Поправљено: Приступ Виндовс Сцрипт Хост-у је онемогућен на овој машини.

Fix Windows Script Host Access Is Disabled This MachineНаучите како да омогућите или онемогућите, омогућите, онемогућите Виндовс Сцрипт Хост да бисте поправили поруку Виндовс Сцрипт Хост је онемогућен на овом рачунару у оперативном систему Виндовс 10/8/7.

Као ИТ стручњак, могу вам рећи да је порука о грешци „Поправљено: приступ Виндовс Сцрипт Хост-у је онемогућен на овој машини“ је прилично уобичајена.Разлог зашто се ова порука о грешци појављује је тај што је Виндовс Сцрипт Хост (ВСХ) функција која је подразумевано онемогућена у Виндовс 7, 8 и 10.Међутим, постоји неколико начина да омогућите Виндовс Сцрипт Хост тако да можете поново да покренете скрипте.

Први начин је коришћење десно фр32 команда. Ова команда ће поново регистровати ВСХ компоненту и требало би да реши проблем.Ако то не успије, можете покушати ручно да омогућите Виндовс Сцрипт Хост. Да бисте то урадили, мораћете да отворите Виндовс Регистри Едитор.

Када отворите уређивач регистра, идите до следећег кључа:

|_+_|Затим креирајте нови кључ под називом |_+_| и поставите његову вредност на |_+_|. Након тога, поново покрените рачунар и Виндовс Сцрипт Хост би требало да буде омогућен.

Ако и даље имате проблема, можете покушати да покренете скрипту као администратор. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на скрипту и изаберите 'Покрени као администратор' из менија.

Надамо се да ће један од ових метода решити проблем и да ћете моћи поново да покренете своје скрипте.

Ако га примите Приступ Виндовс Сцрипт Хост-у на овом рачунару је онемогућен. За детаље контактирајте свог администратора. порука на вашем Виндовс 10/8/7 рачунару, онда би вас овај пост могао занимати. Данас ћемо видети како можете да омогућите или онемогућите Виндовс Сцрипт Хост.

Приступ Виндовс Сцрипт Хост-у је онемогућен на овом рачунару.

Приступ Виндовс Сцрипт Хост-у је онемогућен на овом рачунару.

Виндовс Сцрипт Хост или ВСХ је Мицрософт технологија која пружа могућности скриптовања као што су батцх датотеке, али укључује много више функција. Ове скрипте се могу покренути директно са радне површине двоструким кликом на датотеку скрипте или из командне линије. Може се покренути са било ког Виндовс хоста у заштићеном режиму. всцрипт.еке , или љуска реалног режима заснована на хосту цсцрипт.еке .

Пријављено је да неколико „ХТМЛ малвера“ користи ВСХ објекте, што доводи до тога да они којима ова функција није потребна обично је онемогућавају. Међутим, онемогућавање ВСХ-а ће спречити кориснике да покрећу било које скрипте, укључујући ВБСцрипт и ЈСцрипт скрипте које се ослањају на ову технологију, а неки програми ће можда захтевати да ова функција буде омогућена.

Омогућите, онемогућите Виндовс Сцрипт Хост

Да бисте омогућили или онемогућили Виндовс Сцрипт Хост, откуцајтерегедит.еке у пољу Покрени и притисните Ентер да бисте отворили уређивач регистра.

Пређите на следећи кључ:

|_+_|

омогући онемогућавање Виндовс Сцрипт Хост-а
На десном панелу видећете Укључено . Ако видите унос 0 , то значи да је приступ Виндовс Сцрипт Хост-у онемогућен на вашој Виндовс машини.

Двапут кликните на њега и унесите вредност података 1 да то омогући.

  • Валуе 1 ће омогућити Виндовс Сцрипт Хост
  • Валуе 0 ће онемогућити Виндовс Сцрипт Хост.

Кликните на ОК и изађите из регистра. Ако не видите овај унос, можда ћете морати Креирај га , пошто подразумевано не постоји у Виндовс-у.

како пренети власништво над директоријумом Гоогле Дриве

Сада више нећете приступати Виндовс Сцрипт Хост на овом рачунару је онемогућен. Дакле, можете омогућити или онемогућити Виндовс Сцрипт Хост.

Такође можете користити наше ФикВин да решите овај проблем. Нуди поправку једним кликом у одељку Још поправки.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост ће вам показати како да поправите друге Грешке хоста Виндовс скрипте в Виндовс 10.

Популар Постс