На ивици Интернет Екплорер-а

Edge Internet ExplorerМицрософт Едге обећава много у Виндовс 10. Едге и Интернет Екплорер су упоређени у погледу прилагођавања, безбедности и употребљивости.

Веб претраживач који тренутно користите је вероватно Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок, Сафари, Мицрософт Едге или Опера. Ако користите било који други веб прегледач, вероватно користите Интернет Екплорер. Иако је Интернет Екплорер технички још увек веб прегледач, он није широко коришћен. У ствари, употреба Интернет Екплорер-а годинама опада. Од марта 2020., Мицрософт Едге је једини веб претраживач који још увек користи механизам за приказивање Тридент, који такође користи Интернет Екплорер. Па зашто Интернет Екплорер више није популаран? Постоји неколико разлога. Прво, није у складу са стандардима као други веб претраживачи. То значи да веб странице не изгледају увек онако како би требало да изгледају у Интернет Екплорер-у. Друго, Интернет Екплорер је оптерећен сигурносним пропустима. Током година, било је много извештаја о дистрибуцији злонамерног софтвера преко Интернет Екплорер-а. Коначно, Мицрософт подстиче кориснике да пређу на Мицрософт Едге, његовог наследника. Мицрософт у великој мери промовише Едге као безбеднији веб претраживач који је усаглашен са стандардима. Из ових разлога, са сигурношћу се може рећи да је Интернет Екплорер на ивици изумирања.Са новим Виндовс 10 подешавање подразумеваног претраживача Мицрософт ивица . Раније је био познат као Пројецт Спартан, а затим је преименован у Едге у ​​зависности од коришћеног мотора за рендеровање. За Мицрософт Едге се каже да користи механизам (ЕдгеХТМЛ) који је дизајниран од нуле уместо да узме постојећи и модификује га.Виндовс 10 такође садржи интернет претраживач ' у сврхе наслеђа '- каже Мицрософт. Међутим, верујем да за сада корисници могу имати већу контролу над ИЕ у поређењу са Едге-ом. Наравно, ово се може променити у будућности како се Виндовс 10 буде развијао. Овај чланак испитује неколико разлика између Интернет Екплорер-а и Мицрософт Едге-а и објашњава зашто ће пословни центри наставити да користе Интернет Екплорер.

Мицрософт_Едге_бровсер_логоИнтернет Екплорер против Мицрософт Едге претраживача

Мицрософт Едге претраживач је мала апликација са моћним великим функцијама. Добар је у смислу безбедности и приказује веб странице брже од Интернет Екплорер-а. Можете погледати карактеристике Мицрософт Едге претраживача, па поређење има више смисла. Ово га свакако чини сигурним претраживачем који вас штити од сајтова за крађу идентитета и још много тога.

Међутим, Едге нема много опција прилагођавања. Када је у питању контрола корисника, Интернет Екплорер нуди више опција прилагођавања него Едге.

Интернет Екплорер можете да конфигуришете користећи Интернет опције на контролној табли или у Интернет Екплорер алаткама > Опције > Интернет опције.Можете блокирати колачиће трећих страна у оба претраживача, али тренутно вам само Интернет Екплорер дозвољава стављање на белу листу сајтова са којих желите да прихватите колачиће. То јест, ако користите Мицрософт Едге, или блокирате све колачиће трећих страна или дозвољавате свим сајтовима да чувају колачиће на вашем рачунару. Ово је област у којој Мицрософт Едге треба да се ажурира.

Ограничене локације

Ако користите Мицрософт Едге, мораћете да користите програм треће стране или да измените Виндовс. ХОСТ датотеке да ограничи коришћење одређених сајтова. Боље ићи са Отворите ДНС и креирајте сајтове са ограниченим приступом са њих. Опен ДНС је бесплатан и има много понуда које би требало да проверите. На таблетима и мобилним уређајима, функција породичне безбедности на контролној табли или подешавањима рачунара може помоћи.

У Интернет Екплорер-у можете лако да користите Интернет опције на контролној табли да додате ограничења и блокирате сајтове према садржају или на неки други начин.

Рендеринг енгинес

Стари механизам који је користио Интернет Екплорер био је Тридент, за који су неки сматрали да споро учитава странице. Ово је побољшано у Интернет Екплорер-у 11. У Едге-у, ЕдгеХТМЛ је замишљен и изграђен од темеља . Требало би да брже приказује веб странице, али је питање колико ће вебмастера желети да ажурирају своје веб странице и локални софтвер.

Ово је главни разлог зашто мислим да ће већина компанија остати на Интернет Екплорер-у, а не на Едге-у. Увек могу само да додају мало кода да би се њихове веб локације приказале у Интернет Екплорер-у (чак и ако је потребно неко време) уместо да морају да га доведу до Едге стандарда. Ово може да се настави неко време док веб локације не почну да изгледају превише лоше у Интернет Екплорер-у и док администратори не буду приморани да пређу на Едге.

Још једна ствар која се појављује је да када промене подразумевани претраживач у пословним кућама, мораће да промене код локалног софтвера који користе организације. Идентификовање кода и његова промена је дуготрајан процес где можете једноставно да превазиђете проблеме лепљењем малог кода на врх кода веб локације. Стога ће Интернет Екплорер наставити да се користи у организацијама.

Други проблем је што је Едге још увек беба. Побољшан је на основу искуства и инсајдерских повратних информација. Биће потребно неко време да ослободи своју пуну снагу. Организације могу да сачекају неко време пре него што пређу на Едге са Интернет Екплорер-а.

За личну употребу, Едге је много бољи и сигурнији од Интернет Екплорер-а. Чак и за пословну употребу, бољи је од Интернет Екплорер-а, али због горе наведених фактора Интернет Екплорер ће наставити да ради са својим старим веб локацијама и локалним софтвером. Ако Мицрософт понуди сличну ињекцију кода за Едге, ово можда неће бити оно што крајњи корисници желе – постаће као ИЕ са одложеним учитавањем, итд. Они желе једноставније претраживаче који могу несметано да покрећу веб странице, али Мицрософт Едге у ​​било ком тренутку је бољи од Интернет Екплорер-а.

шта је брава за лаптоп
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Какви су ваши ставови?

Популар Постс