Како зауставити аутоматско освежавање веб странице у Цхроме-у или Фирефок-у

How Stop Web Page From Auto Refreshing Chrome

Можете да спречите аутоматско освежавање веб странице у Цхроме-у, Фирефок-у, Едге-у и уштедите пропусни опсег и рачунарске ресурсе тако што ћете искључити аутоматско освежавање веб странице.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да зауставим аутоматско освежавање веб страница у Цхроме-у или Фирефок-у. Постоји неколико различитих начина да то урадите, па ћу вас провести кроз најчешће методе. Прва ствар коју треба да урадите је да отворите претраживач и одете у мени за подешавања. У Цхроме-у, ово се налази у горњем десном углу екрана, поред три тачке. У Фирефок-у ћете га наћи на траци менија на врху екрана. Када уђете у мени подешавања, потражите одељак под називом „Приватност и безбедност“. У Цхроме-у, ово ће бити у одељку „Напредно“. У Фирефок-у ће бити у одељку „Опште“. Када сте у подешавањима приватности и безбедности, потражите опцију да онемогућите освежавање веб странице. У Цхроме-у, ово се налази у одељку „Подешавања сајта“. У Фирефок-у се налази у одељку „Перформансе“. Када пронађете поставку за онемогућавање освежавања веб странице, једноставно је искључите. Ово ће спречити ваш претраживач да аутоматски освежава странице и даће вам већу контролу над тим када и колико често се странице освежавају. То је све! Пратећи ове једноставне кораке, можете лако да онемогућите освежавање веб странице у Цхроме-у или Фирефок-у.У прошлости су веб локације биле статичне, а када се страница учитала, садржај је остао исти и приказивао је исти садржај за сваког посетиоца сајта. Међутим, ствари су се промениле са динамичким веб локацијама, и сваки пут када се страница учита, креира се јединствен садржај. Са појавом карактеристика као што су аутоматско освежавање веб странице , корисници имају огромну корист од информација у реалном времену где се веб локације аутоматски освежавају сваких неколико секунди да би приказали ажурирани садржај. Ово је посебно корисно када гледате веб странице уживо које извештавају о вестима, аукцијама, резултатима избора и другим преносима уживо.Зауставите аутоматско освежавање веб странице

Иако је ова функција изузетно корисна, ипак је неугодна када желите да читате садржај и страница се аутоматски поново учитава сваке секунде усред вашег рада. Ако установите да ова функција није потребна и да вам смета, можете да искључите аутоматско освежавање веб странице. У овом чланку ћемо вам показати како да онемогућите аутоматско ажурирање у главним прегледачима као што су Цхроме, Фирефок и Мицрософт Едге.

Онемогућите аутоматско ажурирање у Гоогле Цхроме-у

Иако не постоји директан начин да онемогућите аутоматско освежавање веб странице у Цхроме-у, можете одабрати да преузмете екстензију треће стране која аутоматски блокира освежавање веб странице. Пратите кораке у наставку да бисте онемогућили аутоматско освежавање веб странице у Цхроме-у.Преузети и инсталирати Блокатор аутоматског ажурирања или Зауставите аутоматско ажурирање проширење из Цхроме продавнице.

Мицрософт ивица корисници такође могу користите ово проширење прегледача да зауставите аутоматска ажурирања .

Тип|_+_| у УРЛ-у и идите до Опције.Иди на Детаљи и кликните на Опције проширења.

Проверите опцију са Онемогућите мета освежавајуће елементе на страницама и кликните на Близу .

ресетовање поставки проксија

Такође можете да онемогућите аутоматско брисање картица тако да се картице не ажурирају аутоматски.

Иди на цхроме://флагс у УРЛ-у.

тест батерије цмд

Тип Аутоматско брисање картице у траци за претрагу и изаберите Онемогући из падајућег менија за поље за потврду Аутоматско брисање картице.

Такође можете изабрати да веб локације ставите на црну листу током аутоматских ажурирања. Да бисте то урадили, отворите веб локацију коју желите да ставите на црну листу.

Изаберите опцију у горњем десном углу странице Блокатор аутоматског ажурирања и кликните на Веб локација са црном листом .

Онемогућите аутоматско ажурирање у фирефок-у

Тип абоут: цонфиг у УРЛ и притисните Ентер.

Унесите жељено име у траку за претрагу приступачност.блоцкауторефресх.

Кликните десним тастером миша на име жељене поставке приступачност.блоцкауторефресх и изаберите прекидач опцију из падајућег менија.

Зауставите аутоматско освежавање веб странице

Промените вредност у Истина са нетачног да онемогућите аутоматско освежавање веб странице.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост да бисте сазнали како онемогућите аутоматско ажурирање у Мицрософт Едге-у или Интернет Екплорер-у .

Популар Постс