Нема померања курсора, курсор миша се помера неправилно или споро у Виндовс 10

No Cursor Movement Mouse Cursor Moves ErraticallyПроблематични или неправилни покрети курсора помоћу миша могу отежати рад у оперативном систему Виндовс 10. Ево комплетног водича за решавање проблема да то поправите.

Као ИТ стручњак, видео сам доста проблема са кретањем курсора у оперативном систему Виндовс 10. У овом чланку ћу прећи на неке од најчешћих проблема и како да их решим. Један од најчешћих проблема је тај што се курсор креће нередовито или споро. Ово може бити узроковано разним стварима, али најчешћи кривац је проблем са управљачким програмом. Ако користите миш или додирну таблу треће стране, уверите се да имате инсталиране најновије драјвере. Ако користите уграђене Виндовс драјвере, покушајте да их ажурирате. Још један уобичајени проблем је да курсор нестаје. Ово може бити узроковано разним стварима, али најчешћа је да је резолуција екрана постављена превисоко. Покушајте да смањите резолуцију и видите да ли то решава проблем. Ако и даље имате проблема са курсором, можете испробати још неколико ствари. Прво се уверите да користите најновију верзију оперативног система Виндовс. Ако нисте, покушајте да ажурирате и видите да ли то решава проблем. Друго, покушајте да ресетујете рачунар. Ово ће вратити Виндовс на подразумеване поставке и требало би да реши све проблеме са курсором које имате. Ако и даље имате проблема, слободно ми се обратите и видећу да ли могу да вам помогнем.Проблеми са померањем курсора миша на вашем рачунару 10/8/7 могу бити велика сметња. Ако курсор на вашем уређају се помера нередовито, веома споро или уопште не , то може значити да тачпед не ради исправно и да морате да поправите неисправну тачпед или да решите проблем који узрокује проблем.Понекад проблем може захтевати само опште поправке. То се дешава када заборавите да предузмете одређене неопходне кораке или мере предострожности. На пример, ако курсор не ради, можете проверити да ли је тачпед заиста омогућен на вашем уређају. Слично томе, подједнако је важно да додирну таблу или прсте држите чистима од прљавштине, масти и течности.

Међутим, прилично често проблеми са тачпедом захтевају даљу интервенцију. Исто је наведено у овом посту у зависности од конкретних проблема са којима се суочава.Нема померања курсора у Виндовс 10

Ако се курсор или показивач миша уопште не померају, након провере да ли је потребно ажурирајте свој драјвер , проверите да ли сте случајно онемогућили тачпед. Затим следите ове савете.

1] Затворите све програме на свом уређају и сачувајте своје податке пре искључивања система. Да бисте искључили рачунар, притисните и држите дугме за напајање најмање 15 секунди. Уклоните све спољне уређаје, укључујући тастатуре, звучнике, мишеве, штампаче и УСБ уређаје.

увоз гмаил контаката у Оутлоок

2] Укључите рачунар и проверите курсор. Ако почне да ради исправно, почните да прикључујете спољне уређаје један по један и видите да ли курсор ради добро. Ово ће вам помоћи да утврдите који уређај узрокује проблем. Затим проверите да ли имате најновији БИОС.3] Вреди напоменути да додатне функције покрета које долазе са неким уређајима са тастатуром такође могу бити узрок проблема. Ове функције су обично омогућене подразумевано. Можда ћете морати да онемогућите или промените њихова подешавања у својствима драјвера тачпеда. Да бисте то урадили, следите доле наведене кораке за Виндовс 10/8.1.

Кликните Вин + К, тип маин.цпл ИН Претрага и кликните на маин.цпл у резултатима претраге.

Изаберите картицу Тоуцхпад. Назив картице је различит за различите брендове, али је обично последња картица . На слици се види Подешавања уређаја са Синаптицс логотипом али неки од вас можда виде Мицрософт центар за миш и тастатуру таб.

Кликните да бисте отворили подешавања показивачког уређаја и видели да ли треба да промените нека подешавања овде. Ресетујте подешавања и подразумеване вредности ако видите ову опцију и сачувати променити.

Затворите прозор поставки показивачког уређаја и кликните У реду у прозору са својствима миша да бисте га затворили.

рсс тикер прозори

Курсор миша или показивач се полако крећу

Ако се курсор миша помера споро, проверите да ли имате инсталиран најновији драјвер. Затим можете променити подешавања тачпеда и подесити брзину показивача. Да бисте то урадили, следите прва четири корака у кораку бр. 3 дата за ситуацију 1.

Притисните Осетљивост и померите клизач испод „Брзина показивача“ да бисте подесили исту. Буди сигуран сачувати затворите услужни програм тачпеда и кликните У реду у прозору са својствима миша.

На крају, искључите рачунар и искључите све спољне уређаје. Укључите га и проверите кретање курсора. Ако почне да ради исправно, почните да повезујете спољне уређаје један по један, проверавајући кретање курсора у близини.

Корисници оперативног система Виндовс 10 могу користити овај метод за промените брзину померања миша .

Неправилно кретање курсора током куцања

Ако се курсор миша помера неправилно, пратите прва четири корака да бисте отворили својства миша. Притисните

Овде кликните на Осетљивост и увери се Укључити кутија десно од Тоуцх Гуард .

пад рачунара током прозора игара 10

Затим померите круг испод Тоуцх Гуард на крајње десно и кликните на Сачувај.

На крају, затворите услужни програм тачпеда и кликните У реду у прозору са својствима миша.

0кц004ф012

Познато је да онемогућавање тачпеда за неке решава проблем прескакања миша. Види да ли ти ово помаже.

Овај пост нуди додатне савете ако Курсор скаче или се помера насумично приликом куцања.

Ако ништа друго не успе, можда ћете морати да покренете стартни рачунар Чисто стање покретања и видите да ли проблем и даље постоји. Ако је тако, онда можда неки програм омета нормално функционисање миша. Мораћете да покушате да утврдите вероватан узрок.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће нешто помоћи!

Популар Постс