Шта су нфо и диз датотеке у Виндовс-у?

What Are Nfo Diz Files WindowsНФО и Диз датотеке се обично налазе у основном директоријуму ЦД-а или ДВД-а. Они садрже основне информације о диску, као што су наслов, аутор, датум, итд. НФО датотеке су обично текстуалне датотеке, док су Диз датотеке обично бинарне датотеке. Сврха ових датотека је да корисницима пруже брз начин да виде садржај диска без потребе да га отварају у уређивачу текста или другом програму. Датотеке НФО и Диз нису потребне за коришћење диска, али могу бити корисне ако желите да брзо прегледате садржај диска без потребе да га отварате у уређивачу текста или другом програму.Можда сте наишли на НФО и ДИЗ датотеке и можда сте се запитали чему служе? НФО датотеке су обично повезане са Мицрософт Инфо Виевер-ом. Ако сте преузели софтвер за цртеж или АСЦИИ са Варез локација, скоро увек ћете добити ове датотеке.

нфо и диз датотеке

нфо и диз датотеке

Ове датотеке су заправо обичне текстуалне датотеке са различитим екстензијама и обично су АСЦИИ арт.ИН .нфо Датотека је текстуална датотека ограничена на 80 знакова ширине. Садржи све информације о апликацији или игри, укључујући упутства за снимање или инсталирање, као и серијски број, ако је потребно. Можете га једноставно отворити у Нотепад-у.

како направити стрип у фиреалпаци

ИН говори датотека је слична ознаци датотеке, обично само са именом апликације и именом групе издања. Ако кликнете десним тастером миша и отворите га у бележници, можете видети текст и прочитати о програму.

Али да бисте видели лепоту ових датотека, потребан вам је посебан фонт који исправно приказује АСЦИИ, морате користити НФО и ДИЗ Виевер.НФО и ДИЗ посматрачи

  1. ДАМН НФО Виевер је бесплатни услужни програм дизајниран за преглед текстуалних датотека које садрже АСЦИИ Арт, као што су НФО и ДИЗ датотеке.
  2. ГетДиз је једноставан, али сналажљив уређивач текста и НФО и ДИЗ прегледник. Такође вам омогућава да сачувате датотеке у ДИЗ, НФО, ТКСТ или ИНИ формату или у ГИФ формату слике.

Ако желите да уклоните ове две датотеке, урадите то. Ако их ваш алат за уклањање нежељене поште не препознаје као смеће, можете пронаћи *.нфо или *.диз и физички их избрисати.

Желите да сазнате више о другим датотекама, типовима датотека или форматима датотека у оперативном систему Виндовс? Погледајте ове линкове:

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Датотека је Виндовс.едб | Тхумбс.дб Филес | Десктоп.ини датотека | Датотека је ДЛЛ и ОЦКС | индек.дат фајл | Свапфиле.сис, Хиберфил.сис и Пагефиле.сис.

Популар Постс