инфекција малвером. Неправилно искључивање такође може оштетити МБР. Понекад можемо пронаћи проблеме када је инсталиран Линук Груб, а Виндовс не може да га открије. У неким случајевима можете добити боотмгр недостаје грешка. У таквим случајевима можете покренути Репаир или МБР Репаир да бисте решили ове проблеме.

Врати главни запис за покретање МБР

Процес је скоро исти за Виндовс 10/8/7. Пре свега, биће вам потребан Виндовс инсталациони ДВД. Биће тешко без тога.

водич за шетање зависности

1] Притисните Ф8 током покретања система да бисте ушли Виндовс мени за опоравак .

2] Притисните Решавање проблема.

Репаир-Мастер-Боот-Врите-3

3] Притисните Напредна подешавања да бисте ушли у мени за аутоматски опоравак.

3_тхумб1

4] Морамо да искористимо Боотрец.еке алат . Кликните на командну линију и унесите једну по једну следеће команде:

како направити видео успорено снимање на рачунару

врати главни запис за покретање

|_+_| |_+_| |_+_|

Изађите и поново покрените систем. У неким случајевима, можда ћете морати да покренете неке додатне команде.

слика

|_+_|

Било би мудро МБР резервна копија или креирати Диск за опоравак система па у случају да се овако нешто догоди, не морате да покрећете диск за опоравак система Виндовс. Да бисте креирали диск за поправку система у Виндовс-у, следите ове кораке:

слика

окц1900208
  • Притисните Вин + Р и откуцајте РецовериДриве.еке
  • Кликните следећи
  • Чим убаците УСБ флеш меморија, он ће почети да креира опоравак за ваш УСБ диск.

Надам се да ће вам чланак бити користан. Ако имате било каквих питања, можете их поставити у одељку за коментаре или на нашем форуму.

МБР резервна копија & ХДХацкер ово су два бесплатна програма која вам могу помоћи да направите резервну копију и вратите МБР и сектор за покретање. Овај пост показује како вратити БЦД .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Релатед Реадинг : Отварање складишта података о конфигурацији покретања није успело .

Популар Постс