УСБ-Ц не ради, пуни се или препознаје у Виндовс 10

Usb C Not Working ChargingАко УСБ-Ц уређај не ради, не пуни се или се не препознаје на вашем Виндовс 10 рачунару, ево неколико ствари на које треба да обратите пажњу да бисте решили проблем.

Као ИТ стручњак, често ме питају који је најбољи начин за повезивање уређаја са рачунаром. УСБ-Ц је нови стандард који постаје све популарнији, али није увек компатибилан са старијим уређајима или оперативним системима. Ево кратког прегледа проблема и неких могућих решења. УСБ-Ц је нови тип конектора који постаје све популарнији. Међутим, није увек компатибилан са старијим уређајима или оперативним системима. Проблем је у томе што УСБ-Ц користи другачији тип конектора од старијих УСБ стандарда. То значи да неки уређаји, посебно старији, можда неће моћи да се повежу са рачунаром помоћу УСБ-Ц кабла. Постоји неколико могућих решења за овај проблем. Један је да користите адаптер који претвара УСБ-Ц конектор у старији УСБ конектор. Ово је релативно једноставно и јефтино решење, али можда неће радити са свим уређајима. Друго решење је коришћење другачијег типа кабла, као што је Тхундерболт 3 кабл, који је компатибилан и са УСБ-Ц и са старијим Тхундерболт уређајима. На крају крајева, најбоље решење је надоградња на новији рачунар или оперативни систем који подржава УСБ-Ц. Ово можда није опција за све, али то је једини начин да се гарантује компатибилност са свим УСБ-Ц уређајима.укључите штампач:% принтернаме%

Првенствено УСБ тип Ц или УСБ-Ц веза користи се за повезивање мобилних телефона, прикључних станица или пуњење рачунара са оперативним системом Виндовс 10, али неке непредвиђене околности, као што су некомпатибилност хардвера/софтвера, могу прекинути везу. У таквим случајевима, обавештења приказана на екрану вашег Виндовс рачунара могу вам помоћи да утврдите проблем и испробате неколико савета да га брзо решите.УСБ-Ц не ради у оперативном систему Виндовс 10

УСБ-Ц не ради или се не препознаје

Пре него што почнете, уверите се да су на вашем уређају инсталиране све најновије исправке за Виндовс. Ако примате поруке попут Овај УСБ порт не подржава ДисплаиПорт, Тхундерболт или МХЛ. или Када је повезан на овај порт, УСБ уређај може имати ограничену функционалност. , користите други УСБ порт за повезивање. Ако то не помогне, наставите.1] Ако УСБ уређај на који је повезан ваш Виндовс 10 рачунар (или телефон) пријављује проблем или постоји проблем са драјвером уређаја, отворите Менаџер уређаја и пронађите непознати уређај изазивање проблема провером за жути знак узвика означени су поред симбола уређаја. Након тога, само изаберите уређај, кликните на Својства и проверите статус приказан под Статус уређаја.

Ако се прикаже код грешке, проверите код грешке менаџера уређаја и употребите га да решите проблем .

2] Још један вероватан разлог зашто УСБ-Ц не ради на Виндовс 10 могао би бити Недовољно пуњење рачунара . Ово се може догодити кадакако закачити парне игре на траку задатака
  • Пуњач није компатибилан са вашим рачунаром.
  • Пуњач није довољно снажан да напуни ваш рачунар.
  • Пуњач није повезан на прикључак за пуњење на вашем рачунару.
  • Кабл за пуњење не испуњава захтеве за напајање пуњача и рачунара.

Да бисте ово поправили, увек користите пуњач и кабл који сте добили уз рачунар и уверите се да сте повезали пуњач са УСБ-Ц портом за пуњење рачунара. Такође, покушајте да користите лименку компримованог ваздуха да очистите УСБ-Ц порт на рачунару.

3] Функционалност УСБ или Тхундерболт уређаја може бити ограничен. Врло је вероватно да повезани уређај или кључ има нове функције за УСБ-Ц које ваш рачунар (или телефон) можда не подржава, или повезани уређај или кључ није прикључен на исправан УСБ-Ц порт на вашем рачунару / опциона алтернатива на ваш рачунар (или телефон) Моде уређаји или кључеви су повезани.

Да би алтернативни режим исправно функционисао, хардвер и софтвер на рачунару, као и повезани уређај или кључ, морају да подржавају алтернативни режим. Неки алтернативни режими такође могу захтевати наменски УСБ-Ц кабл. Дакле, уверите се да је уређај или кључ повезан на УСБ-Ц порт на вашем рачунару који подржава исправан алтернативни режим. На пример, ако повезујете Тхундерболт Алтернате Моде уређај, уверите се да је прикључен на УСБ-Ц порт на рачунару који подржава Тхундерболт.

Такође, уверите се да ваш рачунар и кабл подржавају исте УСБ-Ц функције као повезани уређај.

бесплатне кошаркашке игре за пц

4] ДисплаиПорт / МХЛ веза можда неће радити рад. Као што знате, ДисплаиПорт алтернативни режим вам омогућава да пројектујете видео, други визуелни садржај и репродукујете звук на спољном екрану који подржава ДисплаиПорт. Постоје и други режими, као и алтернативни режими. Ови укључују,

  1. МХЛ - МХЛ алтернативни режим вам омогућава да пројектујете видео и репродукујете аудио на спољном екрану који подржава МХЛ.
  2. ХДМИ - ХДМИ алтернативни режим вам омогућава да пројектујете видео и репродукујете аудио на спољном екрану који подржава ХДМИ.

Да бисте решили проблеме изазване овим проблемом, уверите се да ваш рачунар, спољни екран и кабл подржавају ДисплаиПорт или МХЛ алтернативне режиме и да је уређај или кључ повезан директно на рачунар.

5] Трчи Алат за решавање проблема са хардвером и уређајима или Виндовс УСБ алат за решавање проблема и провери да ли помаже. Ове Решавање проблема Проверите да ли постоје познати проблеми на хардверској или УСБ вези повезаној са рачунаром и поправите их аутоматски.

Постоје и други предлози за МСДН ако ти треба.

Релатед Реадинг : УСБ уређај није препознат .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надати се нешто помаже.

Популар Постс