Рачунар се руши док играте игру у оперативном систему Виндовс 10

Computer Crashes While Playing Games Windows 10Ако се ваш Виндовс рачунар квари док играте видео игрице и питате се шта се дешава, ево неколико савета како да спречите да се рачунар руши или замрзне током играња.

Ако сте корисник Виндовс 10, можда сте искусили страшни „плави екран смрти“ (БСОД) док сте играли игру. Ова грешка је узрокована разним проблемима, али на срећу постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте је поправили.Виндовс 10 уређај за покретање није пронађен

Прво, желите да се уверите да су ваши графички драјвери ажурирани. Застарели управљачки програми могу изазвати разне проблеме, укључујући БСОД-ове. Можете ручно да ажурирате своје управљачке програме или, ако вам то не одговара, можете да користите алатку за ажурирање драјвера као што је Дривер Еаси.Ако ажурирање управљачких програма не реши проблем, следећи корак је да покушате да ресетујете свој Виндовс 10 рачунар. Ово ће поправити све оштећене датотеке које могу узроковати БСОД. Да бисте ресетовали рачунар, идите у апликацију Подешавања и изаберите „Ажурирање и безбедност“. На картици „Опоравак“ кликните на „Започни“ у одељку „Ресетуј овај рачунар“. Изаберите „Задржи моје датотеке“ и пратите упутства за ресетовање рачунара.

Ако ресетовање рачунара не успе, последње решење је да поново инсталирате Виндовс 10. Ово ће избрисати све на чврстом диску, па обавезно направите резервну копију важних датотека пре него што наставите. Да бисте поново инсталирали Виндовс 10, идите у апликацију Подешавања и изаберите „Ажурирање и безбедност“. На картици „Опоравак“ кликните на „Започни“ у одељку „Ресетуј овај рачунар“. Изаберите „Уклони све“ и пратите упутства да поново инсталирате Виндовс 10.Ако и даље имате проблема након што сте испробали све ове кораке, можда ћете морати да контактирате Мицрософт подршку или произвођача рачунара за даљу помоћ.

Многи играчи више воле да играју своје игре на Виндовс 7, и то је разумљиво. Међутим, са сигурношћу се може рећи да је Виндовс 10 најбоље место за играње видео игара ако сте ПЦ играч, а то је зато што је оперативни систем ексклузивно место за ДирецтКс 10 и Мицрософт Сторе.Рачунар се квари током играња

Дакле, баш као и претходни оперативни системи, Виндовс 10 играње је подложно многим уобичајеним проблемима са којима се људи редовно сусрећу. Видите, игре се с времена на време кваре, тако да ако имате ове проблеме, можда следећи савети могу помоћи да вашој чудовишној машини за игре вратите некадашњу славу.

Ако се ваш Виндовс рачунар квари док играте видео игрице и питате се шта се дешава, ево неколико савета како да спречите да се рачунар руши или замрзне током играња.

1] Онемогућите програме у позадини

Рачунар се квари током играња

Већина игара заузима пуно меморије, тако да је увек добра идеја затворити позадинске програме пре играња. Ако игра не може да приступи потребној меморији, или ће се срушити или ће се покренути веома споро.

Ево шта треба да урадите. Кликните десним тастером миша на траку задатака и изаберите Таск Манагер. Појавиће се искачући прозор са неколико картица, само треба да кликнете на ону на којој пише 'Руннинг'. Овде ћете видети све апликације и програме који се аутоматски покрећу при новом покретању оперативног система Виндовс 10.

Можете их онемогућити све, или само оне који су високо рангирани, што значи да имају тенденцију да једу више меморије од других. На крају, поново покрените рачунар и припремите се да поново играте игру.

2] Ажурирајте своје драјвере

Од увођења оперативног система Виндовс 10, оперативни систем је имао проблеме са драјверима, а овај проблем и даље постоји на овај или онај начин данас. Најбоље је да одете у Девице Манагер или Виндовс Упдате инсталирајте најновију исправку за своје драјвере ако сада постоји. Конкретно, можда ће вам требати ажурирајте свој графички драјвер .

3] Прегревање рачунара

Добро је познато да прегрејан рачунар може изазвати успоравање и друге проблеме. Решење је да проверите компоненте за хлађење да бисте били сигурни да раде исправно и да очистите вентилатор и сав други хардвер од прашине и других остатака.

4] Погледајте своје компоненте

Рачунар се квари током играња

Као ПЦ играч, могу са сигурношћу да кажем да неки од проблема нису везани за софтвер, већ за хардвер. Понекад морате да погледате испод хаубе да видите да ли су компоненте правилно инсталиране.

Одмах проверите да ли је видео картица правилно састављена, а затим урадите исто са РАМ-ом и чврстим диском.

У зависности од старости ваших компоненти, можда је време за надоградњу на новији хардвер. Ако имате модерну матичну плочу, велике су шансе да вас надоградња вашег ужасног рачунара за игре неће коштати бубрега, ако не и мало.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост ако наиђете Проблеми са режимом целог екрана током игре а овај ако Игре падају в Виндовс 10.

Популар Постс