Виндовс 10 Адаптиве Бригхтнесс не ради или се искључује

Windows 10 Adaptive Brightness Not Working

Ако Виндовс 10 Адаптиве Бригхтнесс не ради или се искључује, потребно је да ажурирате управљачки програм за графику, користите алатку за решавање проблема са напајањем и онемогућите нека подешавања на контролној табли НВИДИА или АМД графичког драјвера.

Хеј тамо, Ако имате проблема са функцијом Адаптиве Бригхтнесс у оперативном систему Виндовс 10 која не ради или се искључује, онда сте дошли на право место. У овом чланку ћемо проћи кроз неке од могућих узрока и решења за овај проблем. Прво, хајде да погледамо шта је Адаптиве Бригхтнесс и како функционише. Адаптиве Бригхтнесс је функција Виндовс 10 која аутоматски прилагођава осветљеност екрана на основу услова амбијенталног осветљења. Ово може бити од помоћи у уштеди енергије батерије и смањењу одсјаја екрана. Ако откријете да Адаптиве Бригхтнесс не ради како треба, постоји неколико ствари које можете испробати. Прво се уверите да је ова функција укључена у апликацији Виндовс 10 Сеттингс. Да бисте то урадили, идите на Систем > Екран > Осветљеност и боја и укључите поставку 'Адаптиве Бригхтнесс' на Укључено. Ако то не реши проблем, покушајте да поново калибрирате функцију. Да бисте то урадили, идите у апликацију Виндовс 10 Сеттингс и потражите „калибрирај“. Затим пратите упутства на екрану да бисте поново калибрирали Адаптиве Бригхтнесс. Ако и даље имате проблема, могуће је да постоји проблем са хардвером. У неким случајевима, неисправан сензор може узроковати квар Адаптиве Бригхтнесс. Ако сумњате да је то случај, можете покушати да замените сензор. Надамо се да ће једно од ових решења решити проблем и да ћете моћи да уживате у предностима прилагодљиве осветљености. Хвала за читање!Ако Прилагодљива осветљеност не ради или се искључује На твојој Виндовс 10 Сигуран сам да ће вам нешто у овом посту помоћи да решите проблем. Адаптивна осветљеност омогућава вам да аутоматски добијете осветљеност у зависности од осветљења око рачунара. Међутим, након ажурирања или инсталирања Виндовс 10, ако је адаптивна осветљеност престала да ради, испробајте наше предлоге.Виндовс 10 Адаптиве Бригхтнесс не ради

Ако Виндовс 10 Адаптиве Бригхтнесс недостаје на вашем Виндовс 10 рачунару, можете следити ове савете за решавање проблема:

најбољи кбок оне рпг 2016
 1. Покрените алатку за решавање проблема са напајањем
 2. Онемогућите/онемогућите повезане опције у подешавањима ГПУ-а
 3. Враћа подразумеване поставке плана напајања
 4. Ажурирајте свој графички драјвер
 5. Онемогућите/онемогућите прилагодљиву осветљеност преко регистра.

Хајде да детаљно истражимо ове предлоге овде.1] Покрените алатку за решавање проблема са напајањем

Виндовс 10 адаптивна осветљеност не ради или се искључује

Трцати Повер Троублесхоотер . Пошто до овог проблема може доћи због конфликтних поставки напајања, требало би да покренете одговарајући алат за решавање проблема да бисте га решили.

Да бисте започели, отворите панел са подешавањима оперативног система Виндовс 10 и изаберите Ажурирање и безбедност > Решавање проблема. Померите се надоле лево и кликните Снага опција. Након тога добићете другу опцију која се зове Покрените алатку за решавање проблема . Кликните на ово дугме и пратите упутства на екрану да бисте га покренули.2] Онемогућите/онемогућите повезане опције у подешавањима ГПУ-а.

Они који су искусили овај проблем у оперативном систему Виндовс 10 могли би бити повезани са поставкама њихове графичке картице. Можете користити АМД графичку картицу или Интел ХД Грапхицс. Морате да онемогућите опције везане за напајање у подешавањима ГПУ-а. Конкретно, морате да онемогућите Вари-Бригхт у подешавањима АМД графичке картице и Технологија уштеде енергије екрана на Интел графичкој плочи.

фото галерија и аутор филмова

Интел корисници

интел контролна табла

 • Отворите контролну таблу Интел графике и медија. Да бисте то урадили, можете отворити Грапхицс Пропертиес са десктопа.
 • изаберите Основни режим и пребаците се на Снага таб.
 • Након тога изаберите Од батерија као Напајање . Тако ћете добити опцију која се зове Технологија уштеде енергије екрана .
 • Требало би да буде омогућено подразумевано.
 • Морате да поништите избор у пољу за потврду и сачувате промене.

Корисници АМД-а

Виндовс 10 адаптивна осветљеност не ради или се искључује

 • отворен АМД Радеон подешавања панел и идите на Преференцес . Морате примити Напредна Радеон подешавања .
 • Онда треба да одете у Снага картицу и кликните ПоверПлаи опција.
 • На десној страни би требало да пронађете опцију под називом Омогућите Вари-Бригхт .
 • Морате да поништите избор у пољу за потврду и сачувате подешавања.

3] Ресетујте поставке плана напајања на подразумеване вредности

Такође можете да користите алатку командне линије да бисте решили овај проблем. Да бисте ресетовали поставке плана напајања на подразумеване вредности, потребно је отворите командну линију са администраторским правима и покрените ову команду:

|_+_|

4] Ажурирајте графички драјвер

Ако дуго нисте ажурирали управљачки програм графичке картице и нисте инсталирали ажурирање за Виндовс, можда постоје неки проблеми са компатибилношћу и стога можете наићи на такав проблем. Потребан вам је ажурирајте свој графички драјвер . Веза за ажурирање може се наћи на одговарајућој контролној табли за вашу НВИДИА или АМД графичку картицу.

није у могућности да се повеже са управљачким програмом синаптичког показивача

5] Онемогућите прилагодљиву осветљеност у регистру

Пре него што почнете, требало би прављење резервних копија датотека регистра . Отворите уређивач регистра и идите на ову путању:

|_+_|

Двапут кликните на ПроцАмпБригхтнесс и утврди значење 0 .

Прилагодљива осветљеност не ради

Сада пратите овај пут:

|_+_|

Двапут кликните на ПроцАмпБригхтнесс и поставите вредност на 0 .

Након тога затворите уређивач регистра, поново покрените рачунар и проверите да ли ради или не.

преименовати администраторски налог виндовс 10

Надам се да су вам ови предлози од помоћи.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Трепери светлина екрана лаптоп рачунара .

Популар Постс