Читач СД картица не ради у оперативном систему Виндовс 10

Sd Card Reader Not Working Windows 10Ако имате проблема да натерате читач СД картица да ради у оперативном систему Виндовс 10, не брините – нисте сами. У овом чланку ћемо проћи кроз неколико корака за решавање проблема да бисмо га поново покренули. Прво, проверите да ли је ваша СД картица правилно уметнута. Ако није, гурните га док не осетите да шкљоцне на своје место. Ако то не успе, покушајте да уклоните картицу и поново је убаците неколико пута. Ако се ваша СД картица и даље не препознаје, следећи корак је да видите да ли је проблем у управљачком програму. Да бисте то урадили, отворите Управљач уређајима (можете га потражити у менију Старт). Пронађите унос за читач СД картица и кликните десним тастером миша на њега. Изаберите „Ажурирај драјвер“, а затим „Аутоматски тражи ажурирани софтвер драјвера“. Ако Виндовс не пронађе нови управљачки програм, можете га испробати на веб локацији произвођача. Само будите сигурни да сте преузели драјвер за исправну верзију оперативног система Виндовс. Ако и даље немате среће, вреди испробати другу СД картицу у читачу. Ако та картица ради, вероватно је да је ваша прва картица неисправна. Ако не, можда постоји проблем са самим читачем. У овом случају, најбоље је да контактирате произвођача за даљу помоћ.Многи корисници након надоградње са Виндовс 8.1 на Виндовс 10 жалио се да су СД картице нису били признати. Када уметну СД картицу у одговарајући слот, уређај једноставно не може да је открије и Погон СД картице више не ради у оперативном систему Виндовс 10. Ово је једна од уобичајених грешака приликом ажурирања и инсталирања Виндовс 10. Истражујемо нека решења која вам могу помоћи да решите проблем у оперативном систему Виндовс 10/8/7.

Читач СД картица не ради

Читач СД картица не ради

1] Покрените Виндовс хардверски алат за решавање проблема.

Лако доступна опција пре него што корисник може да реши проблем је покретање алатке за решавање проблема. Да бисте то урадили, унесите Проналажење проблема у пољу за претрагу и изаберите Решавање проблема у оквиру „Подешавања“.Сада уђите Алат за решавање проблема са хардвером у опцијама питајте.

Притисните Алат за решавање проблема са хардвером да покренете алатку за решавање проблема. Можете и да трчите УСБ Троублесхоотер .

Ако се пронађу грешке, ово ће аутоматски решити проблем.2] Ажурирајте потребне драјвере

Инсталирајте опциона ажурирања и проверите. Да бисте то урадили, кликните на дугме Старт, изаберите Подешавања и у оквиру Подешавања изаберите Виндовс Упдате. Кликните на „Провери ажурирања“ у горњем левом углу да бисте добили нову листу ажурирања. Ако су ажурирања доступна, преузмите управљачке програме ако су доступни и инсталирајте их.

Или ручно ажурирајте драјвере Реалтек, Цхипсет итд. Преузмите драјвере за Виндовс 10 са веб-сајт произвођача и инсталирајте их - у режиму компатибилности , ако је потребно.

Након преузимања драјвера, кликните десним тастером миша и изаберите Извуците све из контекстног менија. Затим кликните на распаковану фасциклу, пронађите и покрените датотеку сетуп.еке.

Можете да кликнете десним тастером миша на инсталациони фајл драјвера и изаберете Својства > Изаберите картицу Компатибилност. Означите празан оквир поред „Покрени овај програм у режиму компатибилности“ и са падајуће листе изаберите претходну верзију Виндовс-а коју подржава софтвер.

Затим кликните на Примени и ОК.

Затим инсталирајте драјвер. Поново покрените рачунар и проверите да ли метода функционише.

3] Промените слово диска

Из ВинКс менија отворите Управљање дисковима. Овде ћете видети свој читач РД картица. Изаберите Акција > Сви задаци > Промени слово диска и путању. Ако није додељено слово диск јединице, додајте слово диска и путању. Сада да видимо да ли је то помогло.

немате дозволу за чување на овој локацији
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Обавестите нас да ли вам је нешто успело или сте пронашли други начин да решите свој проблем.

Популар Постс