Поправите грешку „Уређај за покретање није пронађен“ у оперативном систему Виндовс 10

Fix Boot Device Not Found Error Windows 10Погледајте овај пост ако добијате поруку „Није пронађен ниједан уређај за покретање, инсталирајте оперативни систем на чврсти диск када покрећете Виндовс рачунар“.

Ако добијете грешку „Уређај за покретање није пронађен“ на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, не брините. Ово је уобичајена грешка која се може поправити уз неколико једноставних корака за решавање проблема.Прво се уверите да је ваш рачунар повезан на интернет. Ово је неопходно да бисте преузели најновије драјвере и фирмвер за ваш систем.Затим покушајте да се покренете у безбедном режиму. Да бисте то урадили, притисните и држите тастер Схифт док кликнете на опцију Рестарт у менију Старт. Када се рачунар поново покрене, требало би да видите опцију Сафе Моде у менију за покретање.

Ако и даље видите грешку „Уређај за покретање није пронађен“, вероватно је проблем са чврстим диском или сектором за покретање. Да бисте ово поправили, можете користити командну линију за покретање команде цхкдск. Ово ће скенирати ваш чврсти диск у потрази за грешкама и поправити их ако је могуће.Када покренете команду цхкдск, покушајте да поново покренете рачунар и видите да ли се грешка „Боот девице нот фоунд“ и даље појављује. Ако јесте, можда ћете морати да користите командну линију да поправите МБР (Мастер Боот Рецорд).

Ако и даље имате проблема, можете покушати да поново инсталирате Виндовс 10. Ово ће избрисати све ваше датотеке, па обавезно направите резервну копију података пре него што наставите. Да бисте то урадили, идите у одељак Опоравак у апликацији Подешавања и кликните на дугме „Започни“ испод опције „Ресетуј овај рачунар“.

промените режим прегледача у ие11

Када ресетујете Виндовс 10, требало би да будете у могућности да покренете рачунар без да видите грешку „Уређај за покретање није пронађен“.Када укључите свој радни рачунар који је исправно радио и видите поруку - Уређај за покретање није пронађен , онда ћете вероватно успаничити. Уз поруку о грешци, можда ћете видети и поруку која пита - Молимо инсталирајте оперативни систем на свој чврсти диск, чврсти диск . Од вас ће такође бити затражено да притиснете Ф2 да бисте покренули дијагностику система.

Уређај за покретање није пронађен

провајдер криптографских услуга Виндовс пријавио је грешку

Шта значи грешка „Није пронађен уређај за покретање“?

Када инсталирате Виндовс на диск, он постаје уређај за покретање. Када се рачунар покрене, БИОС или УЕФИ тражи ОС инсталиран на том диску и наставља процес. Можете читати о како се виндовс чизме Ево. Враћање на шифру грешке када БИОС или УЕФИ не пронађе уређај са којег се покреће, даје грешку да се уређај за покретање не може пронаћи.

Уређај за покретање није пронађен

Ово су савети за решавање проблема које можете да пратите да бисте превазишли Уређај за покретање није пронађен грешка. То може бити физички проблем или проблем са софтвером.

  1. Проверите везу диска за покретање
  2. Промените редослед покретања
  3. Поправите запис о покретању система из опоравка
  4. Проверите да ли је примарна партиција активна

Обавезно припремите Виндовс УСБ диск за покретање . Последње две опције захтевају да се покренете у напредном режиму опоравка да бисте покренули команде.

1] Проверите везу са диск јединицом за покретање.

Ако користите персонализовани рачунар са ормарићем, предлажемо да га отворите. Искључите све прикључено напајање и проверите жице. Дискови су повезани на матичну плочу каблом. Проверите да ли су оба краја добро повезана и нису изгубљена. Препоручује се да прекинете везу и поново се повежете и видите да ли преузимање функционише.

Ако користите лаптоп. Имате две опције. Ако имате вештине да отворите лаптоп и тестирате везу, само напред. Ако не, однесите га у сервисни центар ако ниједан други савет није помогао.

0ке8000003

2] Промените редослед покретања

Промените редослед покретања у оперативном систему Виндовс 10

Када се рачунар покрене, БИОС или УЕФИ проверава редослед покретања. У наредби је писало да прво морате потражити диск за покретање. Ако је из неког разлога УСБ повезан на ваш рачунар и први уређај за покретање је УСБ, онда сте решили проблем. Можете уклонити УСБ и покренути или ући у БИОС и промените редослед покретања.

Ако сте у реду са хардвером, хајде да покушамо да то поправимо софтвером. Користите УСБ стицк за покретање и покрените систем Напредни режим опоравка и отворите командну линију.

3] Поправите евиденцију покретања која није пронађена при опоравку

У командној линији користићемо команду боотрец за вратити БЦД или на други начин познат као Подаци о конфигурацији покретања. Садржи опције конфигурације покретања о томе како да покренете Виндовс. Ако је оштећен, БИОС неће моћи да пронађе диск за покретање. можете користити боотрец / ребуилдбцд.

врати главни запис за покретање

креирајте Виндовс пречице 10

Прочитајте наш детаљан пост о томе како Вратите главни запис за покретање где користимо следеће опције команде:

|_+_|

Након тога, када се рачунар покрене, откриће диск за покретање и покренути Виндовс 10.

4] Проверите да ли је примарна партиција активна.

Команда Дискпарт активира партицију

На чврстом диску са више партиција, она на коју инсталирате Виндовс назива се примарна партиција. Осим што је примарна партиција, она мора бити активна. Морате користити ДискПарт Тоол да бисте активирали одељак. Пошто немамо приступ ГУИ-у, извршићемо га из командне линије.

|_+_|

Након тога, главни диск ће постати активан и можете се покренути на рачунар без икаквих проблема. Уверите се да сте изабрали тачну јачину звука; иначе ћете морати да се вратите и поново промените.

Надам се да је ово помогло.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

  1. Недостаје оперативни систем
  2. боотмгр недостаје .
Популар Постс