Поправка матичне плоче за лаптоп: узроци и знаци квара матичне плоче

Laptop Motherboard RepairПоправка матичне плоче за лаптоп може бити тежак посао. Постоји много различитих ствари које могу довести до квара матичне плоче и може бити тешко дијагностиковати проблем ако нисте обучени техничар. Међутим, постоје неки знаци квара матичне плоче на које можете да пазите, а ако имате било који од њих, време је да однесете лаптоп професионалцу на преглед. Један од најчешћих узрока квара матичне плоче је кратак спој. Ово се може догодити ако нешто метално дође у контакт са матичном плочом или ако постоји проблем са напајањем. Кратак спој може изазвати озбиљну штету на матичној плочи и често је није могуће поправити. Још један чест узрок квара матичне плоче је прегревање. Ово се може десити ако се лаптоп користи дужи временски период без одговарајуће вентилације. Прегревање може оштетити осетљиве компоненте на матичној плочи и често није могуће поправити штету. Ако имате било који од ових симптома, важно је да однесете свој лаптоп професионалцу на преглед. Они ће моћи да дијагностикују проблем и, ако је потребно, замене матичну плочу.Виндовс 10 распоред искључења

Једна од најгорих ствари која се може догодити вашем лаптопу је квар матичне плоче, што често резултира поправком матичне плоче лаптопа. Ако је матична плоча оштећена без поправке, требало би да размислите о куповини новог лаптопа. Ово је наравно неопходно јер је матична плоча за лаптоп веома скупа и није покривена гаранцијом, тако да би најбоља опција била куповина новог лаптопа.

поправка матичне плоче лаптопа

Али пре него што донесете закључак, пажљиво процените оштећење матичне плоче јер морате да бирате између две опције поправке матичне плоче лаптопа и новог лаптопа.Знаци неисправне матичне плоче

 1. Укључили сте рачунар, као што показује индикаторска лампица, а вентилатор такође почиње да се окреће. Али екран рачунара је потпуно затамњен, чврсти диск не ради 10-15 секунди.
 2. Почетне функције покретања изгледају као индикаторска лампица, вентилатор и звук чврстог диска, али нестају након неког времена, односно након 5 до 3 минута.
 3. Када притиснете дугме „укључено“, лаптоп производи висок звук.
 4. Ово последње може бити да се ништа не дешава чак и када укључите рачунар.

Узроци квара матичне плоче

Матична плоча лаптопа не ради из разних разлога. Али неки уобичајени и често занемарени углови укључују:

 1. Електричне флуктуације и флуктуације напона
 2. Честице прашине, дим, старење лаптопа
 3. Квар вентилатора често узрокује проблеме са прегревањем
 4. Несрећа или физичко оштећење

Чак и горе поменуте симптоме квара матичне плоче треба размотрити; Постоји неколико изузетака на које треба обратити пажњу приликом провере оштећења матичне плоче лаптопа, а они укључују:

 1. Црни екран може указивати на могући проблем са позадинским осветљењем. Између шарки налази се дугме које служи као прекидач за позадинско осветљење лаптопа. Ова дугмад се аутоматски искључују када се поклопац затвори. Међутим, понекад се заглави. Зато прво повуците поклопац лаптопа напред-назад, ако се није променио, узмите иглу, пронађите прекидач и нежно га притисните. Ако ни ово не помогне, можда ће вам требати поправка матичне плоче лаптопа.
 2. Ако се ваши лаптопи укључе на неколико секунди, а затим се искључе, то може бити због пражњења батерије. Прво укључите у утичницу, а затим укључите. Такође проверите каблове за повезивање, ако и даље не ради, могу бити два разлога. Прво, можда је ваш адаптер оштећен, проверите га. Ако то није случај, онда могући квар може указивати на поправку матичне плоче лаптопа.
 3. Често ресетујте РАМ и ЦМОС или БИОС ажурирање може вас спасити од поправке матичне плоче лаптопа.

Што се тиче савета – ако нисте стручњак за хардвер лаптопа, али знате да вам је матична плоча покварила – увек идите на професионалну поправку матичне плоче за лаптоп.Аутор Анна Ватсон има искуство у поправци матичних плоча и воли рачунаре, видео игре, гаџете, филмове, ТВ, блогове и веб дизајн.

Популар Постс