Како натерати Интернет Екплорер да чува лозинке...поново!

How Force Internet Explorer Save Passwords Again



Ако сте као већина људи, вероватно користите исту лозинку за све. Иако ово може бити згодно, није баш безбедно. Ако је један од ваших налога хакован, сви остали налози су такође рањиви. Због тога је важно користити различите лозинке за различите налоге.



Ако користите Интернет Екплорер, можда сте приметили да он не чува увек ваше лозинке. Ово може бити фрустрирајуће, посебно ако имате много различитих лозинки које треба запамтити. На срећу, постоји начин да се ово поправи.





Да би Интернет Екплорер поново сачувао лозинке, мораћете да уредите регистар. Ово може бити мало незгодно, па је најбоље да направите резервну копију свог регистра пре него што извршите било какве промене. Када направите резервну копију свог регистра, мораћете да пронађете следећи кључ:





ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСофтвареМицрософтИнтернет ЕкплорерИнтеллиФормсСтораге2



дискус се не учитава

Када пронађете тај кључ, мораћете да креирате нову ДВОРД вредност. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на тастер Стораге2 и изаберите Ново > ДВОРД вредност. Именујте нову вредност ФормСуггест Пассвордс и поставите вредност на 1.

Након што то урадите, поново покрените Интернет Екплорер и требало би да откријете да се ваше лозинке поново чувају. Ако и даље имате проблема, можете покушати да подесите вредност на 2. Ово ће омогућити агресивнију стратегију чувања лозинки, али такође може довести до квара на неким веб локацијама.

амерички мегатрендови тпм



интернет претраживач можда неће тражити од вас да запамтите лозинку ако сте претходно одбили да сачувате лозинку притиском на ' Не »У промпту када је омогућено аутоматско довршавање. То је зато што сте изабрали Не, ова кључна реч „Не“ се чува као унос на листи лозинки. Реч „Ништа“ или подаци се чувају као листа јер можете имати више од једног пара корисничког имена/лозинке за дату страницу.

ИЕ10 лого

Дакле, нажалост, чак и ако желите да поништите одлуку и дозволите ИЕ да сачува вашу лозинку, то не можете учинити. Ево шта можете бар да покушате. Ако успете, моћи ћете да превазиђете ово ограничење и натерате свој претраживач да запамти лозинку...поново!!

Присилите Интернет Екплорер да сачува лозинке

Покрените Регедит и идите до следећег тастера:

ХКЦУ софтвер Мицрософт Интернет Екплорер ИнтеллиФормс Стораге2

Погледајте леви панел > изаберите Складиштење2 кључ > Кликните на Датотека > Извези > Сачувај кључ на безбедном месту као СаведПассворд.рег. Требаће ти касније.

датотека опен.тсв

Сада у десном окну изаберите све вредности и кликните на Избриши.

Сада у ИЕ идите на локацију чију лозинку желите да сачувате. Унесите своје податке и кликните да пошаљете детаље. Сада када ИЕ пита да ли треба да запамти вашу лозинку, кликните на Да.

Вратите се у уређивач регистра. Кликните на Датотека > Увези > Изаберите датотеку коју сте сачували као СаведПассворд.рег > Кликните на Отвори да бисте спојили сачуване податке у регистратор.

закачите датотеку за покретање прозора менија 10

На овај начин ћете такође задржати своје претходно сачуване лозинке као и ону коју сте управо креирали.

Интернет Екплорер 10 а касније Виндовс 8 мало мења ствари. У оперативном систему Виндовс 8 са ИЕ10 и новијим верзијама, ИЕ више не чува шифроване лозинке у регистратору; они се чувају у Менаџер акредитива , који се може пронаћи тако што ћете у поље за претрагу на почетном екрану укуцати „Управљање акредитивима на мрежи“; биће у одељку „Подешавања“. Међутим, овај екран не приказује уносе „Лозинка није сачувана и не питај“.

Више можете прочитати на управљајте лозинкама у Интернет Екплорер-у користећи Цредентиал Манагер.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Објава је ажурирана и премештена из ВинВистаЦлуб-а.

Популар Постс