Како отворити ТСВ датотеке на Виндовс 10 рачунару

How Open Tsv Files Windows 10 PcАко тражите како да отворите ТСВ датотеке у оперативном систему Виндовс 10, дошли сте на право место. ТСВ датотеке су врста датотеке која се користи за табеларне податке и обично се користе за складиштење података у програму за прорачунске табеле или базе података. Иако не можете да отворите ТСВ датотеку у Мицрософт Екцел-у подразумевано, можете да користите програм треће стране, као што је Филе Виевер Плус, да отворите ТСВ датотеке у оперативном систему Виндовс. Мицрософт Екцел је програм за табеларне прорачуне који је укључен у Мицрософт Оффице. Можете да користите Екцел за креирање и форматирање табела, обављање математичких прорачуна и још много тога. Иако Екцел може да отвара различите типове датотека, укључујући ЦСВ и ТКСТ датотеке, он подразумевано не подржава ТСВ датотеке. То значи да не можете двапут да кликнете на ТСВ датотеку да бисте је отворили у Екцел-у. Срећом, постоји неколико начина на које можете отворити ТСВ датотеку у програму Екцел. Један од начина је коришћење програма треће стране, као што је Филе Виевер Плус. Филе Виевер Плус је универзални прегледач датотека за Виндовс који може да отвори преко 300 различитих типова датотека, укључујући ТСВ датотеке. Не само да може да отвара ТСВ датотеке, већ може да их уређује и претвара у друге формате, као што су ЦСВ, КСЛСКС и ЈСОН. Ако не желите да инсталирате програм треће стране, такође можете да отворите ТСВ датотеку у Екцел-у тако што ћете променити екстензију датотеке у .КСЛСКС или .ЦСВ. Да бисте то урадили, прво преименујте ТСВ датотеку тако да се завршава са .КСЛСКС или .ЦСВ. Затим отворите датотеку у програму Екцел. Када се то од вас затражи, изаберите да користите датотеку као ЦСВ или КСЛСКС датотеку. Након тога, можете радити са подацима у датотеци као и са било којом другом Екцел датотеком. Имајте на уму да промена екстензије датотеке заправо не мења формат датотеке. То значи да ће датотека и даље садржати табеларне податке, али ће Екцел форматирати податке као ЦСВ или КСЛСКС датотеку.управљање диском се не учитава

У овом посту ћемо вам показати како да отворите и прегледате извезене .ТСВ датотеке на Виндовс 10 рачунару помоћу програма Екцел. Такође можете користити бесплатни софтвер за гледање ТСВ датотека или онлајн алате. ТСВ или датотеке вредности раздвојене табулаторима садрже текстуалне податке који се могу конвертовати у формат табеле. Датотека вредности раздвојена табулаторима је једноставан текстуални формат за складиштење података у табеларној структури.

Отворите ТСВ датотеке на рачунару са оперативним системом Виндовс 10

.ТСВ датотека се не може отворити директно у Екцел уређивачу. Подразумевана апликација за отварање ТСВ датотека је уређивач текста. Стога, ако желите садржај .ТСВ датотеке у формату табеле, мораћете да увезете податке. Пошто није могуће отворити .ТСВ датотеку директно у Екцел едитору, отворите апликацију Мицрософт Екцел и креирајте празну датотеку.

 • Отворите празну Екцел радну свеску
 • Изаберите картицу са подацима
 • Кликните на дугме „Из текста / ЦСВ-а“.
 • Отворите ТСВ датотеку
 • Кликните на Увези
 • Проверите детаље и изаберите Преузми.
 • На крају, изаберите „Затвори и преузми“.

Пратите детаљну процедуру да бисте издвојили податке из .ТСВ датотеке:1] Кликните на ћелију из које желите да налепите податке. Ради лакшег објашњења, изабрао сам ћелију А1.

2] Иди на Подаци картица и унутра Пријем и трансформација података одељак, изаберите Из текста / ЦСВ .

Како отворити ТСВ датотеке3] Прегледајте .ТСВ датотеку и отворите је. Имајте на уму да ћете морати да изаберете опцију из падајућег менија за све датотеке, пошто .ТСВ формат није међу уобичајеним опцијама.

4] Кликните на Увези.

промените локацију рачунара на прозорима 10

5] Проверите приказане податке и након провере формата изаберите Преузимање .

6] У следећем прозору изаберите опцију „Затвори и учитај“.

Како отворити ТСВ датотеке на Виндовс 10 рачунару

7 зип рецензија

7] Подаци ће бити реплицирани у Екцел листу као табеле.

То је био случај са Мицрософт Екцел-ом, али ове податке можете видети и са другим прегледачима ТСВ датотека.

Бесплатни софтвер за преглед датотека ТСВ и онлајн алати

За почетак, .ТСВ датотеке се могу прегледати у свим уређивачима текста као што су Нотепад, Вордпад и Мицрософт Ворд. Међутим, проблем је што они не организују податке у табеларни или табеларни формат. Целокупна поента креирања .ТСВ датотеке је да се уверите да су подаци у .ТСВ формату. Ево још неколико бесплатних апликација које вам могу помоћи:

 1. Апацхе ОпенОффице
 2. ЛибреОффице
 3. Мицрософт Екцел онлајн
 4. Гоогле табеле.

1] Апацхе ОпенОффице

ОпенОффице то је једна од најпопуларнијих алтернатива за Мицрософт Оффице. Може се савршено користити за отварање .ТСВ датотека. Ово је класичан софтвер који је на тржишту више од једне деценије.

2] ЛибреОффице

ЛибреОффице ово је можда најближа ствар коју можете добити од врхунског софтвера Мицрософт Оффице. ЛибреОффице је одлична алтернатива за отварање .ТСВ датотека.

Виндовс 10 промените налог е-поште

3] Мицрософт Екцел Онлине

Мицрософт Оффице Онлине то је бесплатна верзија Мицрософт Екцел-а којој се може приступити на мрежи. Има скоро исте карактеристике као десктоп верзија и вреди покушати да отворите .ТСВ датотеке.

4] Гоогле табеле

Гоогле табеле су веома популарна онлајн алтернатива Мицрософт Екцел-у и прилично је сложен софтвер. Преко њега можете отворити .ТСВ датотеке. Може се приступити Ево .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Обавестите нас ако имате још сугестија у одељку за коментаре.

Популар Постс