Управљање лозинкама у Интернет Екплорер-у помоћу Цредентиал Манагер-а

Manage Passwords Internet Explorer Using Credential ManagerНаучите како да користите Цредентиал Манагер за управљање мрежним акредитивима и лозинкама у Интернет Екплорер-у 10 | 11 на Виндовс 8 је безбедан.

Ако сте попут већине људи, имате неколико различитих лозинки које користите за различите веб локације. И, ако сте као већина људи, вероватно немате баш добар систем за управљање свим тим различитим лозинкама.Ту долази Цредентиал Манагер. Управљач акредитивима је функција у Интернет Екплорер-у која вам омогућава да сачувате своје лозинке и друге делове информација, попут адресе за испоруку, тако да не морате да их све памтите. Цредентиал Манагер може бити стварна уштеда времена и прилично је једноставан за коришћење.Да бисте приступили Цредентиал Манагер-у, отворите Интернет Екплорер и кликните на икону Алатке у горњем десном углу. У падајућем менију изаберите Интернет опције. У прозору Интернет опције изаберите картицу Садржај. На картици Садржај видећете одељак под називом Аутоматско довршавање. Кликните на дугме Подешавања у одељку Аутоматско довршавање.

У прозору Подешавања аутоматског довршавања видећете поље за потврду поред „Корисничка имена и лозинке на обрасцима“. Уверите се да је то поље означено. То је све што треба да урадите да бисте укључили Цредентиал Манагер. Сада, када одете на веб локацију која захтева лозинку, Интернет Екплорер ће вас питати да ли желите да сачувате лозинку. Кликните на Да и Цредентиал Манагер ће сачувати лозинку за вас.Да бисте приступили својим лозинкама, вратите се на икону Алатке у Интернет Екплорер-у и изаберите Интернет опције. Поново изаберите картицу Садржај. На картици Садржај изаберите Подешавања у одељку Аутоматско довршавање. У прозору Аутоцомплете Сеттингс изаберите дугме Управљање лозинкама.

У прозору Управљача акредитивима видећете листу веб локација за које сте сачували лозинке. Да бисте видели лозинку, кликните на веб локацију, а затим кликните на везу Прикажи. Од вас ће бити затражено да унесете своју лозинку за Виндовс. Када то урадите, лозинка ће бити приказана у пољу Лозинка.

Цредентиал Манагер је згодан алат за управљање вашим лозинкама. Пробајте следећи пут када се будете пријављивали на веб локацију.Виндовс 8 олакшава управљање лозинкама у Интернет Екплорер-у 11/10. То ради тако што вам аутоматски омогућава да на безбедан начин чувате и преузимате лозинке за све веб локације и апликације које користите. Ако желите да управљате својим лозинкама у Интернет Екплорер-у, то можете учинити на следећи начин:

Управљање лозинкама у Интернет Екплорер-у 11

Отворите Интернет Екплорер > Интернет опције > картица Садржај. У одељку „Аутоматско довршавање“ кликните на „Подешавања“.

У пољу „Опције аутоматског довршавања“ кликните Управљање лозинкама .

Ово ће се отворити Виндовс Цредентиал Манагер . ИН Менаџер акредитива помаже да се акредитиви као што су корисничка имена и лозинке држе на једном погодном месту. Ови акредитиви, које користите за пријављивање на веб локације или друге рачунаре на мрежи, чувају се у наменским фасциклама на вашем рачунару. Виндовс може безбедно да приступи овим фасциклама и користи ваше сачуване акредитиве да вас аутоматски пријави на веб локације или друге рачунаре.

Веб акредитиви у Цредентиал Манагер-у

У оперативном систему Виндовс 8, Цредентиал Манагер чува другу врсту акредитива који се зове Веб акредитиви , одвојено од Виндовс акредитиви позвани Виндовс складиште у оперативном систему Виндовс 7. Веб акредитиви помажу Интернет Екплорер-у 10 да безбедно складишти ваше веб лозинке. Менаџер акредитива управља вашим акредитивима помоћу Сервис акредитива , који креира и одржава безбедно складиште на локалном рачунару које чува корисничка имена и лозинке које је корисник сачувао са веб локација и апликација Виндовс 8.

У Менаџеру акредитива, под Веб акредитивима, моћи ћете да видите све своје сачуване веб лозинке. Да бисте видели лозинке иза звездице, можете кликнути на Прикажи . Виндовс ће од вас тражити лозинку за пријаву да потврди ваш идентитет.

сачувана-имена-лозинке

Након тога, лозинка ће бити приказана. Ако желите, сачувану лозинку можете избрисати и кликом на избрисати .

Читати: Како управљати Сачувана корисничка имена и лозинке .

Докле год можеш додавање, прављење резервних копија, враћање акредитива за Виндовс , не постоји опција за додавање или уређивање интернет акредитива. Мицрософт је недавно навео измене које је направио у политици лозинки и формуларима за аутоматско попуњавање у Интернет Екплорер-у 11 како би смањио забуну корисника у вези са њиховим памтењем лозинки на једној локацији, а не на другој. Погледајте овај пост да видите како Интернет Екплорер 11 сада чува лозинке .

како да препознате да ли је рачунар 32 или 64 битни Виндовс 10
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Дођи овамо ако си Менаџер акредитива не ради исправно у Виндовс 8 и овде ако тражите бесплатни менаџери лозинки за Виндовс .

Популар Постс