Како отворити и користити Виндовс Цредентиал Манагер у оперативном систему Виндовс 10

How Open Use Windows Credential Manager Windows 10Ако сте као већина људи, морате запамтити много различитих лозинки. Не само да морате да запамтите лозинке за рачуне е-поште, друштвених медија и банковних налога на мрежи, већ морате да запамтите и лозинке за своје пословне налоге, школске налоге и све друге налоге које можда имате.Иако може бити примамљиво користити исту лозинку за све своје налоге, ово није добра идеја. Ако би хакер дошао до ваше лозинке, онда би имао приступ свим вашим налозима. Због тога је важно да користите различите лозинке за сваки од ваших налога.

мпг софтвер за уређивање

Један од начина да пратите све своје различите лозинке је да користите Виндовс Цредентиал Манагер. Цредентиал Манагер је алатка која долази са Виндовс 10 која вам омогућава да чувате своје лозинке на једном месту.

Да бисте користили Менаџер акредитива, отворите мени Старт и укуцајте „Управљач акредитивима“ у поље за претрагу. Затим кликните на икону Цредентиал Манагер.У Менаџеру акредитива видећете два одељка: Веб акредитиви и Виндовс акредитиви. Одељак Веб акредитиви је место где ћете чувати лозинке за своју е-пошту, друштвене мреже и банковне рачуне на мрежи. Одељак Виндовс акредитиви је место где ћете чувати лозинке за своје пословне налоге, школске налоге и све друге налоге које можда имате.

Да бисте додали лозинку у Менаџер акредитива, кликните на везу „Додај генерички акредитив“ у одељку Веб акредитиви. Затим унесите назив веб локације, своје корисничко име и лозинку.

тврди диск се не приказује у опцијама за покретање биоса

Када додате све своје лозинке у Менаџер акредитива, мораћете да запамтите само једну лозинку: лозинку за свој Виндовс налог. Зато се побрините да одаберете добру лозинку за свој Виндовс налог!Виндовс има функцију тзв Менаџер акредитива . Ово није потпуно нова функција, слична је технологији у претходним верзијама Виндовс-а као што су Виста или КСП по томе што чува ваше лозинке којима можете лако приступити и њима управљати. Међутим, у виндовс 7 Мицрософт је додао могућност прављења резервних копија и враћања ваших лозинки и додао леп кориснички интерфејс. Ово је побољшано у Виндовс 10 , Виндовс 8.1 и Виндовс 8 Такође.

Ови акредитиви се чувају у посебним фасциклама на вашем рачунару које се називају трезори. Подразумевано складиште за информације менаџера акредитива се зове складиште Виндовс складиште .

Виндовс Цредентиал Манагер

Виндовс Цредентиал Манагер

можете користити Виндовс Цредентиал Манагер , део услуга за аутентификацију, за чување акредитива као што су корисничка имена и лозинке како бисте се лако могли пријавити на веб локације или безбедне рачунаре. Управљачу акредитива можете приступити преко контролне табле.

Да бисте приступили Цредентиал Манагер-у, откуцајте „менаџер акредитива“ на почетку претраге и притисните Ентер.

омогућити ф8 виндовс 10

У Виндовс Цредентиал Манагер-у можете:

  1. Додајте, промените или уклоните Виндовс акредитиве
  2. Додајте заједничке акредитиве
  3. Додајте акредитиве засноване на сертификатима
  4. Резервна копија Виндовс складишта
  5. Вратите Виндовс продавницу

Сви говоре сами за себе и лаки су за руковање.

кликните овде да сазнате више како додати, направити резервну копију и вратити корисничке акредитиве користећи Виндовс Ваулт .

Веб Цредентиал Манагер у оперативном систему Виндовс 10

Менаџер акредитива у оперативном систему Виндовс 10

У оперативном систему Виндовс 10/8 такође ћете видети другу врсту акредитива који се зове веб акредитив који помаже Интернет Екплорер-у да чува ваше веб лозинке.

Идите овде да сазнате како управљајте лозинкама у Интернет Екплорер-у помоћу Цредентиал Манагер-а а овде ако нађеш Интернет Екплорер не чува акредитиве за веб локацију.

гаџети за Виндовс 7 су престали да раде

Менаџер акредитива не ради

Ако установите да ваш менаџер акредитива не ради, откуцајте услуге.мсц на почетку претраге и притисните Ентер да отворите Сервице Манагер. Овде се уверите да услуга Менаџер акредитива и њене зависности исправно раде и раде. За додатна упутства за решавање проблема, погледајте Менаџер акредитива не ради .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

ВаултПассвордВиев омогућава вам да дешифрујете лозинке ускладиштене у Виндовс трезору.

Популар Постс