Површина заглављена на црном екрану приказује америчке мегатрендове

Surface Stuck Black Screen Showing American MegatrendsАко је Сурфаце заглављен на црном екрану који приказује америчке мегатрендове, затражена је промена конфигурације да би се обрисао ТПМ овог рачунара, погледајте овај пост.

Као ИТ стручњак, видео сам свој добар део Сурфаце уређаја са црним екранима који приказују логотип Америцан Мегатрендс. У већини случајева, ово је узроковано једноставним софтверским проблемом који се може лако решити. Међутим, постоји неколико ствари које могу изазвати овај проблем, па је важно отклонити сваку могућност да бисте пронашли основни узрок. Прво, уверите се да је Сурфаце укључен и да ли има напајање. Ако је Сурфаце прикључен, али не добија напајање, покушајте да ресетујете напајање. Ако Сурфаце прима напајање, следећи корак је да проверите управљачки програм екрана. У неким случајевима, управљачки програм екрана се може оштетити и узроковати да екран постане црн. Да бисте проверили управљачки програм екрана, отворите Девице Манагер и потражите одељак „Дисплаи адаптерс“. Ако је управљачки програм екрана наведен као „Непознати уређај“, потребно га је ажурирати. Ако управљачки програм екрана није проблем, следећи корак је да проверите подешавања БИОС-а. У неким случајевима, подешавања БИОС-а могу узроковати да екран постане црн. Да бисте проверили подешавања БИОС-а, уђите у услужни програм за подешавање БИОС-а и потражите подешавања 'Видео' или 'Дисплаи'. Ако су подешавања „Видео“ или „Приказ“ подешена на „Аутоматски“, промените их у „Онемогућено“ и сачувајте промене. Ако БИОС подешавања нису проблем, следећи корак је провера хардвера. У неким случајевима, лабава веза или неисправна компонента могу узроковати да екран постане црн. Да бисте проверили хардвер, искључите све спољне уређаје и извршите хард ресетовање. Ако екран и даље постаје црн, проблем је највероватније повезан са хардвером и мораће да га реши квалификовани техничар.Ако када укључите свој Сурфаце уређај, он се заглави и неће прескочити црни екран који приказује америчке мегатрендове, овај пост је за вас. У овом посту ћемо поделити могућа решења која можете покушати да решите како бисте решили овај проблем.Затражена је промена конфигурације да би се обрисао ТПМ овог рачунара.

Оно што видите као што је приказано на горњој слици је црни екран са америчким мегатрендовима на врху. Екран садржи опције конфигурације за подешавања модула поуздане платформе (ТПМ).Вреди напоменути да се овај екран може појавити након вратите или ресетујте свој Сурфаце - то вам говори да је затражена промена ТПМ конфигурације.

Површина заглављена на црном екрану

Ако ово доживљавате Површински црни екран који приказује америчке мегатрендове проблем, можете пратити упутства у наставку да бисте решили проблем.

Ако видите екран Америцан Мегатрендс ТПМ на свом Сурфаце-у, урадите следеће:Снимање : Требаћеш Поклопац за куцање или другу УСБ тастатуру да бисте довршили ово решење.

  • Кликните Ф12 . (Ако користите поклопац за површинско куцање, кликните Фн + Ф12 .)

Ово ће сачувати ваше тренутне ТПМ поставке и наставити да ваш Сурфаце ради на Виндовс-у.

Модул поуздане платформе (ТПМ) Технологија је дизајнирана да обезбеди безбедносне функције везане за хардвер. ТПМ чип је сигуран крипто процесор дизајниран за обављање криптографских операција. Чип укључује неколико физичких безбедносних механизама који га чине отпорним на неовлашћено коришћење, а малвер не може да омета безбедносне карактеристике ТПМ-а.

Неке од кључних предности коришћења ТПМ технологије су да можете:

  • Креирајте, чувајте и ограничите употребу криптографских кључева.
  • Користите ТПМ технологију за аутентификацију платформских уређаја помоћу јединственог РСА ТПМ кључа који је уграђен у себе.
  • Помозите да обезбедите интегритет платформе вршењем и одржавањем безбедносних мерења.

Најчешће ТПМ функције се користе за мерење интегритета система и за генерисање и коришћење кључева.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Релатед Реадинг : Виндовс 10 се неће покренути или реаговати на Сурфаце-у .

гпмц виндовс 10
Популар Постс