Опције и подешавања Виндовс 10 тастатуре на екрану

Windows 10 Screen KeyboardФункције Виндовс тастатуре на екрану или оск.еке. Направите пречицу до њега, онемогућите је или учините да се ова виртуелна тастатура покрене при покретању или се пријавите на Виндовс 10/8.

Виндовс 10 тастатура на екрану је одличан алат за оне који немају физичку тастатуру. Пружа виртуелну тастатуру коју можете да користите за унос знакова и симбола. Ево погледа на неке од опција и подешавања доступних за Виндовс 10 тастатуру на екрану. Прва ствар коју ћете приметити је да можете изабрати између три различита распореда тастатуре: Стандардни, Компактни и Рукопис. Стандардна је подразумевана опција и укључује све тастере које бисте очекивали да видите на физичкој тастатури. Цомпацт смањује величину тастатуре елиминацијом неких тастера, док Хандвритинг замењује тастере таблом за рукопис. Такође можете да промените величину тастатуре тако што ћете додирнути икону подешавања у горњем десном углу и додирнути „Величина“. Можете бирати између малих, средњих или великих. Ако треба да куцате на другом језику, то можете учинити тако што ћете додирнути икону подешавања и додирнути „Језик“. Затим можете да изаберете језик који вам је потребан са листе. Коначно, можете да прилагодите изглед тастатуре тако што ћете додирнути икону подешавања и додирнути „Тема“. Можете бирати између различитих тема за тастатуру или чак можете креирати сопствену. Дакле, то је поглед на Виндовс 10 тастатуру на екрану. То је одличан алат који може бити од велике помоћи у крајњој линији. Обавезно истражите све опције и подешавања да бисте извукли максимум из тога.Оперативни систем Виндовс укључује На тастатури екрана чији извршни оск.еке . Ово је део функције лаког приступа у Винд0вс 10/8, коју можете контролисати помоћу миша уместо физичке тастатуре. У једном од наших претходних постова видели смо како користите Виндовс рачунар без тастатуре или миша . Данас ћемо детаљније погледати тастатуру на екрану у оперативном систему Виндовс, њена подешавања и опције и како да омогућите нумеричку тастатуру.Приступ хосту скрипте за Виндовс је онемогућен на овом рачунару

Виндовс 10 тастатура на екрану

Да бисте покренули тастатуру на екрану, идите на следеће опције на контролној табли:

Контролна табла > Све ставке контролне табле > Центар за лак приступтастатура на екрану виндовс 8

Док сте овде, кликните на Покрените тастатуру на екрану .

Да бисте покренули тастатуру на екрану, такође можете да одете на Виндовс Старт Сеарцх, откуцајте оск.еке и притисните Ентер.ИН Виндовс 10 , такође ћете видети поставку у оквиру Подешавања > Једноставан приступ > Тастатура > Омогући тастатуру на екрану.

тастатура на екрану Виндовс 10

ИН Виндовс 8.1 , можете му приступити и преко Цхармс > ПЦ Сеттингс > Еаси Аццесс Панел. Померите клизач да бисте омогућили тастатуру на екрану.

ПЦ-Подешавања-Једноставан приступ

Опет - можете му приступити и када сте укључени Екран за пријаву када кликнете на дугме Приступачност.

Након што омогућите тастатуру на екрану, видећете следећи распоред.

Виндовс тастатура на екрану

Можете користити курсор миша да кликнете на дугмад и манипулишете тастерима. Имајте на уму да уређај на додир није потребан за коришћење тастатуре на екрану. Виндовс нуди Тастатура на додир на додирним уређајима.

Ево нестати ово је једно дугме које може бити корисно ако вам је потребна тастатура на екрану да бисте прешли у позадину.

Пресинг Опције тастер ће отворити прозор са опцијама. Овде можете видети различите опције које ће вам помоћи да прилагодите начин рада тастатуре на екрану.

опције тастатуре на екрану

Овде ћете видети опције као што су:

  • Користите звук клика
  • Прикажите тастере да бисте олакшали навигацију по екрану
  • Укључите нумеричку тастатуру
  • Кликните на тастере / задржите показивач изнад тастера
  • Скенирање кључева
  • Користите предвиђање текста.

Ако желите да омогућите проверу нумеричке тастатуре Укључите нумеричку тастатуру кутија.

нумеричка тастатура на екрану

Ако желите да се Виндовс тастатура на екрану покрене када се пријавите, отворите Контролну таблу > Центар за лаки приступ > Користите рачунар без миша или тастатуре и потврдите Користите тастатуру на екрану кутија. Када то урадите тастатура на екрану се аутоматски покреће сваки пут када се пријавите .

за почетак пријављивања са тастатуре на екрану

С друге стране, ако се ваша Виндовс тастатура на екрану аутоматски појави када то не желите, само је поништите.

претвори ави у мп4 виндовс 10

Пречица на екрану

Можете да креирате пречицу за тастатуру на екрану тако што ћете кликнути десним тастером миша на Радна површина > Ново > Пречица и користити путању или локацију ставке као Ц: Виндовс Систем32 оск.еке .

Погледајте овај пост ако Виндовс 10 тастатура на екрану се појављује приликом пријављивања или покретања .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Прочитајте такође:

  1. Како користити Наратор на Виндовс-у
  2. Савети и трикови за Виндовс лупу .
Популар Постс