Шта је УСБ-Ц? Како додати УСБ-Ц порт на Виндовс лаптоп?

What Is Usb C How Add Usb C Port Windows LaptopКао ИТ стручњак, вероватно знате све о УСБ-Ц. Али за оне који то не чине, УСБ-Ц је нови тип УСБ конектора који полако постаје нови стандард. УСБ-Ц је мањи, бржи и свестранији од старог УСБ-А конектора. Многи нови лаптопи и паметни телефони сада користе УСБ-Ц, и само је питање времена када ће у потпуности заменити УСБ-А.аудио програма теамвиевер не ради

Ако још увек користите лаптоп са УСБ-А, није нужно да сте без среће. Многи лаптопи сада долазе са УСБ-Ц портом, а увек га можете додати сами помоћу УСБ-Ц адаптера. Само имајте на уму да нису сви УСБ-Ц адаптери једнаки. Неки су дизајнирани само за пуњење, док се други могу користити за пренос података и пуњење. Уверите се да сте добили одговарајући адаптер за своје потребе.

У међувремену, уживајте у предностима УСБ-Ц. То је мањи, бржи и свестранији конектор који ће на крају у потпуности заменити УСБ-А.Погледајте било који лаптоп на тржишту данас и видећете много различитих портова, али сви ће имати нешто заједничко. Шта је то? А УСБ-Ц . Технички познат као УСБ Ц или УСБ Типе-Ц, порт је 24-пински систем УСБ конектора који користите за повезивање низа уређаја, укључујући мониторе, паметне телефоне, таблете, чврсте дискове, мониторе, аудио интерфејсе, па чак и за пуњење ваш лаптоп. . .

Шта је УСБ-Ц

На свом најосновнијем нивоу, УСБ-Ц се односи на одређени тип УСБ прикључка. Плус неке спецификације његових каблова и ожичења. Једноставно позивање на кабл као УСБ-Ц само вам даје представу о томе како кабл изгледа. Не даје ни најмању представу о својим конфигурацијама, на основу којих је подељен на различите типове.

Скоро сви периферни уређаји који се повезују на ваш рачунар преко УСБ-А конектор (познат и као 'УСБ') су правоугаони конектори. Други крај кабла може имати различите стилове конектора, као што је Мицро УСБ који користи већина модерних уређаја.усб-ц

Иако је овај аранжман повољан у погледу повезивања, он има један недостатак: захтева да увек пакујете исправне каблове. Стога, увек треба да будете сигурни да имате резервни у случају да оригинал нестане. УСБ-Ц ово поједностављује увођењем стандардног формата за све уређаје, тако да можете имати исти конектор на оба краја кабла. Констатујући ово, важност ових периферних стандарда не може се порећи.

Постоје 3 главна критеријума по којима се УСБ-Ц разликује од других каблова:

како се користи кбок оне контролер на рачунару Виндовс 10
 1. Снага
 2. Брзина
 3. Подржани комуникациони протоколи

Снага

Иако УСБ-Ц не описује брзину и снагу, он има минималне спецификације. На пример, сви УСБ-Ц каблови морају бити у стању да носе најмање 3А (60В) електричне струје.

Брзина

УСБ-Ц је само конектор док је УСБ 3.0. УСБ 2.0 и УСБ 1.0 односе се на брзину којом се преносе подаци. УСБ-Ц кабл може да користи један или више ових УСБ стандарда, а на основу тих стандарда, УСБ-Ц кабл ће имати различите максималне брзине. Дакле, иако је УСБ-Ц најмодернији конектор, он и даље може да подржава УСБ 2.0 који има исту максималну брзину као и нормалан УСБ 2.0 који је око 480МБ/с. Други УСБ-Ц стандарди као што је УСБ 3.1 Ген 2 подржавају „СуперСпеед“ = 10 ГБ/с.

Морате да видите ознаке да бисте сазнали колико брзо кабл може да преноси податке. Такође можете пронаћи кабл са ознаком УСБ-Ц ' ФУЛЛ ФУНЦТИОН Кабл. То значи да кабл подржава најновије брзине УСБ 3.1 Ген 2 при 10Гб/с и да је компатибилан са УСБ 2.0.

У случају да нисте свесни, термин 'ПУНА ФУНКЦИЈА' је стварни термин из документа спецификације. Дакле, ниједан кабл се не може назвати таквим ако не подржава потребне конфигурације.

ИД догађаја 219 Виндовс 10

Подржани протоколи података

УСБ-Ц може да користи различите комуникационе протоколе, који се такође називају ' Алтернативни режими '. Тренутно постоје 4 различита алтернативна режима. Ови укључују,

 • ДисплаиПорт - Пружа вишу резолуцију, веће стопе освежавања и дубље боје преко једног кабла
 • Тхундерболт - Хардверски интерфејс који је развио Интел. Омогућава вам да повежете спољне периферне уређаје на рачунар.
 • ХДМИ - могућност слања видеа и звука високе дефиниције са изворног уређаја на екран
 • МХЛ - користи се за повезивање паметног телефона са ТВ-ом

Сваки алтернативни режим има различите могућности које у великој мери зависе од њихових појединачних каблова. На пример, Тхундерболт 3 кабл се може користити за УСБ 3.1, Дисплаипорт 1.2 и сам Тхундерболт.

читати : Најбољи УСБ-Ц монитори .

референтни рачун је тренутно закључан

Како додати УСБ-Ц порт на Виндовс лаптоп

Ако треба да надоградите свој десктоп или лаптоп, постоји много адаптерских картица које нуде један или више УСБ 3.0 портова, али постоји неколико ствари које треба да имате на уму када додајете УСБ-Ц порт на рачунар са Виндовс 10, као што бисте могли да користите:

 1. чвориште рачунарске мреже
 2. УСБ хуб

УСБ чвориште је гаџет са више УСБ портова. Можете користити било који од њих за повезивање на УСБ порт лаптопа. Подржава до осам уређаја.

УСБ чвориште се може поделити на:

 1. Ацтиве Хубс
 2. Чворишта без напајања.

Напајана чворишта вам помажу да повежете више уређаја. Овде је важно напоменути да се сви уређаји не могу напајати преко УСБ чворишта. Као такав, мораћете да га прикључите директно у портове вашег лаптопа. Међутим, ваш лаптоп ће вам дати поруке упозорења сваки пут када покушате да га покренете.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост ће вам помоћи ако УСБ-Ц не ради или се не препознаје .

Популар Постс