Како променити редослед покретања у Виндовс 10

How Change Boot Order Windows 10Када укључите рачунар, он тражи у БИОС-у информације о томе како да учита оперативни систем. БИОС је скуп уграђених опција које вам омогућавају да промените редослед покретања система. Редослед покретања је редослед диск јединица које рачунар проверава да ли има оперативни систем. Можете да промените редослед покретања у оперативном систему Виндовс 10 преко БИОС поставки. Да бисте то урадили, потребно је да приступите БИОС менију, а затим идите на картицу Боот. Одавде можете променити редослед погона. Прво што треба да урадите је да поново покренете рачунар и притиснете тастер који отвара мени БИОС-а. Овај тастер је обично Ф2, Ф10, Ф12 или Есц. Када сте у БИОС менију, потражите картицу Боот и изаберите је. На картици Покретање видећете листу свих дискова са којих ваш рачунар може да се покрене. Редослед листе је редослед секвенце покретања. Да бисте променили редослед, користите тастере са стрелицама да померите диск јединицу коју желите да покренете од прве до врха листе. Када извршите промене, притисните Ф10 да бисте сачували и изашли. Ваш рачунар ће се сада покренути са диск јединице коју сте прво изабрали.Када се рачунар покрене, прва ствар која се покреће је УЕФИ фирмвер или БИОС . Обавља многе функције, укључујући могућност избора хардвера за покретање Виндовс-а. Ако желите да покренете систем са УСБ диска или екстерног диска, потребно је да промените редослед покретања у оперативном систему Виндовс 10. Подразумевано је обично први чврсти диск повезан са рачунаром.

Пре Виндовс 10, ово је било могуће само након поновног покретања рачунара, а затим притискања јединственог тастера као што је Ф2 или ДЕЛ на тастатури да бисте ушли у БИОС. У Виндовс 10, Мицрософт је уградио систем за опоравак који вам омогућава да извршите многе операције. Једна од опција је покретање БИОС-а, што ће учинити ствари много лакшим ако увек пропустите притисак на тастер.

У овом водичу ћемо вам показати како можете да покренете подешавања Виндовс 10 фирмвера (УЕФИ/БИОС) и лако промените редослед покретања.Промените редослед покретања у оперативном систему Виндовс 10

Систем за опоравак оперативног система Виндовс 10 вам омогућава да унесете УЕФИ/БИОС поставке из ОС-а и промените редослед покретања. Можете изабрати да се покренете са УСБ меморије или ДВД уређаја. Ово ће вам добро доћи при новој инсталацији или надоградњи помоћу ИСО-а.

Отворите Виндовс подешавања > Ажурирање и безбедност > Напредни опоравак при покретању и кликните Релоад Нов .

Напредне опције опоравка при покретању у оперативном систему Виндовс 10уређај није мигрирао спољни чврсти диск

Ова функција омогућава:

  • Покрените Виндовс са уређаја или диска (као што је УСБ диск или ДВД).
  • Промените подешавања фирмвера рачунара.
  • Подесите опције покретања оперативног система Виндовс.
  • Вратите Виндовс са слике система.

Када кликнете на Релоад Нов , поново ће покренути ваш рачунар и понудити вам све ово Напредна подешавања . Кликните и сачекајте док се ове опције не појаве. Изаберите Решавање проблема > Напредне опције. Овај екран нуди напредне опције које укључују враћање система у претходно стање, поправку при покретању, враћање уназад, командну линију, опоравак слике система и опције УЕФИ фирмвера.

Унесите БИОС поставке из Виндовс 10

Изабери Подешавања фирмвера УЕФИ и то ће вам омогућити да поново покренете рачунар. Када се рачунар покрене, бићете преусмерени на подешавања фирмвера.

зашто фацебоок не учитава слике
  • Идите на картицу за преузимање.
  • Овде ћете видети Довнлоад Приорити који ће навести повезани чврсти диск, ЦД/ДВД РОМ и УСБ стицк, ако их има.
  • Можете да користите тастере са стрелицама или + & - на тастатури да промените редослед.
  • Сачувајте и изађите.

Промените редослед покретања у оперативном систему Виндовс 10

Сада када покренете, пратиће редослед који сте поставили у подешавањима БИОС-а или УЕФИ фирмвера.

Ово је веома згодно ако желите да покренете систем са ДВД уређаја који има Виндовс 10 инсталационе датотеке или ако имате други Виндовс инсталиран на додатном чврстом диску.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Белешка: Изгледа да ако имате Блуетоотх тастатуру, она овде неће радити. Требаће вам жичана тастатура да бисте се кретали и мењали подешавања. Такође, ни додир не ради.

Популар Постс