Како увек налепити само обичан текст без форматирања у Мицрософт Ворд

How Always Paste Plain Text Only Without Formatting Microsoft WordКада копирате текст из извора који користи другачије форматирање од вашег Мицрософт Ворд документа, можете завршити са много нежељеног обликовања у документу. Да бисте то избегли, можете да налепите свој текст као обичан текст. Ово ће уклонити свако нежељено форматирање и оставити вам само текст.Да бисте налепили обичан текст у Мицрософт Ворд, прво се уверите да је курсор на месту где желите да налепите текст. Затим притисните Цтрл + Схифт + В на тастатури. Ово ће отворити мени са опцијама лепљења. Одавде изаберите Налепите као обичан текст а текст ће бити уметнут без икаквог форматирања.

Ако вам је потребно да често лепите обичан текст, можете да промените подразумевана подешавања лепљења. Да бисте то урадили, идите на Филе мени и изаберите Опције . У Напредно картицу, скролујте надоле до Исеците, копирајте и налепите одељак. Овде можете изабрати да Ворд увек подразумевано лепи текст као обичан текст. Једноставно изаберите Налепите као обичан текст опцију и кликните У реду .

Пратећи ове кораке, можете бити сигурни да ваш Ворд документ увек садржи само текст који желите, без нежељеног форматирања.Виндовс 10 управљање корисничким налогом

Мицрософт Ворд је вероватно најбољи алат за писце. Међутим, неким људима су потребне различите могућности за различите активности. На пример, често лепите текст из других програма као што је прегледач као што је Гоогле Цхроме или Мозилла Фирефок. Када налепите текст који није у подразумеваном формату Мицрософт Ворд-а, он задржава формат оригиналног програма. Ако желите да га налепите као Само текст без форматирања, то је оно што треба да урадите.

Претпоставимо да треба да налепите текст из Гоогле Цхроме-а у Мицрософт Ворд. Текст у Гоогле Цхроме-у је подебљан и курзив. Међутим, Мицрософт Ворд не захтева ово форматирање. Можете налепити текст у Ворд и користити Опције лепљења да бисте уклонили формат и задржали подразумевани текст постављен у Мицрософт Ворд-у.Одлично функционише када то треба да урадите једном или двапут. Међутим, ако често лепите текст из другог програма и никада не желите да задржите форматирање, можете да подесите Задржи само текст као подразумевана поставка.

Налепите само обичан текст без форматирања у Ворд-у

Да уради ово подразумевана подешавања , отворите Мицрософт Ворд и идите на фајл > Опције .

налепите само обичан текст без форматирања у Мицрософт Ворд-у

Виндовс Упдате се сам искључује

Затим пређите на Напредно картицу и скролујте мало надоле док не добијете Исеците, копирајте и налепите опција. Постоје четири различите опције:

бесплатни лан мессенгер
  1. Налепите у један документ
  2. Убаците између докумената
  3. Лепљење између докумената када је дефиниција стила у сукобу
  4. Налепите из других програма

Сви они имају три опције и оне су следеће:

  1. Задржи изворно форматирање (подразумевано)
  2. Мерге Форматтинг
  3. Задржи само текст

Пошто желите да уклоните подразумевано форматирање, потребно је да подесите трећу опцију која је Задржи само текст .

Ово је све!

Надам се да ће вам ова једноставна промена бити корисна. Овај трик ради без проблема иу програму Мицрософт Ворд 2016.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост показује како Копирајте и налепите као обичан текст у Цхроме-у, Фирефок-у претраживачи.

Популар Постс