Тастатура за лаптоп не ради у оперативном систему Виндовс 10

Laptop Keyboard Not Working Windows 10Да ли је тастатура за десктоп или лаптоп престала да ради? Ако тастатура вашег лаптопа не ради или не куца на вашем ХП, Делл, АСУС, Ацер, Леново или другом Виндовс 10 лаптопу, ево неколико ствари које треба да урадите или погледате.

Као ИТ стручњак, често ме питају о најбољем начину да поправим тастатуру на лаптопу која не ради у оперативном систему Виндовс 10. Иако постоји неколико различитих начина да се ово уради, обично препоручујем неколико једноставних корака који би требало да покрену ствари и трчање поново за кратко време. Прво, покушајте да поново покренете лаптоп. Ово понекад може да разјасни све проблеме са софтвером који могу узроковати квар ваше тастатуре. Ако то не успе, покушајте да искључите, а затим поново укључите тастатуру лаптопа. Ово понекад може да ресетује везу и да ствари поново раде. Ако ова два корака не функционишу, можда ћете морати да покушате са драстичнијом мером, као што је ресетовање БИОС-а лаптопа. Ово је обично последње решење, али понекад може бити неопходно да тастатура поново ради. Надамо се да ће један од ових корака поново покренути вашу тастатуру. Ако не, можда ћете морати да контактирате стручњака за даљу помоћ.Да ли је тастатура вашег лаптопа управо престала да ради? Понекад можете наићи на овај проблем. Тракпад или спољни уређаји можда и даље раде, али може постојати проблем са уграђеном тастатуром. Овај пост има за циљ да вам пружи неколико корисних савета о томе како да поново покренете тастатуру за десктоп или лаптоп рачунар. Ови савети могу или не морају бити тачно решење за ваш проблем, али могу помоћи. Овај пост се односи на већину произвођача укључујући ХП, Делл, Ацер, Леново и друге Виндовс 10 лаптопове.Тастатура за лаптоп не ради

Ако ваша Виндовс 10 тастатура за лаптоп не ради, можете покушати следеће:

 1. Проверите кључеве физички
 2. Очистите тастатуру четком.
 3. Проверите да ли тастатура ради у БИОС-у
 4. Поново инсталирајте драјвере за тастатуру
 5. Вратите подразумевана подешавања тастатуре
 6. Решавање проблема у стању чистог покретања
 7. Покрените алатку за решавање проблема са тастатуром
 8. Покрените алатку за решавање проблема са хардвером
 9. Онемогућите тастере филтера и погледајте.

Погледајмо их детаљније.грешка штампача 0к00000709

1] Проверите кључеве физички

Прва ствар коју можете да урадите је да покушате да пронађете да ли су неки тастери или тастатура физички покварени. Ако постоји физички утицај, не можете ништа учинити. Овај лаптоп треба однети у сервисни центар.

2] Очистите тастатуру четком.

Узмите четку и почните да чистите тастатуру. Уверите се да сте уклонили сву прашину и да је тастатура оштра и чиста. Можете користити комплет за чишћење лаптопа или стару четкицу за зубе. Држите четкицу сувом и нежно очистите тастатуру.

додајте дугме Старт у Виндовс 8

3] Проверите да ли тастатура ради у БИОС-у.

Још једна ствар коју можете да урадите је да проверите да ли тастатура ради када уђете у мени БИОС-а. Поново покрените рачунар и док се покреће, притисните тастере (обично Есц или Дел) за отвори БИОС мени . Ако сте успели да отворите мени БИОС-а и користите тастере са стрелицама за навигацију, онда можемо претпоставити да је проблем у софтверу, а не у хардверу.4] Поново инсталирајте управљачке програме за тастатуру.

Време је поново инсталирајте драјвере тастатуре . Можете привремено омогућити на тастатури екрана или повежите спољну тастатуру ако вам је непријатно без тастатуре. Можете прочитати овај пост о томе како користите Виндовс рачунар без тастатуре или миша за више информација.

Сада да бисте ажурирали управљачки програм, отворите Уређај Пословни менаџер из ВинКс менија. Сада под ' тастатуре » , наћи ћете тастатуру за лаптоп. Кликните десним тастером миша и изаберите ' Избриши ' . Ако нисте сигурни за тастатуру свог лаптопа, можете уклонити све тастатуре.

Тастатура за лаптоп не ради

Поново покрените рачунар и уверите се да се драјвер аутоматски инсталира. Ако није, поново отворите Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на Тастатуре и изаберите Скенирајте промене хардвера инсталирајте га.

Након инсталирања драјвера, проверите да ли тастатура почиње да ради.

5] Ресетујте подешавања тастатуре на подразумеване вредности

Ако мислите да је неки спољни софтвер или сте можда променили подешавања тастатуре и учинили је неупотребљивом. Можете ресетујте подешавања тастатуре вратити на подразумевано.

6] Решавање проблема у стању чистог покретања

Ако тастатура ради, али не прихвата правилно унос, можете извршите чисто покретање и провери. Када сте тамо, можете проверити да ли тастатура ради нормално. Ако је све у реду, вероватно постоји софтвер или услуга треће стране који омета тастатуру у њеном нормалном стању, што ћете морати да идентификујете.

7] Покрените алатку за решавање проблема са тастатуром

Трцати Алат за решавање проблема са тастатуром и види да ли ти помаже.

Мицрософт Оффице клик за покретање је престао да ради

8] Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима.

Трцати Алат за решавање проблема са хардвером и уређајима и види да ли ти помаже.

кпроки преглед

9] Онемогућите тастере филтера и погледајте

Ако приметите мало кашњење од тренутка када притиснете тастер и знак се прикаже на екрану, онда морате да онемогућите Кључеви филтера . Тастери филтера у основи игноришу поновљене притиске тастера како би олакшали куцање људима са дрхтањем руку. Али понекад може изазвати проблеме са нормалним или великом брзином куцања. Да бисте онемогућили кључеве филтера, идите на Подешавања и онда Лакоћа приступа . Изаберите Тастатура из левог менија и потражите опцију да онемогућите тастере за филтрирање. Ово може да реши ваш проблем.

Ово је било неколико савета који ће вам помоћи да ваша тастатура функционише. Поред тога, можете испробати алатку за дијагностику хардвера коју је произвођач можда инсталирао на ваш лаптоп. Ако ништа друго не успе, онда је најбоља опција да однесете лаптоп у сертификовани центар за поправку.

Ево других предлога који би вам могли помоћи да решите проблем Тастатура или миш не раде .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

 1. Функцијски тастери не раде
 2. Тастер Цапс Лоцк не ради
 3. Нум Лоцк тастер не ради
 4. Тастер Схифт не ради
 5. Виндовс тастер не ради
 6. Медијски тастери не раде
 7. Пречице на тастатури и интервентни тастери не раде
 8. В С А Д и тастери са стрелицама се пребацују
 9. Размакница или тастер Ентер не раде .
Популар Постс