Шта је датотека Десктоп.ини у Виндовс-у и како се може користити за прилагођавање фасцикли?

What Is Desktop Ini File Windows How Can You Use It Customize FoldersШта ради датотека Десктоп.ини у оперативном систему Виндовс 10/8/7? Да ли је вирус? Могу ли да сакријем или избришем ини датотеку радне површине? Како можете да га користите за подешавање фасцикли?

Датотека Десктоп.ини је скривена датотека која се користи за чување прилагођавања фасцикле. Ова прилагођавања могу укључивати редослед датотека у фасцикли, икону која се користи за фасциклу и друге опције. Датотека Десктоп.ини се аутоматски креира када унесете промене у подешавања фасцикле. Можете да користите датотеку Десктоп.ини за прилагођавање фасцикли у оперативном систему Виндовс. На пример, можете га користити да промените икону за фасциклу или да промените редослед датотека у фасцикли. Да бисте прилагодили фасциклу, отворите је, а затим кликните на дугме „Прилагоди“ на врху прозора. У прозору „Прилагоди“ можете да изаберете опције које желите да прилагодите. На пример, можете да изаберете опцију „Икона“ да бисте променили икону за фасциклу. Да бисте променили редослед датотека у фасцикли, изаберите опцију 'Сортирај'. Након што унесете измене, кликните на дугме 'ОК' да бисте сачували промене. Промене које сте направили биће сачуване у датотеци Десктоп.ини.Ако сте икада подесили опције фасцикле на свом Виндовс рачунару и укључили видљивост скривених датотека, можда сте приметили десктоп. Ово Датотека се налази на радној површини као иу сваком фолдеру. Шта је ово десктоп.ини датотека у оперативном систему Виндовс 10/8/7? Да ли је вирус? Ако јесте, како то уклонити? Ако не, којој сврси служи? Овај пост ће покрити сва ваша основна питања у вези са десктоп.ини датотеком. Такође ћемо погледати како да подесите фасцикле користећи десктоп.ини датотеку.Шта је датотека Десктоп.ини у Виндовс-у

Шта је десктоп.ини датотека

ДО Десктоп.ини датотека је скривена конфигурациона датотека оперативног система Виндовс која се налази у свакој фасцикли која одређује како се фасцикла приказује заједно са другим својствима, као што су икона која се користи за ту фасциклу, њен локализовани назив, својства дељења итд.У оперативном систему Виндовс можете лако да конфигуришете како се дели било која датотека/фасцикла, како обичан корисник може да јој приступи, како се дели и друга подешавања која одређују како се дозволе намећу тој датотеци/фасцикли. Све ове информације о приказу ове фасцикле се чувају у датотеци десктоп.ини, која је подразумевани формат датотеке за иницијализацију.

Сада, ако промените поставке конфигурације и распореда фасцикле, те промене ће аутоматски бити сачуване у десктоп.ини датотеци те фасцикле. Ово је скривена датотека, што значи да морате да поништите избор „Сакриј заштићене датотеке оперативног система“ ИН Опције Екплорера .

Да ли је десктоп.ини вирус

Ова скривена датотека десктоп.ини оперативног система није вирус. Ово је изворна системска датотека која се чува на нивоу фасцикле и креира се након прилагођавања позадине, иконе или сличице, итд. Међутим, тројански вирус повезан са овим именом је био у историји. Ако је десктоп.ини датотека приказана иако сте означили опције за сакривање скривених и системских датотека, можда је реч о злонамерном софтверу. Дакле, увек можете да скенирате рачунар помоћу антивирусног програма.шта је хп 3д заштита погона

Могу ли да избришем десктоп.ини датотеку

Па, да, можете, али тада ће поставке приказа фасцикле бити враћене на подразумеване вредности. То је отприлике овако – кад год промените икону или сличицу фасцикле, општа својства итд., све ове информације се аутоматски чувају у датотеци десктоп.ини. Шта се дешава ако избришете ову датотеку из ове фасцикле? Погодили сте! Ваше прилагођене промене ће бити Изгубљена , а подешавања фасцикле ће бити пребачена на подразумеване вредности за цео систем.

Ако га једном избришете, биће аутоматски враћена следећи пут када конфигуришете опције фасцикле. Сада се овај процес аутоматског генерисања не може онемогућити јер је то дефинисан процес на нивоу ОС-а. Међутим, можете га сакрити од општег погледа тако да вам не смета својим присуством.

Како да подесите фасциклу користећи десктоп.ини датотеку

Подешавање фасцикле помоћу десктоп.ини датотеке уопште није тешко. Само треба да креирате/ажурирате сопствену десктоп.ини датотеку за ову фасциклу да бисте ажурирали подешавања изгледа и осећаја. Испод је неколико значајних ствари које можете да урадите док се играте са десктоп.ини датотеком:

  • Доделите прилагођену икону или сличицу родитељској фасцикли
  • Направите информативни алат који пружа информације о фасцикли када пређете мишем преко фасцикле.
  • Прилагодите начин на који се фолдер дели или приступа

Пратите ове кораке да бисте променили стил фасцикле користећи десктоп.ини датотеку.

1. Изаберите било коју фасциклу коју желите да прилагодите помоћу десктоп.ини. Уверите се да чувате резервну копију својих датотека негде другде како бисте могли да је вратите у случају да нешто крене наопако.

назив локалног уређаја се већ користи у систему Виндовс 10

Датотека Десктоп.ини - детаљан водич и његово коришћење при подешавању фасцикли у Виндовс-у

2. Покрените следећу команду да бисте изабрану фасциклу учинили системском фасциклом. Ово ће поставити бит само за читање у основној фасцикли и омогућити специфично понашање за десктоп.ини датотеку.

|_+_|

3. Направите десктоп.ини датотеку за дотичну фасциклу. Уради то сакривен и означите га као системска датотека тако да нормалним корисницима ограничава приступ истом. То можете учинити укључивањем Само читање и Сакривен заставице у прозору са својствима десктоп.ини датотеке.

Датотека Десктоп.ини - детаљан водич и његово коришћење при подешавању фасцикли у Виндовс-у

Белешка: Генерисана датотека десктоп.ини мора бити у Уницоде формат датотеке тако да локализоване стрингове који су у њему ускладиштени као садржај могу да читају предвиђени корисници.

4. Ево мог узорка десктоп.ини датотеке креиране за фасциклу под називом ФилеИнфо као што је приказано на сликама.

како зауставити синхронизацију једне белешке
|_+_|

Датотека Десктоп.ини - детаљан водич и његово коришћење при подешавању фасцикли у Виндовс-у

Сада да видимо шта значи сав садржај у датотеци десктоп.ини:

  • [.СхеллЦлассИнфо] - Иницијализује системско својство које вам омогућава да прилагодите основну фасциклу додељивањем вредности неколико атрибута који се могу дефинисати у датотеци десктоп.ини.
  • ЦонфирмФилеОп - Поставите на 0 и нећете добити упозорење Бришете системску фасциклу приликом брисања/премештања датотеке десктоп.ини.
  • ИцонФиле - Ако желите да поставите прилагођену икону за своју фасциклу, овде можете да наведете име датотеке иконе. Обавезно проверите апсолутну путању до датотеке. Наведите пуну путању ако датотека није на истој локацији. Такође, да бисте подесили прилагођене иконе, пожељно је користити .ицо датотеку, иако можете навести .бмп и .длл датотеке које садрже иконе, али то је историја за други дан.
  • ИцонИндек - Ако постављате прилагођену икону за главни фолдер, такође ћете морати да подесите овај унос. Поставите на 0 ако постоји само једна датотека иконе у датотеци наведеној за атрибут ИцонФиле.
  • Информативни савет - Овај посебан атрибут се користи за постављање текстуалног низа који се може користити као информативни савет о фасцикли. Ако овај унос поставите на текстуални низ, а затим задржите показивач изнад фасцикле, приказаће се текстуални низ сачуван у датотеци десктоп.ини.

Погледајте у акцији испод -

Датотека Десктоп.ини - детаљан водич и његово коришћење при подешавању фасцикли у Виндовс-у

Обавестите нас у одељку за коментаре испод ако имате било каквих других недоумица у вези са датотеком десктоп.ини у оперативном систему Виндовс 10.

Желите да сазнате више о другим процесима, датотекама, типовима датотека или форматима у Виндовс-у? Погледајте ове линкове:

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

НТУСЕР.ДАТ датотека | Датотека је Виндовс.едб | Тхумбс.дб Филес | Датотека је ДЛЛ и ОЦКС | НФО и ДИЗ датотеке | Свапфиле.сис, Хиберфил.сис и Пагефиле.сис | индек.дат фајл | Свцхост.еке | РунтимеБрокер.еке | СторДиаг.еке | нвкдсинц.еке | Схеллекпериенцехост.еке | Филе Хостс | ВаитЛист.дат датотека .

Популар Постс