Шта заправо ради „Освежи радну површину“ или „Освежи прозор Екплорера“?

What Does Refresh DesktopЗашто неки људи стално освежавају радну површину користећи контекстни мени? Радна површина није ништа друго до фасцикла програмирана да се повремено аутоматски ажурира.

Када „освежите“ радну површину или прозор Екплорера, говорите рачунару да поново прочита садржај тог прозора са вашег чврстог диска. Ово је корисно ако сте управо инсталирали нови програм и његова икона се не појављује на радној површини или ако је датотека на којој сте радили изненада нестала.У већини случајева, једноставно освежавање ће учинити трик. Али ако и даље не видите оно што очекујете, можете покушати темељније освежавање тако што ћете отворити командну линију и откуцати 'дир /с /а' (без наводника). Ово ће рећи вашем рачунару да прочита сваку датотеку на вашем чврстом диску, што може потрајати у зависности од тога колико је ваш диск велики.

Када се освежавање заврши, радна површина или прозор Екплорер-а би требало да прикаже све промене које су направљене на вашем чврстом диску. Ако и даље не видите оно што очекујете, могуће је да је датотека коју тражите скривена. Да бисте проверили да ли постоје скривене датотеке, отворите командну линију и откуцајте „аттриб +х“ (без наводника). Ово ће приказати све скривене датотеке на вашем чврстом диску.

Ако и даље имате проблема, могуће је да је датотека коју тражите избрисана. Да бисте проверили да ли постоје избрисане датотеке, отворите корпу за отпатке и погледајте да ли је датотека тамо. Ако није, не можете много да урадите осим да покушате да га вратите из резервне копије.виндовс 10 црне иконе

Сигуран сам да сте приметили да када кликнете десним тастером миша на Виндовс радну површину или унутар отвореног прозора истраживача, видите опцију под називом Освјежи у контекстуалном менију. Опција Освежи постоји откад се сећате!

Али да ли сте се икада запитали шта ова опција заправо ради? Да ли ажурира ваш Виндовс ОС и да ли ради несметано? Да ли има учините своје прозоре бржим ? Или можда мислите да ће то очистити меморију вашег рачунара или надоградити вашу РАМ меморију...? Заправо није!Шта ради Рефресх Десктоп или Фолдер

Радна површина није ништа друго до фасцикла у оперативном систему Виндовс. Програмиран је да се аутоматски ажурира када се његов садржај промени. Када се садржај фасцикле промени, он се аутоматски ажурира. Али понекад то можете пронаћи радна површина или фолдер се не ажурира аутоматски .

Тада ћете можда морати ручно да освежите радну површину у следећим случајевима:

  • Радна површина не приказује датотеке или фасцикле које сте управо креирали, преместили, избрисали, преименовали или сачували на њој.
  • Морате поново да поравнате иконе на радној површини
  • Видећете да не можете да користите иконе на радној површини.
  • Датотеке креиране на радној површини од стране неке апликације треће стране се не приказују
  • И такве сличне ситуације када се садржај радне површине или фолдера не мења како се очекује.

У том случају, када притиснете Ф5 или кликнете десним тастером миша на Виндовс радну површину и изаберете Освежи, ситуација ће бити исправљена. Када ручно ажурирате радну површину или фасциклу, можете променити редослед њиховог садржаја: прво фасцикле, а затим датотеке по абецедном реду.

Али ако стално морате да често користите опцију Рефресх да бисте освежили радну површину или прозоре Филе Екплорер-а, можете видети ову исправку - Радна површина се не ажурира аутоматски у Виндовс-у .

снапцхат за Виндовс 10

Зашто неки људи стално освежавају радну површину?

Можда сте приметили да неки људи једноставно често ажурирају своје радне површине да би били ажурирани. Постало је скоро као компулзивни поремећај да би радна површина била ажурирана. Можда сте приметили ову навику, посебно код неких компјутерских инжењера и техничара који су опседнути коришћењем опције Рефресх – готово у стању лудила.

Шта је узрок томе? За ово нема потребе ни разлога. То је само глупа навика, само их се треба решити.

Да ли имате пријатеље који често користе функцију Освежи радну површину? Можда желите да поделите ову објаву са њима.

Или сте можда и ви један од њих... ако јесте, покушајте да се ослободите навике! ;)

БЕЛЕШКА: Опција Освежи се не може уклонити из контекстног менија десним кликом нити променити јер није екстензија љуске већ је чврсто кодирана у оперативном систему.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост ако сте Радна површина се аутоматски ажурира .

Популар Постс