Водич за ОпенАИ, његове производе и услуге

Rukovodstvo Po Openai Ego Produktam I Uslugamнедефинисан

ОпенАИ је истраживачка лабораторија вештачке интелигенције која се састоји од профитне корпорације ОпенАИ ЛП и њене матичне компаније, непрофитне ОпенАИ Инц. ОпенАИ је основан у децембру 2015. године, са циљем да промовише пријатељску вештачку интелигенцију у складу са Асимовљевим законима роботике. . ОпенАИ производи и услуге су засновани на вештачкој интелигенцији и машинском учењу. Компанија нуди платформу за развој и обуку модела вештачке интелигенције, као и низ алата и услуга за рад са вештачком интелигенцијом. ОпенАИ-ова платформа за вештачку интелигенцију се зове ОпенАИ Гим. То је комплет алата за развој и упоређивање алгоритама учења уз помоћ. ОпенАИ Гим користе бројни универзитети и истраживачке институције, као и компаније као што су Гоогле, Фацебоок и Мицрософт. ОпенАИ такође нуди бројне услуге за рад са вештачком интелигенцијом, укључујући платформу за онлајн образовање под називом ОпенАИ Леарн и платформу засновану на облаку под називом ОпенАИ Цлоуд. ОпенАИ Цлоуд је платформа за обуку и примену модела вештачке интелигенције.Да ли сте се икада запитали како вештачка интелигенција може да утиче на нас? Хоће ли нам користити или нашкодити? Да ли знате за ОпенАИ, који је направио револуцију у пољу вештачке интелигенције? Тренутно чујемо много о ОпенАИ-у и његовим производима због његових револуционарних алата. У овом водичу вам дајемо водич за ОпенАИ и његове производе . Хајде да заронимо у ово.Водич за ОпенАИ и његове производе

Шта је ОпенАИ?

ОпенАИ је истраживачка организација посвећена промовисању и развоју пријатељске вештачке интелигенције (АИ) на начин који користи човечанству у целини. Основала га је 2015. група предузетника и истраживача машинског учења, укључујући Елона Маска, Сема Алтмана, Грега Брокмана, Иљу Сутскевера и Војчеха Заремба.ОпенАИ спроводи истраживања у различитим областима у вези са вештачком интелигенцијом, укључујући машинско учење, роботику, економију и компјутерске науке. Нека од запажених достигнућа организације укључују развој ГПТ-3 модела обраде природног језика, стварање Дацтил роботске руке и развој АлпхаГо система, који је постао прва вештачка интелигенција која је победила професионалног играча друштвених игара. . Иди.

Поред својих истраживачких напора, ОпенАИ такође ради на едукацији јавности о вештачкој интелигенцији и њеном потенцијалном утицају, као и на промовисању одговорног развоја и употребе вештачке интелигенције.

Зашто је основан ОпенАИ?

ОпенАИ је основан са циљем да развије алате вештачке интелигенције (АИ) који помажу човечанству. Оснивачи ОпенАИ веровали су да вештачка интелигенција може да промени многе аспекте друштва и побољша животе људи, али су такође препознали потенцијалне ризике повезане са развојем и применом АИ.Као истраживачка организација, ОпенАИ је посвећен унапређењу најновијег стања у области вештачке интелигенције и коришћењу својих открића да помогне у обликовању развоја вештачке интелигенције на начин који је безбедан, користан и етичан за човечанство. Оснивачи ОпенАИ-а желели су да створе независну и непристрасну организацију способну да дугорочно гледа на развој вештачке интелигенције. Такође су желели да створе истраживачку организацију која је отворена и транспарентна и која је у интеракцији са широким спектром заинтересованих страна, укључујући истраживаче, креаторе политике, индустрију и ширу јавност.

ОпенАИ и његови производи и услуге

ОпенАИ је развио многе АИ алате током седам година свог постојања који обављају специфичне задатке. Они су следећи:

  1. Гим ОпенАИ
  2. ОпенАИ РобоСумо
  3. ОпенАИ дебатна игра
  4. ОпенАИ Дацтил
  5. ОпенАИ генеративни модели укључујући ДАЛЛ-Е и ЦхатГПТ

Хајде да заронимо у детаље сваког производа и сазнамо више.

1] ОпенАИ теретана

ОпенАИ Гим је скуп алата за развој и упоређивање алгоритама учења уз помоћ. Учење са појачањем је врста машинског учења која укључује подучавање АИ агента да делује у окружењу како би се максимизирала награда. ОпенАИ Гим пружа стандардизовани интерфејс за интеракцију са различитим окружењима, тако да истраживачи могу лакше да развију и упореде алгоритме учења са појачањем. ОпенАИ Гим укључује разноврстан скуп окружења које симулира различите задатке као што су контрола роботске руке, играње видео игрица, навигација лавиринтом, итд. Такође укључује скуп алата и услужних програма за мерење и упоређивање ефикасности учења са појачањем. алгоритми.

ОпенАИ Гим се широко користи у истраживачкој заједници и одиграо је кључну улогу у развоју многих успешних алгоритама учења са појачањем. Такође се користи у индустрији где се користи за обуку агената вештачке интелигенције за различите апликације као што су вожња аутономних возила или оптимизација производних процеса.

2] Робосумо ОпенАИ

ОпенАИ РобоСумо је симулационо окружење за развој и тестирање алгоритама управљања роботима. То је део ОпенАИ Гим комплета алата, који је скуп окружења и алата за дизајнирање и упоређивање алгоритама учења уз помоћ. У ОпенАИ Робосумо окружењу, два робота се такмиче у сумо рвању. Циљ игре је избацити противника из ринга или га лишити могућности кретања. Роботи се могу контролисати коришћењем различитих метода као што су учење уз помоћ, еволуциони алгоритми или традиционални алгоритми управљања. Окружење ОпенАИ Робосумо укључује физички мотор који симулира динамику робота и арене. Такође укључује скуп сензора који омогућавају роботима да осете своју околину, као што су сензори близине и сензори додира.

Окружење ОпенАИ Робосумо користе истраживачи и програмери за тестирање и упоређивање различитих алгоритама управљања, као и за развој нових метода за контролу робота. Такође се користи у образовању и информисању како би се помогло људима да науче о роботици и управљачком инжењерству.

3] Отворите АИ дебатну игру

ОпенАИ Дебате Гаме је алатка која користи вештачку интелигенцију (АИ) да симулира дебату између два или више учесника. Ради тако што генерише текст који представља аргументе и контрааргументе сваког учесника у дебати. Да би користио ОпенАИ дебатну игру, особа бира тему дебате и уноси је у систем. Систем затим генерише текст који представља аргументе и контрааргументе сваког учесника у дебати. Текст је заснован на великом скупу података људског писаног текста на којем је систем обучен и дизајниран је да звучи као да га је написао човек.

ОпенАИ дебатна игра је намењена да се користи као алат за истраживање и разумевање могућности и ограничења вештачке интелигенције. Није замишљено да замени људску дебату или дискусију, већ пре као начин да се она допуни и прошири. Неки потенцијални случајеви употребе ОпенАИ дебатне игре укључују:

  • Омогућавање људима да вежбају вештине дебатовања
  • Помозите људима да истраже и разумеју различите перспективе на тему
  • Омогућавање људима да генеришу идеје и аргументе за дебату или дискусију.
  • Омогућавање људима да тестирају и упоређују различите АИ моделе и методе за генерисање текста.

4] ОпенАИ Дактил

ОпенАИ Дацтил је роботска рука дизајнирана да учи и прилагођава се новим задацима коришћењем алгоритама машинског учења. Заснован је на Схадов Ханд, руци хуманоидног робота, и обучен је коришћењем истих алгоритама за учење појачања и кода за обуку као ОпенАИ Фиве, још један систем вештачке интелигенције који је развио ОпенАИ. Да би научио Дацтил како да манипулише физичким објектима, ОпенАИ је користио приступ моделирању који се назива рандомизација домена. Ово укључује излагање система многим различитим искуствима симулације уместо покушаја да се уклопи у одређени сценарио стварног света. Дактил такође има покретне и РГБ камере које му омогућавају да види и манипулише објектима у свом окружењу.

ОпенАИ је 2018. показао да Дактил може да манипулише коцком и осмоугаоном призмом. Компанија је 2019. године показала да Дактил може да реши загонетку Рубикове коцке у 60% времена. Овај изазов је увео сложену физику коју је било теже моделирати, па је ОпенАИ користио технику под називом Аутоматиц Домаин Рандомизатион (АДР) како би повећао отпорност Дацтила на пертурбације. АДР укључује стварање све сложенијих окружења у симулацији без потребе за људском спецификацијом опсега рандомизације.

5] ОпенАИ генеративни модели укључујући ДАЛЛ-Е и ЦхатГПТ.

Генеративни ОпенАИ модели су системи вештачке интелигенције (АИ) који су обучени да генеришу нови оригинални садржај на основу скупа примера или специфичног обрасца. Називају се „генеративним“ јер су способни да генеришу нови садржај уместо да једноставно репродукују постојећи садржај. Постоји много различитих типова генеративних модела, али сви они раде тако што уче обрасце и карактеристике одређене врсте података, као што су текст, слике или аудио. На пример, генеративни модел обучен на великом скупу података рукописа може научити да генерише нови текст који је по стилу и садржају сличан примерима у скупу података. ОпенАИ-јеви генеративни модели се користе у различитим апликацијама, укључујући превод језика, креирање слика и музичку продукцију. Могу се обучити коришћењем различитих метода машинског учења, као што су учење под надзором, учење без надзора и учење уз помоћ.

ОпенАИ-јеви генеративни модели се често користе за истраживање и разумевање могућности и ограничења вештачке интелигенције и за развој нових метода креирања садржаја. Такође се користе у индустрији за разне апликације као што су креирање садржаја, анализа података и аутоматско доношење одлука. Неки од недавних новинских изума као што су ДАЈТЕ ЈОЈ и ЦхатГПТ су такође део ОпенАИ генеративних модела.

контејнер додатака за фирефок је престао да ради

Читати: Најбољи бесплатни АИ софтвер за Виндовс

Ово су различити иновативни АИ модели или производи које је развио ОпенАИ. Поред ових, постоје ОпенАИ АПИ-ји које свако може да користи ако на неки начин може да користи човечанству.

За шта можете да користите ОпенАИ?

Постоје различити начини коришћења ОпенАИ. Многи његови производи су ДАЈТЕ ЈОЈ и ЦхатГПТ су још увек у развоју. Можете да користите ОпенАИ за обраду природног језика, роботику, образовање, игре, посао и још много тога. У наредним годинама од ОпенАИ се очекује много развоја.

Да ли је ОпенАИ у власништву Мицрософта?

Не. ОпенАИ није у власништву Мицрософта. Мицрософт и друге компаније уложиле су скоро милијарду долара у ОпенАИ и његову визију човечанства. Мицрософт је потписао уговор са ОпенАИ-ом за коришћење Азуре као платформе у облаку. Ово је велика победа за Мицрософт.

Повезано читање: Најбоље Деепфаке апликације, софтвер и веб локације.

Водич за ОпенАИ и његове производе
Популар Постс