Како извршити чисто покретање у оперативном систему Виндовс 10

How Perform Clean Boot Windows 10Шта је стање чистог покретања у оперативном систему Виндовс 10/8/7? Како извршити чисто покретање? Која је разлика између безбедног режима и чистог стања покретања у Виндовс-у. Овај чланак ће вам рећи!

Као ИТ стручњак, једна од најважнијих ствари коју можете да урадите је да своју инсталацију Виндовс 10 одржавате чистом. То значи да ћете се ослободити свих смећа које се акумулирају током времена, а чисто покретање може вам помоћи да урадите управо то.Чисто покретање је када покренете Виндовс 10 са минималним скупом драјвера и програма за покретање. Ово вам може помоћи да решите проблеме са рачунаром, а такође може помоћи и да побољшате његове перформансе.Да бисте извршили чисто покретање у оперативном систему Виндовс 10, прво морате да отворите Конфигурација система оруђе. То можете учинити куцањем мсцонфиг Инто тхе Претрага кутија на Почетак мени.

Једном Конфигурација система је отворен, идите на Боот картицу и проверите Сафе боот опција. Такође можете изабрати да Селективно покретање , што ће вам омогућити да изаберете који се програми и драјвери учитавају при покретању. Када унесете измене, кликните У реду и онда Поново покренути .Ваш рачунар ће се сада покренути са минималним скупом драјвера и програма, што вам може помоћи да решите све проблеме које имате. Ако треба да користите одређени програм или драјвер, можете једноставно да поништите избор Сафе боот опција у Конфигурација система и поново покрените рачунар.

квар система Виндовс 10

Шта се десило Чисто стање покретања у Виндовс 10/8/7? Како извршити чисто покретање? Која је разлика између безбедног режима и чистог стања покретања у оперативном систему Виндовс 10? Па, већини нас је познато Безбедни режим на Виндовс-у. Када поново покренете Виндовс рачунар и почнете да кликнете Ф8 на тастатури, ући ћете Безбедни режим . ИН Сафети боот режим користи минималан унапред дефинисан скуп драјвера уређаја и услуга за покретање оперативног система Виндовс.Чисто стање покретања у оперативном систему Виндовс 10

С друге стране, такође постоји Чисто стање покретања који се користи за дијагностиковање и решавање сложених Виндовс проблема. Ако се рачунар не покреће нормално или када покренете рачунар добијате грешке које не можете да идентификујете, размислите о томе да урадите „чисто покретање“.

Шта ради чиста чизма?

Када покренете рачунар у режиму чистог покретања, рачунар почиње са унапред изабраним минималним скупом драјвера и програма за покретање, а пошто рачунар почиње са минималним скупом драјвера, неки програми можда неће радити како очекујете.

Како извршити чисто покретање

Да бисте ушли у стање чистог покретања, откуцајте МСЦонфиг на почетку претраге и притисните Ентер да отворите услужни програм за подешавање система. Кликните на картицу Опште, а затим кликните Селективно лансирање .

Јасно Преузмите ставке за покретање поље за потврду и уверите се Учитајте системске услуге и Користите оригиналну конфигурацију покретања проверено.

извршите чисто покретање

Затим кликните на картицу Услуге. Изаберите Сакриј све Мицрософт услуге поље за потврду. Сада кликните Онемогући све .

Кликните на Аппли/ОК и поново покрените рачунар.

трака са алаткама за уклањање

Ово ће довести Виндовс у стање чистог покретања.

Ако вам је чисто покретање помогло да поправите грешку, добро! У супротном, на картици Опште, такође кликните да бисте обрисали Учитајте системске услуге означите поље, кликните на Аппли/ОК и поново покрените.

Да бисте подесили Виндовс да користи нормално стање покретања, једноставно поништите промене.

Шта учинити након чистог покретања

Решавање проблема са чистим покретањем је дизајнирано да идентификује проблеме са перформансама. Да бисте извршили решавање проблема са чистим покретањем, морате извршити низ корака, а затим поново покренути рачунар након сваког корака. Можда ћете морати ручно да онемогућите једну ставку за другом да бисте покушали да идентификујете ону која узрокује проблем. Када идентификујете кривца, можда ћете желети да га уклоните или онемогућите.

Пре него што извршите чисто покретање, морате се уверити у следеће:

У услужном програму за подешавање система:

  1. Изабери Сакриј све Мицрософт услуге
  2. Затим изаберите Онемогући све.
  3. Кликните на Аппли / ОК.

Када уђете у стање чистог покретања, можда ћете открити да је ваш проблем нестао.

Затим морате да омогућите једну услугу за другом и поново покренете систем у режиму чистог покретања док се проблем поново не појави.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

На овај начин можете идентификовати процес који узрокује проблеме.

Увек је најбоље прво направити тачку за враћање система.

Погледајте овај пост ако Користите оригиналну конфигурацију покретања засивљену у Виндовс 10. Такође можете читати о Хардверско чисто покретање .

Популар Постс