Штампач паузира током штампања [Поправи]

Stampac Pauzira Tokom Stampana PopraviШтампачи су прилично занимљиви инструменти; они преводе оно што желимо у физички облик. С времена на време имају проблема који могу бити повезани са њима, уређајем који шаље штампање или корисником. Један проблем на који се може наићи је штампач стално паузира током штампања . Ово може бити проблем јер одузима драгоцено време, посебно када штампате много страница.  Поправи – Штампач паузира током штампањаПоправи штампач стално паузира током штампања

Штампачи могу развити проблеме због којих раде испод очекиваног. Корисници обично очекују да штампач непрекидно ради на документу који му је послат. када штампач паузира или наставља да паузира, то указује да нешто можда није у реду са штампачем. У наставку су наведени неки разлози зашто ваш штампач паузира приликом штампања, заједно са решењима. 1. Ред за штампање
 2. Веома велики документ
 3. Низак или исцрпљен потрошни материјал за штампач
 4. Потрошни материјал за штампач ниског квалитета
 5. Корумпирани подаци
 6. Проблеми са драјверима

1] Ред за штампање

Када пошаљете документ на штампач за штампање, он пролази кроз неколико корака. Документ иде из софтвера на којем сте радили у споол датотеку на диску, а затим се помера из споол датотеке. Оперативни систем и управљачки програм штампача затим комуницирају да би се датотека одштампала.

тоолвиз гаме боостер

Можете да видите датотеке у реду за штампање тако што ћете отворити ред за штампање у софтверу за управљање штампањем. Можете видети листу послова који чекају на штампање. Овде можете да паузирате или бришете послове који чекају на штампање. Ако ваш задатак за штампање стално паузира, проверите да ли је други корисник ставио ваш задатак на паузу, посебно ако користите мрежни штампач.Читати: Направите резервне копије управљачких програма штампача и редова помоћу алата за миграцију штампача

2] Веома велики документ

Документ који шаљете штампачу може бити веома велики по броју страница, подацима или обоје. Веома велики послови могу узроковати да ваш штампач паузира између одштампаних страница да би обрадио следећу страницу. Запамтите да штампачи немају велику меморију као ваш рачунар, тако да велики послови могу да је успоре. Можете проверити лежиште за штампање и видети одштампане странице. Можете проверити које странице су преостале за штампање. Ово вам може рећи које странице успоравају штампач или га чине паузама између штампања. У зависности од штампача који имате, можете повећати меморију тако да може лакше да обрађује велике послове. Ако су подаци велики, можете покушати да промените величину слика у документима пре него што их пошаљете на штампач.

3] Низак или исцрпљен потрошни материјал за штампач

Ваш штампач може да паузира током штампања ако нема довољно папира, мастила или тонера. Штампач ће паузирати док се залихе не попуне. Неки штампачи могу имати потешкоћа са подизањем папира ако је број папира у лежишту мали. Механизам који подиже папир може имати проблема са подизањем папира ако је прениско у лежишту. Након неколико покушаја, штампач ће паузирати и дати грешку. Ако схватите да ће ваш штампач паузирати ако је папира мало, допуните га да бисте избегли овај проблем.Виндовс 7 мењач дугмета за покретање

4] Потрошни материјал за штампач ниског квалитета

Ваш штампач може да паузира током штампања ако мастило, тонер или папир нису доброг квалитета. Ако папир није одговарајући за ваш штампач, ваш штампач може имати проблема да га подигне или штампа на њему. Папир који није препоручљив за ваш штампач може имати површине које штампач не може да држи или да штампа на њима. Штампач ће покушати да штампа, али ће паузирати након неколико покушаја. Мастило и тонер који се не препоручују за ваш штампач могу проузроковати паузу штампача и приказати поруку о грешци.

5] Корумпирани подаци

Ако су подаци у документу који сте послали штампачу оштећени, то може довести до паузе штампача јер не може да интерпретира податке. Можда ћете видети да документу треба много времена да се заврши штампање без обзира на величину. Можете погледати странице које су већ одштампане; страница која остаје можда има оштећене податке. Оштећени подаци могу бити графика у документу или оштећени фонт. Можете отказати штампање и послати документ страницу по страницу. Тада ћете моћи да изолујете страницу и податке који су оштећени. Тада ћете морати да промените графику и фонт који изазивају проблем.

6] Проблеми са возачем

Ваш штампач може да паузира током штампања ако постоји проблем са софтвером. Ако управљачки програм није компатибилан са хардвером и софтвером вашег рачунара, то може довести до паузирања или потпуног заустављања задатака штампања. Можете поново покренути штампач и рачунар да видите да ли је проблем решен. Ако проблем и даље постоји и утиче на више рачунара и више докумената, требало би проверите да ли постоје ажурирања за управљачки програм вашег штампача .

Читати: Скенер и штампач неће радити истовремено

Како да спречим да мој штампач прескаче редове?

Штампач може да прескаче редове ако је глава кертриџа за штампање контаминирана. Ово можете поправити тако што ћете урадити следеће.

молимо вас да останете на мрежи док преузимате канцеларију
 • Искључите штампач из електричне утичнице.
 • Отворите поклопац за приступ кертриџу штампача и уклоните сваки од кертриџа.
 • Пронађите контакт боје бакра на кертриџу и проверите да ли има загађивача или флека.
 • Користите чисту, суву крпу која не оставља длачице да обришете контакт покретом нагоре од млазнице.

Зашто је мој штампач неактиван када би требало да штампа?

Штампач може бити неактиван када би требало да штампа из неколико разлога. Тренутни захтев за штампање може бити велики и штампач га обрађује. Штампач има квар који може бити узрокован механичким или проблемом са потрошним материјалом. Ако је штампач на мрежи, проблем са умрежавањем може бити прекид процеса штампања.

Популар Постс