Курсор скаче или се насумично помера када куцате у Виндовс 10

Cursor Jumps Moves Randomly While Typing Windows 10Ако сте ИТ стручњак, знате да је једна од најфрустрирајућих ствари која се може догодити када покушавате да радите на рачунару када курсор скаче или се насумично помера. То може бити прави бол и може отежати обављање посла. На срећу, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте покушали да решите овај проблем.Прво, требало би да проверите да ли постоје доступне исправке за ваш оперативни систем. Понекад могу постојати ажурирања која решавају проблеме са курсором. Ако нема доступних ажурирања или ако ажурирање не помогне, можете испробати још неколико ствари.

Једна ствар коју можете да урадите је да покушате да онемогућите било које убрзање миша или додирне табле које може бити укључено. Ово понекад може помоћи у решавању проблема са курсором. Још једна ствар коју можете да покушате је да подесите осетљивост миша или додирне табле. Понекад ова подешавања могу помоћи у решавању проблема са курсором.

како додати два размака након тачке у речи

Ако и даље имате проблема са курсором, можете испробати још неколико ствари. Један је коришћење другог миша или додирне табле. Понекад коришћење другог улазног уређаја може помоћи у решавању проблема са курсором. Још једна ствар коју можете покушати је да користите други рачунар. Ако имате приступ другом рачунару, можете покушати да га користите да бисте видели да ли је проблем са курсором специфичан за рачунар који користите.Ако и даље имате проблема са курсором, можете испробати још неколико ствари. Један је коришћење другог миша или додирне табле. Понекад коришћење другог улазног уређаја може помоћи у решавању проблема са курсором. Још једна ствар коју можете покушати је да користите други рачунар. Ако имате приступ другом рачунару, можете покушати да га користите да бисте видели да ли је проблем са курсором специфичан за рачунар који користите.

Ако и даље имате проблема са курсором, можете испробати још неколико ствари. Један је коришћење другог миша или додирне табле. Понекад коришћење другог улазног уређаја може помоћи у решавању проблема са курсором. Још једна ствар коју можете покушати је да користите други рачунар. Ако имате приступ другом рачунару, можете покушати да га користите да бисте видели да ли је проблем са курсором специфичан за рачунар који користите.Ако откријете да ваш курсор миша поскакује или се креће сам, аутоматски, насумично док куцате на лаптопу или Виндовс рачунару, неки од ових предлога могу вам помоћи да решите проблем. Ово се обично може десити ако је тачпед осетљив и случајно сте додирнули тачпед док куцате.

Курсор миша аутоматски скаче

Скакање курсора је још један проблем са којим се неки корисници суочавају показивач миша нестаје и замењују га тастери са стрелицама . Ево неких предлога. Прегледајте листу и испробајте их било којим редоследом. Ако нешто не помогне, вратите поставку назад.

  1. Проверите управљачке програме за миш
  2. Промените осетљивост тачпеда
  3. Не Сакриј показивач док куцате
  4. Решавање проблема у стању чистог покретања
  5. Онемогућите тачпед
  6. Инсталирајте бесплатни софтвер треће стране.

Погледајмо их детаљније.

замућење траке задатака за Виндовс 10

1] Проверите управљачке програме миша

Уверите се да су ваш миш, тачпед и тастатура исправни Управљачки програми релевантан. Проверите да ли је батерија миша добра. Покрени свој антивирусни програм скенирајте да бисте искључили могућност неких злонамерних програма изазивајући га.

2] Промените осетљивост тачпеда.

ИН Виндовс 10 , отворите Подешавања > Уређаји > Тоуцхпад и промените осетљивост тачпеда на Ниска осетљивост и види.

У оперативном систему Виндовс 8.1 отворите Подешавања рачунара > Рачунар и уређаји > Миш и додирна табла. У подешавањима тачпеда видећете Да бисте спречили случајно померање курсора приликом промене кашњења пре клика Рад .

Курсор скаче или се насумично помера док куцате

Овде од подразумеваног средњег кашњења изаберите дуго одлагање и види да ли то помаже.

Познато је да онемогућавање тачпеда за неке решава проблем прескакања миша. Види да ли ти ово помаже.

3] Не сакривајте показивач када куцате

сакрити показивач

Отворите Цонтрол Панел > Моусе > Поинтер Оптионс. Опозовите избор Сакриј показивач док куцате и види да ли то решава проблем.

4] Решавање проблема у стању чистог покретања

Покрените рачунар на Чисто стање покретања и видите да ли проблем и даље постоји. Ако је тако, онда можда неки програм омета нормално функционисање миша. Мораћете да покушате да утврдите вероватан узрок.

5] Онемогућите тачпед

Онемогућите или онемогућите тачпед . Отворите Менаџер уређаја, проширите Мишеви и други показивачки уређаји. Ако видите било који унос тачпеда, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Онемогући. У супротном, отворите аплет контролне табле миша. Последња картица обично тражи од вас да онемогућите тачпед.

6] Инсталирајте бесплатни софтвер треће стране

Инсталирајте бесплатни софтвер треће стране под називом ТоуцхФреезе и види да ли ради за тебе. Овај алат аутоматски онемогућава тачпед док куцате како би спречио померање курсора миша ако длан ваше руке случајно додирне тачпед. Тоуцхпад Пал је још једна корисна алатка за кориснике Виндовс-а. Откриће било коју активност тастатуре и то одмах онемогућите тачпед .

сурфовање цибергхост анонимно вс заштита вифи-а

Јавите нам да ли вам је неки од ових предлога помогао или имате друге идеје.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост ако сте Кликом на леви тастер миша отвара се контекстни мени в Виндовс.

Популар Постс