Како да подесите подразумевани штампач у оперативном систему Виндовс 10

How Set Default Printer Windows 10Као ИТ стручњак, једно од најчешћих питања које ми постављају је „Како да подесим подразумевани штампач у оперативном систему Виндовс 10?“ Срећом, то је прилично лак процес, а ја ћу вас провести кроз кораке овде.Прво, мораћете да отворите контролну таблу. То можете да урадите тако што ћете притиснути дугме Старт, а затим откуцати 'цонтрол панел' у траку за претрагу. Када је контролна табла отворена, потражите икону „Уређаји и штампачи“ и кликните на њу.

Затим би требало да видите листу свих штампача који су тренутно инсталирани на вашем рачунару. Пронађите онај који желите да буде ваш подразумевани штампач и кликните десним тастером миша на њега. У искачућем менију изаберите „Постави као подразумевани штампач“.

И то је све! Сада, кад год нешто одштампате, то ће аутоматски отићи на ваш подразумевани штампач. Ако икада будете морали да промените подразумевани штампач, једноставно следите ове исте кораке и изаберите други штампач са листе.Када користите лаптоп и у канцеларији и код куће, често морамо да мењамо штампаче. Виндовс 10 не нуди лак начин пребацити штампач , јер ће осигурати да постоји подразумевани штампач. То ми се догодило толико пута да сам нешто штампао само да бих схватио да је отишло на мој канцеларијски штампач, а не код куће. Дакле, како да подесите подразумевани штампач у оперативном систему Виндовс 10? То је оно што ћемо данас гледати.

Скипе обавештења не раде

Како да подесите подразумевани штампач у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте подесили подразумевани штампач на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, урадите следеће:  1. отворен Подешавања уређаја Виндовс 10 (Вин + И) > Уређаји
  2. Пребаците на Штампачи и скенери
  3. Кликните на штампач који желите да поставите као подразумевани, а затим кликните на Управљај
  4. Затим кликните на дугме 'Сет Дефаулт' да бисте поставили подразумевани штампач.

Подесите подразумевани штампач у оперативном систему Виндовс 10

Када то урадите, штампач ће се приказати као изабрани штампач када наставите са штампањем. Поред тога, штампач ће имати подразумевани статус на листи штампача.

Аутоматски промените подразумевани штампач на основу локације

Иако је лако променити подразумевани штампач, то не помаже. Ако се подразумевани штампач може аутоматски променити у зависности од локације рачунара. Дакле, када идем кући, подразумевани штампач је мој кућни штампач и канцеларијски штампач када идем на посао.

Нека Виндовс управља мојим подразумеваним штампачем

У одељку „Штампачи и скенери“ означите „ Нека Виндовс управља мојим подразумеваним штампачем . » Када је омогућено, Виндовс ће подесити подразумевани штампач на штампач који сте недавно користили на вашој тренутној локацији.

Међутим, у неким случајевима има један недостатак. Ако наставите да мењате штампаче у канцеларији, подразумевани штампач ће бити штампач који је последњи коришћен на тој локацији.

Надам се да вам је овај водич био користан и да сте могли да подесите подразумевани штампач за Виндовс 10.

Не постоји мрежна опција за промену подразумеваног штампача као што постоји у оперативном систему Виндовс 7, тако да ћете морати да дозволите Виндовс-у да управља подразумеваним штампачем.

можете ли преименовати цортана
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

$ : Погледајте овај пост ако Подразумевани штампач се стално мења в Виндовс 10.

Популар Постс