Спољни чврсти диск се не приказује или је откривен у оперативном систему Виндовс 10

External Hard Drive Not Showing UpАко спољни чврсти диск није препознат, није приказан, није откривен, не ради или је доступан чак и након повезивања на Виндовс 10/8/7, погледајте ову исправку.

Ако сте ИТ стручњак, онда знате да је једна од најфрустрирајућих ствари која се може десити када екстерни чврсти диск изненада престане да ради. Још је фрустрирајуће када не можете да схватите зашто не функционише. Постоји неколико могућих разлога због којих се ваш спољни чврсти диск можда не појављује или не открива у оперативном систему Виндовс 10. Прва ствар коју треба да проверите су каблови. Уверите се да је УСБ кабл чврсто прикључен и на спољни чврсти диск и на рачунар. Ако су каблови у реду, онда је следећа ствар коју треба проверити сам диск. Понекад екстерни чврсти дискови могу да покваре, а када дођу, често престају да раде са Виндовс-ом. Ако сумњате да је проблем у диск јединици, можете покушати да је повежете са другим рачунаром да бисте видели да ли је тамо препозната. Ако се диск и даље не појављује, вероватно је проблем са драјверима. Можете покушати да ажурирате управљачке програме или можете покушати да користите други УСБ порт. Ако ништа од ових ствари не функционише, могуће је да диск једноставно није компатибилан са Виндовс 10. Ако и даље имате проблема, најбоље је да контактирате стручњака за помоћ. Они ће моћи да вам помогну да откријете шта није у реду и да ваш спољни чврсти диск поново ради.Понекад се наш рачунар квари или једноставно одбија да препозна екстерни чврсти диск чак и након потврде успешне везе. Проблем се најчешће јавља када је управљачки програм уређаја оштећен или застарео. Такве проблеме је прилично тешко решити. Можете провести сате и не пронаћи решење. Испробајте ова решења и видите да ли је то проблем Спољни чврсти диск није откривен у оперативном систему Виндовс 10/8/7 омогућено.Спољни чврсти диск се не појављује

Пре него што почнете, искључите спољни чврсти диск из порта и уметните га у други порт. Ако ради, ваш први пост би могао бити мртав. Алтернативно, користите други УСБ и проверите. Ако ради добро на оба порта, ваш УСБ је можда мртав. У супротном, следите наш савет:

  1. Покрените алатке за решавање проблема
  2. Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм уређаја
  3. Направите нову партицију на преносивом диску
  4. Онемогућите подешавање УСБ селективног суспендовања

Погледајмо их детаљније.1] Покрените алатке за решавање проблема

Прва ствар коју треба да урадите јетрцати Опрема и алат за решавање проблема са уређајем и Виндовс УСБ алат за решавање проблема и провери да ли помаже. Аутоматски алати проверавају хардвер/УСБ повезан са рачунаром на познате проблеме и аутоматски их поправљају.

лажни фацебоок пост

Можете их пронаћи кроз почетну претрагу или приступити овим алаткама за решавање проблема Страница за решавање проблема са подешавањима оперативног система Виндовс 10 .

2] Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм уређаја.

Да бисте то урадили, идите у Менаџер уређаја тако што ћете истовремено притиснути Вин + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени, откуцајте девмгмт.мсц . Затим пронађите спољни уређај са листе. Ако видите жуту/црвену икону поред драјвера, кликните десним тастером миша на његово име и изаберите Ажурирај софтвер драјвера…. Такође, ако нађете ' непознати уређај ”, Ажурирајте га такође. Изаберите „Аутоматски тражи ажурирани софтвер драјвера“, а затим пратите упутства да бисте довршили процес.Ако то не успе, деинсталирајте и поново инсталирајте драјвер.

Овај пост ће вам показати како да ажурирајте или поново инсталирајте драјвере уређаја .

3] Направите нову партицију на преносивом диску.

Ако никада раније нисте повезали чврсти диск са рачунаром и покушавате да га повежете први пут, диск можда неће бити откривен јер није партиционисан. Међутим, исто може препознати Виндовс алатка за управљање дисковима. Дакле, проверите да ли алатка за управљање диском може да пронађе спољни чврсти диск.

претвори у динамички диск Виндовс 10

Отворите алатку за управљање диском, идите на претрагу, укуцајте дискмгмт.мсц и притисните Ентер. Ако се екстерна диск јединица нађе на листи у прозору за управљање дисковима, једноставно је правилно форматирајте како би се појавила следећи пут када је повежете са рачунаром.

Ако видите да диск јединица није партиционисана или додељена, форматирајте и затим креирајте нову партицију тамо и погледајте.

Ако су вам потребна детаљна објашњења, онда овај пост показује како креирајте нову партицију користећи алатку за управљање дисковима.

4] Онемогућите подешавање УСБ селективног суспендовања

Ако горе поменуте методе не дају жељене резултате, покушајте да онемогућите поставку УСБ Селецтиве Суспенд. Ево шта можете да урадите.

јасан кеш изгледа

Отворите опције напајања на контролној табли и идите на Додатна подешавања напајања. Затим кликните на опцију „Промени поставке плана“ поред изабраног плана напајања.

Спољни чврсти диск није откривен

дошло је до проблема при поправљању овог погона

Затим идите на „Промени напредне поставке напајања“ и под „УСБ подешавања“ потражите УСБ селективно обустављање и поставите га на Онемогућено.

Спољни чврсти диск се не појављује

Кликните на Примени и изађи.

Обавестите нас ако је нешто овде помогло.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако вам треба још идеја, погледајте ове постове:

  1. УСБ уређаји не раде у оперативном систему Виндовс 10
  2. УСБ 3.0 екстерни чврсти диск није препознат
  3. УСБ уређај није препознат
  4. Виндовс 10 неће препознати други чврсти диск .
Популар Постс