Како извршити ретуширање фотографија у ГИМП-у?

Kako Izvrsiti Retusirane Fotografija U Gimp UАко желите да улепшајте своје фотографије у ГИМП-у , ево комплетног упутства за то. У овом посту ћемо вам показати како можете примените ретуширање фотографија у ГИМП-у .ГИМП ака ГНУ програм за манипулацију сликама је популаран бесплатни софтвер отвореног кода за уређивање слика за Виндовс и друге платформе. Може се користити за многе задатке уређивања слика, укључујући изоштравање слике , промена величине фотографија , уклањање позадине са фотографије , прављење шаблона , и ради много више. Осим ових и више задатака за уређивање слика, такође можете уклонити акне, флеке и флеке са својих слика и учинити их лепим помоћу овог софтвера. Омогућава вам да ретуширате своје фотографије. Међутим, не постоје директне опције за то. Потребно је да користите доступне алате на начин да ваше слике буду улепшане. Како? Хајде да сазнамо у овом посту. Ретуширајте фотографије у ГИМП-у

Да ли ГИМП има алатку за мрље?

ГИМП нема директну алатку за уклањање мрља која уклања мрље са слике. Међутим, нуди алатку за лечење која се може користити за уклањање и поправљање флека на фотографијама. Можете да изаберете алатку, изаберете област на слици да бисте дуплирали њен пиксел на мрљама тако што ћете притиснути и држати тастер ЦТРЛ, а затим кликнути на мрљу да бисте је уклонили.Како да поправим мрље у ГИМП-у?

Можете лако да поправите недостатке у ГИМП-у помоћу алата за фарбање као што су Хеалинг или Цлоне. Ова два алата се могу користити за уклањање флека са слике. Можете да изаберете једно од ова два, прилагодите својства четкице, притиснете и држите тастер ЦТРЛ, изаберете чисти део, а затим кликнете на мрље које желите да уклоните. Осим тога, такође можете да изаберете мрљу на својој фотографији помоћу алата за бесплатни избор, а затим примените Гаусово замућење на њу да бисте је разјаснили. Детаљно смо разговарали о овим корацима, па погледајте у наставку.

Како извршити ретуширање фотографија у ГИМП-у?

ГИМП нуди неколико алата које можете користити да бисте ретуширали своје фотографије и улепшали их. Два широко коришћена алата за ретуширање фотографија у ГИМП-у укључују алате за лечење и клонирање. Поврх тога, можете користити и Гауссово замућење да додатно ретуширате своје фотографије. Ево корака које ћемо користити за ретуширање и улепшавање наших слика у ГИМП-у:

фацебоок историја претраживања дневник активности
 1. Уклоните акне или флеке са својих фотографија у ГИМП-у помоћу алатке Хеал.
 2. Поправите своје фотографије у ГИМП-у користећи алатку за клонирање.
 3. Изаберите лице и примените Гаусово замућење да бисте смањили шум на слици.

1] Уклоните акне или флеке са својих фотографија у ГИМП-у помоћу алатке Хеал

ГИМП пружа алатку за лечење која се може користити за уклањање мрља са слике. Може се користити за улепшавање слика на много начина. Можете га користити да се решите тачака на сликама, поправљате фотографије, поправљате фотографије, уклањате боре итд. Да бисте ретуширали своје фотографије и уклонили трагове акни и бубуљица са слике помоћу ове алатке, ево корака које можете да пратите: 1. Преузмите и инсталирајте ГИМП.
 2. Отворите ГИМП и увезите изворну слику.
 3. Дуплирајте слику и преименујте слојеве.
 4. Изаберите алатку за лечење.
 5. Подесите својства четкице укључујући величину, тврдоћу, силу, размак итд.
 6. Притисните и држите дугме ЦТРЛ и кликните на чисти део слике.
 7. Кликните на место на фотографији да бисте га уклонили.

Прво морате да се уверите да је ГИМП инсталиран на вашем рачунару. Дакле, преузмите програм са његове званичне веб странице и инсталирајте га на свој рачунар. Затим отворите главни ГУИ овог софтвера и увезите изворну слику коју желите да ретуширате.

Сада направите дупликат слике коју сте увезли и додајте је као нови слој. Ово је да се направи поређење између слика пре и после. Дакле, кликните на Направите дупликат слоја… дугме да бисте додали дупликат слике. А затим преименујте оба слоја у Пре и После или Оригинално и уређено, или шта год желите.

Затим изаберите Алат за лечење из одељка са алатима који се налази на горњој левој страни прозора.

Такође можете отићи на Алати мени и кликните на Паинт Тоолс > Хеал опцију за избор алата. Или, можете притиснути пречицу Х да бисте изабрали алатку за лечење.

Након тога, можете подесити својства алата за лечење да бисте га прилагодили са картице Опције алата у окну са леве стране према вашим захтевима. Прво морате да подесите величину четкице. Ако су мрље мале величине, држите четкицу мању. Иначе, можете повећати величину четкице за лечење према вашим потребама.

Поред тога, такође можете конфигурисати својства као што су непрозирност, размера, угао, размак, тврдоћа, и сила . Такође нуди функције као што су Примена подрхтавања, Смоотх строке, Лоцк брусх то виев, Хард едге, итд., које можете да омогућите или онемогућите да бисте постигли тачне резултате.

Када завршите са подешавањем опција алата, потребно је да изаберете јасан део слике који желите да користите за лечење тачака. За то притисните и држите тастер ЦТРЛ, а затим кликните на део лица који не садржи тачку. ГИМП ће повући пикселе из изабраног дела да би залечио и елиминисао место са слике. Дакле, пажљиво изаберите ову област.

Читати: Како уредити оквире анимираног ГИФ-а користећи ГИМП у Виндовс-у ?

Сада кликните на тачке, бубуљице или акне на вашој слици помоћу алата за лечење и видећете како се флеке уклањају. Погледајте горњи ГИФ за референцу.

Морате да поновите горњи поступак док не добијете жељене резултате. Нанесите алат за лечење на све акне, флеке и тачке да бисте их уклонили.

Алат за лечење ће уклонити акне, али ће црвенило или оригинална боја вероватно остати. Дакле, користићемо још један ГИМП алат за постизање тачних и бољих резултата. Хајде да погледамо алат у наставку.

види: Како изрезати, ротирати и променити величину слике у ГИМП-у ?

2] Поправите своје фотографије у ГИМП-у користећи алатку за клонирање

Да бисте постигли бољи резултат, следећа ствар коју можете да урадите је да урадите ретуширање фотографија уз помоћ алата Цлоне када завршите са коришћењем алата за лечење. Алатка за клонирање се користи за копирање пиксела из једне области у другу област на фотографијама. Првенствено се користи за поправку фотографија и поправљање проблематичних подручја на слици.

Ево корака за коришћење алата за клонирање за ретуширање фотографија у ГИМП-у:

 1. Изаберите алатку за клонирање.
 2. Подесите његову величину и друга својства.
 3. Притисните и држите тастер ЦТРЛ.
 4. Кликните на чисту област ваше фотографије.
 5. Тапните на тачке да их очистите.

Прво, морате да изаберете алатку за клонирање тако што ћете изабрати Мени Алатке > Алатке за сликање > Клон опција.

умотати текст у гоогле документе

Или, можете погодити Ц тастер на тастатури да бисте брзо изабрали алатку за клонирање.

Затим можете подесити величину четкице за алатку за клонирање са картице Опције алата која се налази на левој страни. Штавише, можете да прилагодите својства алата за клонирање укључујући размак, угао, силу, тврдоћу, примену подрхтавања, глатки ход и још много тога.

Сада, баш као и алат за лечење, треба да изаберемо чисти део слике који желимо да клонирамо преко тачака да бисмо их рашчистили. Дакле, притисните и држите тастер ЦТРЛ и кликните на чисти део слике који желите да клонирате.

Читати: Како да увећате или умањите слику у ГИМП-у ?

Затим кликните на места која желите да уклоните и видећете да се места бришу. Можете да прилагодите и користите овај алат у складу са тим да бисте прецизно ретуширали своје фотографије у ГИМП-у.

види: Како направити анимирани ГИФ из видео датотеке користећи ГИМП ?

3] Изаберите лице и примените Гаусово замућење да бисте смањили шум на слици

Након употребе горња два алата, можете користити Гауссов филтер за замућење да бисте изгладили лице и додатно га улепшали. Ево како:

 1. Кликните на Фрее Селецт Тоол.
 2. Нацртајте ивице око лица да бисте га изабрали.
 3. Идите на мени Филтери > Замућење.
 4. Изаберите Гаусово замућење.
 5. Подесите својства замућења.

За почетак кликните на Бесплатна алатка за одабир из кутије са алаткама.

Након што изаберете алат, нацртајте ивице око лица да бисте га изабрали за улепшавање.

Сада, идите на Филтери мени и пређите на категорију Замућење. Затим изаберите Гауссиан Блур опција.

У прозору за дијалог Гауссиан Блур који се појавио, можете подесити интензитет филтера замућења (одржавати га ниским да бисте добили реалистичан додир), режим мешања (само осветљење или неки други сродни режим), непрозирност и још много тога. Приказује преглед у реалном времену док мењате ова својства. Дакле, можете применити тачна подешавања у складу са тим. Када завршите, притисните У реду дугме да примените и сачувате филтер.

Слично томе, можете да изаберете друге преостале делове лица и примените Гаусово замућење на њих.

руководилац контроле службе 7031

Дакле, овако можете применити ретуширање фотографија и улепшати своје фотографије у ГИМП-у. Надам се да ће вам овај водич помоћи.

Сада прочитајте: Како променити величину слика без губитка квалитета помоћу ГИМП уређивача слика ?

 Ретуширајте фотографије у ГИМП-у 87 Дионице
Популар Постс