Виндовс 10 ПЦ се неће покренути са другим чврстим диском

Windows 10 Computer Won T Boot With Second Hard Drive PluggedАко је ваш Виндовс 10 рачунар повезан са другим чврстим диском и установите да се неће покренути под овим условима, онда ће вам овај пост помоћи.

Ако се ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 10 не покреће са инсталираним другим чврстим диском, постоји неколико могућих разлога зашто. Прво проверите да ли је чврсти диск исправно конфигурисан у БИОС-у. Ако јесте, онда је следећи корак да проверите редослед покретања у БИОС-у и уверите се да је чврсти диск први наведен. Ако се чврсти диск и даље не препознаје, могуће је да постоји хардверски проблем са самим диском.Већина рачунара је конфигурисана да се покреће са свог Ц или системског диска. Међутим, ако је ваш систем повезан са другим чврстим диском и установите да се неће покренути под овим условима, овај пост ће вам помоћи.Рачунар се неће покренути када је други чврсти диск повезан

Ако се ваш Виндовс 10 рачунар не покреће са другим чврстим диском, прво се уверите да ради исправно и да нема проблема. Након што сте то урадили, испробајте следеће предлоге:

неприступачан уређај за покретање система Виндовс 10
  1. Проверите везе физички
  2. Промените редослед покретања
  3. Избришите датотеке боот.ини
  4. Ажурирајте драјвере за ХДД
  5. Покрените Виндовс УСБ алатку за решавање проблема
  6. Покрените поправку при покретању

Идемо даље.1] Проверите везе физички

Могуће је да сте оставили лабав кабл када сте инсталирали нови диск. Да бисте то проверили, искључите рачунар, искључите напајање и отворите кућиште. Уверите се да каблови нису искључени. Чврсти диск у основи има 2 кабла:

  • ХОУРС
  • Снага

Ако је било који од њих повезан погрешно или лоше, БИОС неће препознати диск јединицу и рачунар неће моћи да га користи за покретање.

2] Промените редослед покретањаПокрените БИОС и проверите редослед покретања . Ако се УСБ налази више у секвенци покретања, то може узроковати овај проблем. Наићи ћете на сличан проблем када покушате да повежете други УСБ чврсти диск на рачунар. Зато не заборавите да померите УСБ-ХДД или УСБ испод оригиналног чврстог диска. Након тога, поново покрените систем и проверите да ли је проблем решен.

приватност кбок-а и безбедност на мрежи

3] Избришите датотеке боот.ини

Покушајте да повежете спољни чврсти диск са другим системом, отворите Филе Екплорер и видите да ли можете да пронађете скривене датотеке ускладиштене у основном директоријуму. На пример, ако видите боот.ини, Виндовс ће препознати ваш УСБ диск као уређај за покретање. Избришите ову датотеку.

Примећено је да приликом копирања датотека између рачунара или других уређаја, неке скривене системске датотеке могу бити копиране на спољни диск, што доводи до грешке.

да ли имам уефи или биос

4] Ажурирајте драјвере чврстог диска

Ажурирајте драјвере уређаја до најновијих доступних верзија. Можете преузимање драјвера директно са веб локације произвођача.

5] Покрените Виндовс УСБ алат за решавање проблема.

Повежите чврсти диск са другим Виндовс 10 рачунаром и покрените Виндовс УСБ алат за решавање проблема и види. Аутоматски ће проверити и решити проблеме ако их има.

5] Покрените поправку при покретању

Ако је ваш Виндовс 10 се не покреће или ако се покрене, али се руши, покушајте да покренете Аутоматска поправка . Решава већину проблема са покретањем оперативног система Виндовс 10.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Све најбоље!

Популар Постс